Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Úgy érzem, vagy én nem írtam le jól, vagy átsiklottál az érintőkapcsoló felett, a kivezetésen, 0,3-1,5 ohm lesz maximálisan, tehát egy fet kell nekem ami elméletileg meg is leltem (LR024N), de maga komplett kapcsolás a 2 érintő felülettel amit rövidre kell zárnom vagy két ujjal, vagy egyébb módon az nem áll össze
Természetesen nagyon köszönöm a segítségedet és, hogy időt szánsz rám.
Szia!
Pontosítsd a leírást, mert elég ködös. Vagy csinálj skiccet, valami blokkvázlat-félét. Az lenne a feladat, hogy érintésre kikapcsold a terhelésre a Li-Ion cella feszültségét és ezt közben jelezze is egy LED? Amúgy van egy kis gond... 20A -ről volt szó, a FET pedig, amit kinéztél, 17A -t tud maximum. Az RDSON ellenállása pedig 0,065 Ohm, azon 20A átfolyó áram mellett esni fog 1,3V, vagyis már csak max. 2,4V -od lesz a kimeneten. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Hello! Ide nem jó akármi, mert nullátmeneti optptriac kell. Esetleg SSR, vagy is szilárdtest relé az opto és a triac helyett.
Nem értem a lényegét a dolognak.Ha töltés miatt kel egy kontroll led , ami azt jelzi , hogy van e töltés arra sokféle megoldás létezik.De ha azért kell egy kontroll led , hogy , vagy a + , vagy a - pontot megérintve világítson egy led annak nem látom értelmét.
Értelme a lednek kb annyi mint a ledes nyomógoboknak. Amikor megnyomod világít, pusztán csak annyi hogy maga a összeköttetés megvan, de inkább haggyuk is ki a ledet, nem lényeg de ha úgy kombinálomezt az egészet hogy a led egy töltés visszajelentő legyen ahogy te is írod akkor kellene nekem egy olyan kapcsolási rajz, mert ehez full sötét vagyok amely egy 3,7V Lion cellát tölt mondjuk 500mA-el és közbe is ki lehessen venni a két kapocsponton az áramot magyarul egy passtrought-os elektronika legyen, mindez ne nyomogombal hanem kapacitív kapcsolással, ahogyan az előbb szerettem volna, és nem kell kontroll led ha a kapacitív kapcsoló kapcsol.
Találtam ott mindent csak kapcsolásit nem.
Ezen a fórumon egyszer már megtalálta valaki, csak nem találom a hozzászólást. Gyula-bá
Alul a lap alján a Get Manual feliratra kell kattintani, ha megjelent. Nem azonnal van ott, csak egy 10-20 másodperc múlva.
Általában az ilyen töltő áramkörök olyanok , ha a cellát rákapcsolod , akkor automatikusan beindul a töltés.És persze ezt egy led jelzi is. Inteligens töltő rendszerek a callát érzékelve , tehát , ha a cella elérte a mondjuk 100% os töltötségi szintet , akkor lekapcsolja a cellát.Szóval még mindig nem értem azt, hogy töltés közben , miért kell neked ilyen megszakításos dolog .
Na, akkor mi is kell valójában?
Eddig érintésre nagy áramot kellett kapcsolni, meg LED -et világíttatni közben. Most meg már a Li-Ion cella töltéséről van szó, hogy azt kellene tölteni.
Elég nehéz lesz úgy segíteni ha magát a kérdést sem tudod megfogalmazni. Nekem a 3 hozzászólásból még mindig nem sikerült rájönnöm hogy mit is kellene építeni.
Pedig úgy érzem elég jól leírtam az első hozzászólásomnál, de akkor nézzük így...
Adott egy fa doboz, jobb oldalába és bal oldalába is beverek egy 2mm-es réz heggesztőpálcát, ezek lesznek a kapacitív kapcsoló két pontja a negatív és a pozitív sarok, ezek együttes érintésére világítson egy led, menjen bele egy foglalatba a + és a - is ahol majd helyt kap egy min 0,5 ohmos fogyasztó. Az aku cella 3,7V Lion lghe218650 25A áramkorlátú. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Aha.. szenzoros érintőkapcsoló 3,7V -os aksihoz, 0,5Ohm -os fogyasztóval. Plusz LED-es visszajelzővel, ami jelzi, hogy mikor van bekapcsolt állapotban.
Így már alakul... A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Asszem ez lenne az
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Hurrá..
Ebből (valószínűleg) akkor lesz érintős, ha a G-S közötti 100kOhm -os ellenállást megnöveled jó nagyra, pl. 4,7MOhm -ra, vagy még nagyobbra. Nem ártana akkor egy védődióda is a FET G-S lábai közé. A LED pedig mehet a fogyasztóval párhuzamosan, egy kb. 330Ohm -os ellenálláson keresztül. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Köszönöm a segítséget, főleg neked, sok üzit váltottun és te kellettél ahoz, hogy ez megszülessen!
Mindenki másnak is köszönöm rendes tőletek srácok! Ha valami nem megy azért zavarhatlak titeket ?
Nincs mit.
Szerintem nem szaladunk el legközelebb sem...
Köszönöm. Szétkapom (kicsit), és megnézem.Teljesen olyan, mintha működne, de csak hangyaháború van (mivel nincs mit vennie, gondolom), de a rádió részének ettől még működnie kéne.
Van több rajzom is, ami hasonlíthat . Ha megnézed az IC készletét vagy lehet hogy csak tranzisztorok vannak, azt küldöm ami legjobb hozzá.
Köszönöm, ha belenéztem, jelentkezem. Tavaly még működött (a rádió része nem lett próbálva), a nejem valami TV adást fogott rajt.
Sziasztok!
HH Electronic MXA 100 4-csatornás keverő erősítő kapcsolási rajzát keresem! Elég sok darabban van és hiányzik is pár alkatrész. Előre is köszönöm!
Pontosítok! Csak a végfok rajza kell! a keverő rész egyben van.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2015
Tisztelt Uraim
Keresem a Philips 21PT1557/01 típusú Tv kapcsolási rajzát. Segítségüket előre is köszönöm: Gyula-bá A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2015
Megkaptam. Köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Szevasztok.Behringer BXL 1800 A basszus kombó rajzát keresem.Szrvíz rajz lenne a legjobb.Köszi.
Sziasztok!
Az alábbi képeken látható gyújtásvezérlőhöz keresnék elsősorban kapcsolási rajzot, vagy az egyik képen, amin a vezérlő ki van forrasztva bekarikáztam egy IC-t, és egy tranzisztort. Ha valaki tudna segíteni a beazonosításukban, azt nagyon megköszönném! A tranyó sajnos nem olvasható, az IC-n lévő számok: 358 (ST R522). (Az ST adatbázisában sem találom…) A segítséget előre is köszönöm! PZ Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
Sziasztok!
Nekem egy uv körömszárítóhoz kellene kapcsolási rajz. ennek:
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Egyik ismerősöm hosszú idő után úgy döntött hogy előveszi a Robson DX-1000 Turbo erölködőjét. Szomorúan tapasztaltuk, hogy az egyik oldalon a védelem reléje nem húz be, így nem működik megfelelően. Nem tudja valaki véletlen, hogy a kapcsolási rajzát hol találom meg a "Kicsikének"? |
Bejelentkezés
Hirdetés |