Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   234 / 1684
(#) Müszi válasza Doncso hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

A Laptop képernyőjén rajta: MPLAB ICD2 Ready
Gondolom PIC is van benne...
(#) szidom válasza Doncso hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Üdv!
Az egy icd2. Tudom hogy "kicsit" túl bonyolítottam, de egy 12f509 figyeli hogy van-e kapcsolójel, és kapcsolja be a 2 tda-t, és meghúzza a relét, ami kapcsolja a 12v-ot és 5v-ot a két tüskére.
(#) Doncso válasza szidom hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Jaaa, értem már, köszi a választ és grat a munkához!!!
(#) szidom válasza Doncso hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Köszi!
(#) mex válasza mex hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Beüzemeltem,működik.
A burkolatot a leendő gazdája késziti el.
(#) Kovidivi válasza szidom hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Szia!
Nagyon jó lett a nyák, és ötletes a "doboza" is!
A régi erősítő (BOXXER) tartalmazott feszültség emelő áramkört, vagy csak simán az akksiról ment, és "ráhazudták" a 100W-ot?
A tönkrement belével mi lett (Engem nagyon érdekelnek a gyári autós kapcs. üzemű tápok!) ?
Az IC-nek hogyan adsz szimmetrikus tápot? Az adatlapján +-16V állt ajánlott feszültségként! (főleg, ha hidalva is van, és 8ohmmal terhelve)
Köszi a választ!
(#) szidom válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Üdv!
Sem az eredeti sem a mostani panelon nincs feszültség emelő áramkör, kb.14V-ot kap mikor jár a motor. Az ic-k nem szimmetrikus tápot kapnak, hanem 1*14v-ot, az adatlap szerint. A régi panelt szétszedtem, volt benne néhány tekercs ami valamire még jó lehet, azon kívül 8 tranzisztor, amiből 4-ről semmit sem találtam, három ellenállás, 6 db kondi, 3 dióda.
(#) huba hozzászólása Máj 20, 2008 /

Végre elkészültem a digitális kapcsólóüzemű forrasztóállomásommal. Kicsit ágyúval verébre kategória. Elsődleges szempont a hordozhatóság volt. Az egésznek a szive egy Atmega8, a beállított hőmérsékletet EEpromba eltárolja. A processzor vezérli a kapcsolóüzemü táp kitöltését, aminek a kimenetén a páka csücsül. Kicsit még kelett volna csiszólni a programot, de most erre futotta. Képek:
(#) Fery válasza szidom hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Szia
Kérdés : Milyen IC van ezen a rajzon ?
Fery
(#) Márk válasza huba hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Marhára tetszik a fejjel lefelé állított kisebb kijelzőrész, celsius fokra belőve. Nagyon kreatív. Meg ezen felül az egész előlap nagyon szépen el van rendezve.
(#) szabi83 válasza Márk hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Idézet:
„Marhára tetszik a fejjel lefelé állított kisebb kijelzőrész, celsius fokra belőve. Nagyon kreatív.”

szint úgy :kalap:

előlap, front designerrel készült (ő)?

Üdv :kalap:
(#) szabi83 válasza Fery hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

(#) huba válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Igen front designer. Most használtam elöszőr, nagyon is tetszik. Közöszönöm az elismerést :vigyor2:
(#) Frankye válasza Márk hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Idézet:
„Marhára tetszik a fejjel lefelé állított kisebb kijelzőrész, celsius fokra belőve.”

Kifejezetten ötletes megoldás, elismerésem! :kalap:
Ugye nem copyright-os?! Lenyúlnám, ha lehet!
(#) vicsys válasza huba hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Klassz lett, gratula!! :kalap:
(#) skimen hozzászólása Máj 20, 2008 /

Mai munkám: teljesítmény kapcsoló optokapuval.

1.JPG

2.JPG

(#) huba válasza skimen hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Optókaput nem látok, de szép kivitel.

A forditott kisszegmens szabadon felhasználható. Amikor a beállított hömérsékeletet jelzi akkor elalszik.
(#) szidom válasza Fery hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Üdv!
TDA 7265

(#) Kovidivi válasza szidom hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Köszönöm a választ!
(#) Fery válasza szidom hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Szia. Köszi.
Fery
(#) gtk válasza huba hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Klassz lett
(#) Slope válasza skimen hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Szép munka! Mellesleg irigylem az idődet ilyemire...
(#) Frankye válasza huba hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Idézet:
„A forditott kisszegmens szabadon felhasználható.”

Köszönöm, Uram! Jövök Neked egy sörrel!
(#) Frankye válasza skimen hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Kifejezetten nagyon szép, precíz munka! :kalap:
(#) zsuscsinyo hozzászólása Máj 21, 2008 /

Sziasztok! Gondoltam felteszem énis a képeimet egy DTMF adó/vevőről, sokat bíbelődtem mire lett valami kinézete de szerintem megérte
Az adó rész egy DTMF generáló IC meg egy kisteljesítményű FM rádióadó, igy ha kisebb hatótávról akarom irányítani (~150m) akkor csak ráteszek egy kommersz kis rádiót ráhangolom és már megy is. Nagyobb távnál persze életbelép a telefon, amit egy nokia adatkábelből headset üzemmódba átkötött kis madzag tesz lehetővé, kimenet viszont 2db RS232 csatlakozós, persze billenőkörös a dekóder.
A gombsor még visszavan de ami késik az nem siet
(#) yagi hozzászólása Máj 21, 2008 /

Sziasztok!
Néhány éve építettem a hangfalamat.Elég súlyos a darab az oldalai homokkal vannak kitöltve, az állvány oszlop része pedig betonnal van kiöntve.A doboz bassreflex rendszerű, hátranéző nyílással.A csatlakozók (aranyozott banán)a doboz alján található, a kábel pedig az állványban elhelyezett csőben fut végig, ha a szőnyeget kilyukasztjuk alatta akkor teljesen elrejthető a kábel (bár ha valami dizájnos kábele van valakinek azt kár elrejteni).A középmély duplatekercses Harman, a magas Jamo, a hangváltó saját készítés.A doboz és az állvány között az izolációt gumikorongokkal oldottam meg, az állvány pedig tüskéken áll.Sajnos csak a kész cuccról van képen, régebben nem volt fényképezőm.
Esetleg kérdés? Észrevétel!
(#) Moderátor hozzászólása yagi hozzászólására (») Máj 21, 2008

Utólagos engedelmeddel a képeket méreteztem.
5,6MB => 95kB
(#) vicsys válasza yagi hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Nekem nagyon bejövős...
(#) yagi válasza (») Máj 21, 2008 /

Kösz szépen!Miután felraktam láttam hogy batár nagyok lettek!
(#) elektrorudi válasza yagi hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Nagyon desinges, szép munka, gratulálok.
S kérdezném :
ha a doboz és az álvány között gumi van, akkor minek a tüskéken álló beton álllvány ?
Következő: »»   234 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem