Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Karesz, már kérdeztem, hogy honnan tudtál szerezni ilyen szép előlapot.
Elárulnád? Üdv: aulac
A színesfém telepen forgalmaznak 10x150 mm-es alumínium profilt és ott méretre is vágják. A lyukakat én fúrtam, a szálrahúzást Gyulán csinálta egy asztalos és Szegeden gravírozták. Igazándiból a szakembereket és a "technológiát" volt nehéz megtalálni. Az előerősítő előlapja hatodik kísérletre sikerült, egy kisebb vagyonba és rengeteg utánajárásba került, de végül szerintem megérte.
Mai "termés"!
PT2399 visszhangosító. Mikrofonnal nem rossz minőségű. Még kell egy árnyékolt doboz neki azt jobban szereti, a zaj miatt!
A fotón nem sok látszik, de amit ma építettem, az egy "vízhang-kapszula", ami egy ragasztópisztollyal légmentesen tömített diafilm-doboz, aminek a tetejében egy piezo-lap van ragasztópisztollyal erősített kétoldalas ragasztószalag rögzítéssel. A kábele kéteres telefonkábel, aminek a másik végén egy mono jack dugó van forrasztva szintén ragasztópisztolyos szigeteléssel.
Hangmintát sajnos nem tudok feltölteni, de maga a kapszula teljesen kizárja a környezeti zajokat és csak a vele érintkező rezgéseket veszi (hasonló, mint egy kontakt-mikrofon)...
Mit akarsz vele meghallgatni? Szonárt építész?
Szia Lajos!
Melyik kapcsolást építetted meg? Elküldenéd privátban, vagy közzétennéd? Régebben én is csináltam egyet, de nagyon zajos volt, pedig a gyári adatlap szerinti ajánlás alapján készült. Azért kérdezem, mert van itthon még két ilyen IC-m, de pont a nagy alapzaj miatt nem kísérleteztem tovább vele. Üdv: Zsolt
Egy számomra újfajta hanggyűjtési módszer, amit korábban a neten láttam. Persze azóta szilikonra kellett cserélnem a ragasztópisztolyos tömítést, mert az apró mozgástól a kábel tövében bejutott a nedvesség... :/ Amúgy pedig érdekes hangokat tud előidézni például eső után az ereszből csöpögő/csurgó víz!
Szia! Csak 0,25mm-es ónt és tűhegyes pákát használok. A TQFP tokokhoz pedig még egy csepp folyasztószert.
Szia! Én is építettem korábban egy hasonló effektet annyi különbséggel, hogy függetlenítve van a visszhang és a késleltetés.
Bővebben: Link
Nagy örömről számolnék be!! Itt apróhirdetésben vettem HA5AWS topiktárstól egy zöld foszforos képcsövet, mely ma meg is érkezett és beszereltem a Videoman jhv-500 mc típusú kompozit videomonitoromba!!
Az IMG_2238.JPG az eredeti állapot, az IMG_2241.JPG pedig már az átalakítás után mutatja! Ezúton is sok köszönet HA5AWS topiktársnak a képcsőért!!!
Kaptál egy pontot ! A fejlődés útjára léptél.
Szép munka!
Nekem egy Junoszty van ugyanilyen csővel. Konyhai TV volt jó ideig.
Junoszty zöld képcsővel? Esetleg kép van róla?
Megpróbálom előkotorni a hétvégén.
Most még csak kedd van, de ok...
Ezt ugye nem gondoltad komolyan, hogy kérsz valakitől valamit, megírja, hogy hétvégén,
és sürgeted???
Nem sürgetem, csak nyugtáztam, hogy a hétvége még odébb van!
Én is láttam Junost-tv-t zöld csővel. Húsz éve ha hozzájutottunk egy zöld csőhöz akkor az egy Junostban találta magát.
Rohi fórumtársamnak!!
Köszönöm,nagyon szép,minden gratulációm!
Ez de szép! Teljesen nyugodtan venném meg gyárinak is! Biggyesztem a szám az elismeréstől! Mancs ment!
De durva! Ilyen kis helyre ennyi mindent összepakolni, és mindent kézzel! Egy ilyen kis verda könnyen elszaladgál az asztalon is mi? Gratulálok (és persze a mancs)!
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2017
Látom belejöttél a drehálásba. Klassz járgány!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |