Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
PROM ÉgetőKészítettem a hozzám hasonló (őrült![]()
Nagy király vagy, köszi!
![]() ![]() Ac teszter, készülék élesztésÜdv,Készítettem egy ac-tesztert, amit a hálózatról működő eszközök, tápok stb biztonságos bekapcsolására használható (nem én találtam ki...) , A kapcsolóval kiválasztható a soros 60W-os izzó, belső 100W-os leválasztó trafó, nyomógombos start-stop, a hálózati kapcsoló vörösen világít bekapcsolva (már jártam "majdnem" pórul, mert elfelejtkeztem róla), méri az kimeneti feszültséget, áramot. Mióta megvan, ez az első lépés a próbánál...
Üdv!
Készitettél? És hol van a kép vagy a link vagy a video? ![]() Hozzászólás alján file tallózása gomb megnyom -> file/kép kiválaszt (a számítógéped vagy telefonodról) -> szöveg megír -> hozzászólás elküldése gomb . És ennyi bluetooth dobozka fejhallgatóhozNem egy nagy építés, de építés. Van bluetooth-os fejhallgatóm, de az inkább már tuc-tuc-ra van hangolva, komolyzenén nem igazán természetesek a mélyek. És sok éve van egy Sennheiser HD600-asom, hát akkor használjuk. Kellett egy kis vevő, ne legyek a zsinórral totál helyhez kötve. És a bluetoot kütyü kicsit szebben dekódolja a zenét, mint a notebookom hangkártyája.Két 18650-es cella párhuzamosan, egy töltő-védő áramkör, egy bluetooth vevő modul, egy kapcsoló, egy jack aljzat. Meglepő észrevétel, szimfonikus zenekarnál gyanús lett, hogy valahogy nincsenek helyén a hangszerek. A számítógép hang beállítás tesztje meg is mutatta, hogy fel van cserélve a jobb- és baloldal (ilyen lapkánál már máskor is tapasztaltam). Nem katasztrófa, amúgy sem a bluetooth lapocska jack aljzatát használom, a használt aljzatra már jó irányba mennek a vezetékek. Gusman fele logic analyzerEzt mar bbatka osszerakta par hete, csak abban kulonbozik, hogy 'gyari' PCB-t kapott.Bevallom nem nagyon van szuksegem 200MHz-es logikai analizatorra, viszont ez a design jol jon regi 8 bites gepek javitasakor, illetve jol tudok vele kulonfele bus-okra eszkozoket (RAM, ROM, akarmi) emulalni. ..es a 0402 meretu alkatreszeket szivbol ruhellem, pedig ok nem is tehetnek rola, hogy nem latom oket ![]() Bonusz kep: Egy szinten rp2040-es pico-ra epulo intel 8008 processzor teszter (es leendo emulator de az resz meg nem 100%-os)
Elkészült a végleges kivitele a Mendocino motornak.
Gyenge napfény hatására is forog, az asztali lámpa ledes világítása 300/min fordulatot eredményez. Komolyabb napfényre 1000/min fordulat fölé is emelkedik a mérés alapján.
A nyákot gyártattad vagy a szerzőtől rendelted meg? A TXU0104-et honnan szerezted be? Ezzel már a 20MHz-es órajelet is meg tudod nézni. Van előnye a gyorsaságának.
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:04
Mi a célja azoknak a külömböző hullámos vezetősávoknak?
A jel terjedési sebesség. Egy időben kell érkeznie a jelnek minden lábhoz. Bár egy kicsit eltúlzott a jelentősége, mert néhány 10MHz-es a vizsgált jel, de nem árt.
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:52
Aha!
Az nem baj, hogy már a csatlakozósor alsó és felső lábai közt is több miliméter az eltérés? Illetőleg mi garantálja, hogy a mérővezetékek hossza 100%-ban egyforma? Valamint milyen kontroller tud egyidejűjeg beolvasni ennyi bemenetet?
Figyelni kell arra hogy a vezetékek hossza egyforma legyen. Ez alap. A nyomtatott áramkör alján a vezetékek egyenesek. Ezt nem látod. Az áramkör tervezése egy elég hosszú folyamat. Meg kell keresni hogy melyik a leghosszabb vezeték és a többi hosszát is ehhez kell megválasztani. A saját áramkörömet én terveztem. Nem tíz perc volt.
![]()
Cua a PICO-t használta. Én a sajátomba már a PICO2-öt tettem be. Foglalatot használok, így könnyű cserélni. A PICO2 kétszer gyorsabb és 4x több mintavételt tud mint a PICO! Akár 400MHz-re is felhúzható. Ez a jövő. A szerző még nem tette közé vagy én nem találom.
A PCB a PCBWay-rol van, a TXU0104 pedig a DigiKey-tol. Igazabol TXB0104-el akartam megepiteni mivel nekem ez a kapcsolas ketiranyban is kell (majd), de abbol egyetlen darab sem volt itthon.
Igy maradt a gyors de egyiranyu valtozat ![]() Szerencsere a minimum 5 darabos rendeles (PCB) tobb kulonbozo valtozatra eleg.
Az rp2040 (es ujabb verzioi) egy orajel alatt olvasnak be 32 bitet, raadasul akar irni is tud kozben, ha nem az osszes labat olvassa.
Ez eleg jelentos teljesitmeny, foleg, hogy az alapbol 125MHz-es orajelet tobbszorosen fel lehet huzni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |