Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mit ajánlasz az EPS megnyitásához? Már durva grafikus programokat is ráküldtem, de csak egy ikont jelenítenek meg. Máskor nem szokott bajom lenni a formátummal, de ezt nem tudom megnézni.
A fehér panelt még 2 éve vettem Attila86-tól.
Jó el lehet vele lenni csak rájöttem ,hogy oda kell figyelni a dolgok méretére súlyára. Először egy Sokol hagszórót tettem rá ,de a ceruzára felrakhatatlanul nehéz. (1-2 alkatrész azért áll olyan furán ,mert bontottak az alkatrészek) A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2014
Minden bizonnyal hibásak a fájlok, én sem tudtam semmivel megnyitni.
COREL,Signgo.Ezt a kiterjesztést én fólia vágásnál szoktam használni.
GSview previewer (gsv50w32) megnyitja, de csak fél teknős látszik mindkét eps-en.
Azta, dejó! Nem tudtam, hogy van külön topikja is itt.
Jól üzemel, használod is? Nincs hangminta?
Szia!
Köszi, nem akartam a digit meghajtó tranzisztorokat megspórolni, mert a LED-ek segmensenként felvehetnek 5-8 mA-t, viszont az ATMEGA I/O pin terhelhetőségére a doksi 40mA-t mond, jobbnak láttam nem megközelíteni. Különben nem tranzisztorok, hanem FET-ek, mivel a tranzisztorok megesznek 0,6-0,8V UCE feszültséget, ami 3 V tápfeszültségnél nekem már fájt. A FET-ek típusa IRLML2502, 0,045ohm az RDSon ellenállásuk. Abban teljesen igazad van, hogy ettől nem lett volna kisebb. Talán, ha CR2016-os elemet rakok bele, akkor meg lehetett volna vékonyabbra csinálni, bár most is csak 41x27x9 mm.
A hét végén készültek ezek a nyákok. 10mm széles csíkok, 200mm hosszú, 0,8mm vastag. Intelligens LED-ek kerülnek rájuk, de azok még utaznak valahol.
Nagyobb képek itt. A képek minősége nem mindenben tükrözi a valóságot (telefonnal készültek) Természetesen nem legyező lesz, csak össze fogtam őket
Amit mellékeltem videot hasonló kijelzővel, azon a szoftver mindig csak egy szegmenst gyújt ki egy digitben így a 16f690 közvetlenül kapcsolja a szegmeneseket. A multiplexelés miatti vibrálást csak az óra beállításánál lehet látni, azt is csak azért mert csak egy gomb van és a gyorstekerés idejének rövidítése miatt aranylag nagy frekvenciával kell a képernyőt újraírni. Még a scrollozás ideje alatt sincs amúgy vibrálás. Nagyon jók ezek a HP kijelzők, csak a szememet kellene még hozzájuk tuningolni
Köszönöm mindenkinek. Egy LED attól lesz intelligens, hogy intelligenciát építenek bele. A mellékelt képen egy PLCC4 tokba épített RGB LED látható az integrált vezérlővel együtt. 2 láb a tápfesz (+5V) harmadik láb DATA IN a negyedik pedig DATA OUT. Átadod neki a 24bites szín információt, amit tárol és megjelenít.
Honnan rendelted az intelligens ledeket?
Már elég sok felé meg lehet találni az íbéjen. Egy évvel ezelőtt még elég kevesen forgalmazták.
A konkrét eszköz nem publikus, arról nem tudok írni. A LED-ek színükkel, darab számukkal optikai visszajelzést adnak üzem közben a felhasználó számára. A felhasználás rázkódásnak, fizikai behatásnak kitett környezetben történik, ezért itt az öntapadós LED csík nem igazán használható. Masszívan rögzíthető megoldást kell alkalmazni (alu LED profil, csavarozással, ragasztással)
Sajnos hibásak a fájlok. Itt egy teki pdfben. Vektoros.
És mi a neve ? PJG teki , vagy ? Teknőc teki.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Bekaksi*, hogy milyen profi cuccokat csinálsz! Véletlenül nem Sólyomszem a beceneved?
Az RC autós cikk sikere után most már szinte kötelező lenne megírnod az akkuvizsgáló ismertetőjét is Én várom. Mod: *Biztosan így akartad írni? A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2014
Szépek ! Csak egy kérdés :azokat a szabályos ovális "furatokat" hogyan csináltad??
Drága az ilyesfajta tárolós rekeszhalmaz nem?(Amúgy látványos, megkönnyíti a hobbista dolgát).
Kár, hogy nem láthatjuk majd a kész művet, kíváncsi lettem volna. Munkám miatt ledekkel kell foglakoznom egy ideje, így kicsit szívem csücske a dolog. Minden esetre sok sikert és gratula hozzá.
Szepek! Egy valamit nem ertek ezzzel a zold foliaval kapcsolatban. Hogy csak a forrpontoknal jon le?
Fotó eljárás , a forrpontok takarva vannak , ott nem éri a fóliát az uv nem "ég be" és az előhívó ott le tudja oldani...
Szep szep. Mondjuk nekem az a fagerendas regi epitesu muhely tetszik a legjobban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |