Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok az a problémám,h szétment az erősítőm halgattam a zenét elhalkult és kiutotte a biztosítékot meg az r100 ellenálást vettem uj bíztosítékot és ellenállást de ujra kiuti az ellnálást mi lehet a baja kérlek segítsetek köszike
nem nagyon de könnyen megértek akármi szóval mi lehet a hiba ok?
![]()
kapcsolási rajzot probáltam leszedi de nem takáltam csinálok képet és elküldöm email címre küldjek neked képet csak add meg. vagy msn címed van?és küldöm
bekarikáztam,h hol van az r100 ellenálás amit cseréltem ha kell még kép szolj
Hello.Szerintem keresd meg a végfok IC bekötési rajzát (ezn az oldalon:datasheet.in)Keresd meg azokat a lábait amiken a tápfeszt kapja.Ha megvan forrazd ki és úgy probáld bekapcsolni.Ha nem veri ki a biztosítékot akkor az IC a hibás.
Helló!
Szerintem a végfok kipurcant és még valami az előfokban is(annak az ellenállása az sztem, a + - ágba szokták tenni védelemnek), de ha kicserélted az ellenállást és utána is kiüti a biztit, akkor végfok is tönkrement. Sztem az IC-ben lévő végtranzisztorok zárlatosodtak be. Ezt szét lehet óvatosan szedni és rá lehet mérni.
akkor irjam le a számot?amugy egy végfok milyen árban mozog?drága?szerintetk érdemes megcsinálni vagy vegyek ujjat?
Ird meg az IC számát.Szerintem érdemesebb javitani,mint ujat venni.
Hali!
STK.... A négy pont négy szám helye...
akkor vegyek egy uj ic és csréljem ki?és meglátjuk,h mi lesz?
Elöször forrazd ki a régi IC-t,probáld ki a nélkül.Ha nem veri ki a biztositékot és az ellenállás is éppen marad akor 90% az IC hibás.Először erröl győződj meg,aztán vásárolj.
oké hétfőm negyek és megvesze az r100 ellenálást kiforrasztom az ic ha nem üti ki a biztosítékot akkor az ic ment tönkre.csak tudtja venni mert nem biztos,h kapo mert eléggé öreg az erősítőm
kicsréltem az r100 ellenlst nem uti ki uyoy ic baja van de az icm menyibe kerül?a kodja STK4893 ÉS A IC NLKÜL ASZNLOM AZ ERŐSÍTŐT AKKOR NEM MUKÖDNI??NEM LESZ JO?
Nemtudnál egy kicsit érthetőbben írni?
Egyébként IC nélkül nem fog működnni. ...és olvass is egy kicsit...Bővebben: Link
bocsika ,hérthetelenul irtam de lemerült az elem a billenytűzetben az a baj,h nem nagyon találok ic mert nagyon régi és már nem kapható a neten is már néztem de nem rendelhető van valami kiegészitó ic de azt nem tudom,h jo e bele mert az enyém 45v a kiegészító meg 50v
![]()
Amit köbzoli ajánlott, az valószínű jó.
De keresd meg a gogle segítségével mindkét IC adatlapját, és hasonlítsd össze a lábbekötést. Ha eggyezik, akkor használhatod. De szerintemm a boltban is rákérdezhetsz, biztos tudnak segíteni. (Nekem most nincs arra időm, hogy megnézzem neked.)
(Most nézem, az én bill.-em is vacakol, néha két betűt ír. Ilyenek ezek a rádiós cuccok.
![]()
köszi a segítséget valahol akkkor is kajtatok egy ic nem létezik,h nem lehet kapni
és ha nagyobb ic t veszek akkor át kell alakítanom az egész erősítőt,h vigye a nogyobb ict? ![]() Idézet: „ha nagyobb ic t veszek akkor át kell alakítanom az egész erősítőt,h vigye a nogyobb ict?” Ha a lábkiosztás ugyanaz, akkor nem. (Csak ne hajtsd majd max.-on.)
meg kell számolnom,h hány lába van az icnek vagy?le kell szednem az én ic kapcsolási rajzát?és az alapján
köszike most reggeltem az oldalra majd ha vissza igazolnak meg is rendelem majd az ict és majd meglátjuk,h jo lesz e
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |