Fórum témák
» Több friss téma |
Azt a kéket?
Sajnos így sem jó ugyan úgy ráz.
Ezt miből szűrted le ? A halogén "trafók " mostanában kapcsitápot rejtenek kb30KHz-s frekvenciával ,és ezért melegszik az 50Hz re tervezett egyenirányító ..
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
Ez 50Hz-es trafó és nem kapcs.üzemű!
De ha gondolod, készitek róla gyorsan egy képet! A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
Nincs más ötletem, földeld le a kimenetét.
(Nekem a nyomtatóm csinálja ezt, de az megszűnik mihelyst az USB-n keresztül leföldeli a gép)
Tele van a világ még mostanában is nehéz talpú, lemezes trafós halogén lámpásokkal..
Igen, ez is nyomtatónak a tápja de csak nem normális ez a dolog.
Ez egy 1KG-os trafó, be van öntve gyantával! Roncsolás nélkül ezt szét nem szeded!!
Szerintem kezd úgy, hogy azt a tápot cseréld le egy 12V DC kimeneti kapcsolóüzemű tápegységre. Graetz után pufferelned kellene, és akkor a feszütlésg meg több, mint amit a LED szalag kér. Szóval az nem lesz jó neki
Akkor ha ez tényleg trafó (akkor nem ebbe a témába való) de nagyobb terhelhetőségű egyenirányító hidat tegyél a kimenetére talán 50v-10A ..
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2016
Kezdetben a két Y kondira gyanakodnék (egyik C4, mákat az első képen a trafó eltakarja). Ezeket cserélném ki (kezdetben eltávolítás is elég).
Aztán persze a trafó lehet a ludas, de akkor baj van.
Azokat már kivettem és sajnos ugyan az még mindig.
Opto nem hiszem, hogy bajos lenne. De kipróbálhatod a cseréjét. Én trafóra gyanakszok, szigetelése károsodhatott. De azzal sok mindent nem tudsz kezdeni, nehéz pont ugyanolyat szerezni (tekerni meg macerás)
Tuti hogy nem az, mert az alján lévő műgyantáből lepattintottam egy darab részt, és látszik a trafólemez...
Így se úgy se, nem lesz jó.
12VDC szabyálzott táp kell. HA 12VAC-t egynriányítasz akkor lesz egy 0-16V között ingó fesz. Ha puffereled, akkor meg 16V lesz. A ledszalagodnak meg 12V +/- 5% vagy ilyesmi kellene.
Beköltözött a szekunder feszültség a tápomba, úgyhogy ezúttal szeretném ferci és Transztyuszeres segítségét!
Szívesen!
Részletek, rajzok, képek?
- A frekit nem néztem meg, mert ment a vonatom, de kb 150kHz lehetett.
- A visszacsatolás a szekunder oldalon 470 Ohm + PC817 + 2x12V Zéner(ZPD12). - A primer oldalon az optó kollektoron 22k. Rt 8,2k sorba 10k trimmer. - A Css 2,7k + 1N4148 + 1µF/63Vfólia párhuzamosan két szembefordított 100µF/25V elkóval(ez volt a fiókban, szépen látszik is a softstart a szkópon, kb. 1 sec.) - rezonáns kondinak próbáltam 2 sorba kötött 47n/400V MKP-t.(de megpróbáltam 47nF-dal is, hátha. ) Ma megpróbálom 47nF sorba 100nF-dal. Érdekes módon, ha rámérek az Uds-re, akkor leáll a táp! Kényes egy IC-t kaptam. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Ja és a "k" tényezőt felvittem 10-re.
Íme egy rövid videó a softstartról: Youtube videó
Itt tartok. 628/77uH , 2x47nF.
Rt-vel sikerült beszabályoznom a 25V-ot. 2us/DIV (bocsi a fejen álló képért) Vagy a megvalósítás miatt szívok, vagy az IC nem korrekt. Egy kis szépséghiba; ha kihúzom, majd hirtelen visszadugom, leáll míg ki nem sül minden kondi... A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2016
Végre sikerült mérnem egy Uds-t. eddig tiltott rá az IC!
1us/DIV Elvileg zvs...
Fetekre raksz pluszba kondit?
Még nem annyi a feszültség a szekunderen, amit számoltam, ezért nem nagyon osztanám az észt róla.
35 menet a primer, 6 a szekunder. 24V váltót szerettem volna, ami egyenirányítva kb, 35V. Abból indultam ki, hogy 150V váltó van a primeren. Ehhez képest a szekunderem csak 26V graetz-el egyenirányítva, szóval valami még mindig nem stimmel. Viszont nem melegszik, nem ciripel. Terheléses próbát ma este akarok csinálni, tegnap már nem volt rá idő. Van egy 40W-os villanykörtém, azt akarom rákötni. Ha bírja a táp, akkor újratekerem a trafót, amíg a 36V-ig el nem jutok.
Egyelőre nem raktam még, üresjáratba ment.
Itt egy videó terhelve: hiba: üresjáratban felkúszik a fesz 25V fölé, üzem alatt rádugva tilt az ic, stb.. Bővebben: Link
Szerinted váltó van a primeren?Ezen egy kicsit gondolkozz!
Ne is rakjad be csak növeled vele a szükséges holtidőt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |