Fórum témák
» Több friss téma |
Rátaláltam erre a cégre. Valószínű innen rendelek, ha beszéltem velük, mert a Tali annyira nem szimpatikus. Viszont ez a cég úgy látom Talis magokat is gyárt. M2TNC is van náluk.
Több méretet is veszek majd, hogy legyen tartalékba és későbbre más táphoz.
Úgy gondolom én is, hogy valahogy toroidra könnyebb lehet. Talán a szórt induktivitást is könnyebb beállítani. Jól gondolom? Toroid tekerésben nincs még tapsztalatom. Rezonáns tápba ETD magra tekertem csak.
Igen, könnyebb vele dolgozni, több drót ráfér, jól impregnálható, kiönthető, a nyáktervezés is szabadabb és még olcsóbb is.
A Talinál minimum 2x drágábbak. 6 éve érdeklődtem náluk.
Akkor ezt az árajánlatot kaptam: -1180 42x21x22 mm (M2TN-C) 980+áfa -1810 63x38x25 mm (M2TN-C) 2800+áfa -1290 50x34x30 mm (M2TN-C) 1800+áfa
Akkor jól gondoltam. Az a baj, hogy minél több új dolgot tudok meg a taliról annál ellenszenvesebbek. Egy cégnek ez nem jó üzletpolitika amit folytatnak. Ezekszerint nekik azok a vevők akik keveset rendelnek nem fontosak.
Nincs ezzel baj, ilyenek... nem akarnak a kisfogyasztókra plusz erőforrásokat fordítani, mert más az üzleti koncepció. Ők végül is gyártók. Megy a szekerük nélkülünk is.
Ha jól tudom mikor megszűnt a HAGY felvásárolták a maradék készletet azt adogassák már el kb 25 éve, mindegy mikor fogy el...
Sziasztok!
Először is elnézést, ha rossz helyen teszem fel a kérdést de itt találtam a problémás alkatrésszel kapcsolatban említést! Szóval van egy Kontakta SR-03/2 típusú villanykapcsolóm, amiben elszállt a biztosíték. Ez egy homoktöltésű F2/250E jelzésű biztosíték. Az volna a kérdésem, hogy az említett biztosítékot cserélhetem F2AL 250V jelzésű biztosítékra? Ez nem homoktöltésű, viszont a kapcsolón jelölve van, hogy "Homoktöltésű" biztosíték van benne. Mennyire lényeges, hogy homoktöltésű legyen a biztosíték? Most olyan nincs itthon, viszont a másik van. Előre is köszönöm a válaszokat!
A toroid megrendelést (remélhetőleg) letudtam. 1041-1180-26-5 típust választottam. 42*21*22mm-es, Ae = 2.226cm2 M2TNC anyagból.
Most a primer tekercs menetszámát szeretném kiszámolni. Hány kHz-en érdemes kapcsolgatni? Tehát 550W-ot kell tudnia a tápomnak. Ha 73,4kHz-en kapcsolgatnának a FET-ek, akkor jó lenne, mert 47nF-os MKP kondit tudnék használni rezonáns kondinak. 60kHz-hez pedig 56nF-os kéne, ilyen kondit nem nagyon találtam azokon a helyeken ahonnan rendelni szoktam. A 73kHz jó? Fog valami jobban melegedni?
A freki szerintem teljesen jó, még akár följebb is mehetnél.
Ae meg nagyobb, mint az ETD49-é, bőven meg lesz a Watt, még több is, csak köss 2db 47nF-ot párhuzamba. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Rendben. Higy érted, hogy párhuzamosan? Skori tápjában mint egy feszültség osztó van a két kondi sorbakötve. Ha 4 kondit rakok bele az 2x94nF. Skori excele szerint 94nF-os kellene, ami 2db 47nF-osból jön ki.
Ja, akkor nem szóltam...egy darabot írtál.
Viszont úgy nagyobb lenne a határteljesítmény. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Ha olyan volt benne, akkor olyat kell tenni bele. Azt mondjuk nem értem hogy minek egy villanykapcsolóba bizti, hacsak nem valami elektronika van benne. A homokos általában olyan helyre kell inkább ahol DC van, mert a szál nem mindig csak szakad, hanem kifröccsen az üveg oldalára és ott vezet tovább. Kisebb áramúakban létezik olyan ami rugós, az amikor elszakad akkor elrántja a szálat az üvegcső egyik végébe.
Szia!
Ez egy fényerő szabályozós érintős kapcsoló. Gondolom ezért van bizti benne, de sajna nem értek hozzá, inkább kérdezek nálamnál okosabbaktól! Köszönöm a választ, akkor vadászhatok tovább. Talán sikerül helyben vennem!
Sziasztok!
Hálózati zavarszűrőnek lehet ezt használni? Így a PC tápból bontott tekercset és a 2db 100nF-os kondit kultúráltabb és könnyebben beszerezhető formába tudom önteni.
Minden további nélkül majdnem 1 kW-ig.
Én is hasonlót használok, csak ilyet: A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Azt azért tegyük hozzá hogy egy olyan szűrő tekercse 6-7mH, amit linkeltél az meg 500uH.
Nem is nagyon szereti az 500W-ot.
Bőven jó az az 500uH 220nF X2-vel. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2016
Végülis nem veszek ilyet. Még van egy bontott szűrőm, kísérletezni jó, a véglegesben pedig tápcsatlakozóba épített lesz.
Így van, majdnem olyan jó mintha ott se lenne. Nézd meg hogy mekkora elnyomást ad a zavarjelre az egyik, meg a másik.
Ezt ma délelőtt megtekerném:
Átnéznétek? (több szem többet lát)
Jelenleg ilyen a korábban belinkelt trafóval:
Crez:2x100nF 5us, 100V, 5V/DIV (üresjáratban és terheléssel) A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Jelentem működik.
Videó: IRS teszt Utolsó képen látható ellenállásokat bekötöm holnap. Meg lesz a 9A/1000W. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2016
Üdv!
Kicsit javítottam a nyákrajzodon. Volt benne hiba pl.: felső fet meghajtóra 100nF vagy 1µF-ot szoktak tenni oda te 100µF-ot tettél, alsóra meg 100nF-ot. Megcseréltem őket, most már minden a helyén van. Zárlatvédelem egy áramváltó tekercsel lehetséges még vagy egy olyan fet meghajtót rakni bele amibe van áramvédelem.
Köszönöm!
Lepróbálva. Egyelőre félsiker. 960W-on korlátoznak a diódák, videón nem látszik(kép).
IRS teszt 960W korlátoz Legyek olyan bátor és vegyem ki a diódákat? Vagy csökkentsem a szórásit? (5us, 100V, 5V/DIV)
A diódák eredetileg nem is kellenek bele.
Tudom. Én raktam be plusz védelemnek. Kikötöttem.
Tiltott az IC, vagy elszállt valami. 12,9 Ohm volt a 2x63V-on...kell inni egy kávét Mégis csak lejjebb kellett volna menni a szórással... A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Szerintem kellenek a diódák... különben rezonancia esetén nagyon megnőne a feszültség a kondikon is ( soros kör rezonanciája ).
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |