Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Helló ! Gratulálok nagyon jól sikerült a táp. Lenyűgöző ez a kevés kábel . Nagy az alkatrész sűrűség mégis szellősnek tűnik.Ha kérhetném kicsit részleteznéd a papír vékonyságú alu. lemezt. Szerintem nevezz be a videó pályázatra,biztos nyerő.
Sikerült megépítenem egy unipoláris léptetőmotor vezérlőt.
A motor egy régi 1.2Mb-os floppy meghajtóból operáltam ki a meghajtás pedig egy ATTiny45 és egy ULN2004-es keveréke. (12V-ról megy az AVR stabil 5V-ot kap belőle). Az AVR programjában viszont fokra beállítva lehet szabályozni vagyis egy változót, ha bármikor beállítasz mondjuk 85 fokra akkor oda forgatja (a rövidebb úton) és ott is tartja PWM-el. (feltételezi, hogy bekapcsoláskor 0 fokon áll). (Természetesen mivel nincs visszajelzés, ha lefogod akkor elveszíti a helyes irányt, de végül is résoptoval még ez is megoldható csak nem volt már helyem a próbapanelen ).
Sajnos nem tudom meg nézni a Vinamp megjelenik de nem tudom elindítani.
Winamp nekem sem viszi az mp4 fájlokat.Esetleg windows media player vagy windows media player classic
Most próbálom valami értelmes formára konvertálni, de nem nagyon akar sikerülni.
Köszi megpróbálom.
A lemez 0,1mm vastagságú, az egyik oldala natúr fém a másik oldalán pedig valamilyen szürke bevonat található. Nem tudom mi lehet de nem hiszem hogy festékréteg, tapintásra leginkább a papírhoz hasonlít, de csak kaparással jön le a fémmel együtt. Kiválóan lehet rá nyomtatni, nem folyik szét rajta a festék. Nyomtatás után szárítom, majd egy-két réteg akrilán lakkal védem a felületét.
Egyik ismerősömtől kaptam pár ívvel aki állítólag egy nyomdafelszámolásnál hozta el. Minkét széle ki van lyuggatva mint a filmeknek.
Köszönöm ! Akkor elvileg beszerezhető, szerintem ez nyomó lemez. Nyomdában erre viszik fel a nyomtatni kívánt anyagot. Ez viszi át a papírra a festéket.
Alapból nekem is a Winamp nyílt meg (nem viszi), de hozzárendeltem a media playert, és simán viszi.
Tegnap lett kész az itt bemutatott cpu panelhez tartozó memóriamodul, házi lötstopos, egyoldalas, ferdére reszelt nyák 2 megabit (128k x16) sram és 8 megabit (512k x16) flash bár ez utóbbiból csak a fele van kihasználva.
Nagyon szépen dolgozol, állandóan csak gyári hatású paneleket látok tőled. Ezeket a lötstop fóliákat ithon nem lehet kapni valahol?
Köszönöm, de azért van még mit csiszolni rajtuk. A fóliát itthon nem lehet kapni, németországból rendeltem innen.
Igen az viszi mp4-et.Nekem winamp is a kodekek miatt te tekerésnél lefagy tőle a lejátszó.
Sziasztok!
Készítettem 2 tápot.. Az egyik egy "minitáp" (0-30V 0-1A) A másik egy panelfúró táp PWM-el (a PWM ben köszönöm Medve segítségét) A minitáp dobozát perforált lemezből készítettem még az előlapon alulra kell 2 csavar és a feliratozás.. A panelfúró tápja egy PC táp dobozában van.. Üdv!
Itt vannak a képek a minitápról is
Szia! Tetszenek a tápok. Látom, szeretsz bontott alkatrészekből építeni. Külön tetszik, hogy mennyire vigyázol a fúrógépedre. Csak így tovább!
Szia!
Köszi, Hát igen jók azok a bontott alkatrészek.. Mit takar az a mondat hogy Idézet: ? „Külön tetszik, hogy mennyire vigyázol a fúrógépedre.” kifejtenéd bővebben? Üdv!
Nekem is tetszik, hogy nincs agyon csicsázva az meg pláne, nem az fontos hogy néz ki, hanem hogy mire való, az ember nem nézegeti a tápját hanem használja, gratula, csak így tovább!!
Sejtésem szerint arra gondolt, hogy fordulat szám csökkentésekor nem a feszt veszed el a fúrótól hanem PWM-el szabályzod így megmarad a nyomaték csak a fordulatszám csökken, ez valószínüleg jobb a fúrónak mint a feszültség csökkentés.
Gondolom erre célzott. Üdv.
Nekem így is tetszik ahogy van :yes:
Köszi Doncso mester
"
Idézet: " ugyan már.„mester” De egyébként tényleg jó.
miért, mit írjak?
Idézet: „Amatőr Doncso?” Na jó, én nem OFF olok tovább...
Hello!
Készítettünk z országos elektronikai konstrukciós versenyre egy digitális vezérlésű távirányítós autót teszek fel pár képet. Az autón található tompított fényszóró reflektor irányjelző vészvillogó hátsó helyzetjelző féklámpa és duda valamint egy turbógomb
Hali!
Nagyon ötletes a joystickos meg oldás, esetleg pár képet fel tudsz tenni magáról a panelokról? Illetve mesélnél, hogy is működik meg ilyenek? Köszi előre is! Remélem előkelő helyet sikerült vele elhoznotok!
Halihó
Pár napja raktam össze ezt a kis kütyüt, xbox 360 lite-on os meghajtóiból a dvd-key kiolvasására alkalmas. Az egyik képen látható az elődje, az is jó szolgálatot teljesített eddig, de gondoltam kicsit kultúráltabb kinézettel is megcsinálom
A panelek lényegében nagyon egyszerűek inkább a szoftver volt a nagy falat. A panelek szendvics szerkezetűek a két emelet között tüskesorokkal van megoldva a kapcsolat. A távirányító oldalon egy PIC16F877-es processzor van. 10MHz-en fut. A botkormányban potik vannak ezek feszosztóként vannak bekötve és a PIC AD-átalakítájára vannak kötve.Az autóban egy PIC 16F887 van. Ez 20MHz-en fut. Az adatátvitelt a forgalomban kapható 433.9MHz-es adó vevő modullal van megoldva. Az adatátvitel sorosan történik 9600baud sebességgel. A kormányzást szervó motor végzi A meghajtást egy kb.30-40W-os motor egy differenciálművön keresztül. Az autó vezérlése dinamikus. A motor egy H-hídon keresztül van meghajtva PWM-el. Jelenleg a fékerőnövelésen dolgozunk mert most csak simán rövidrezárjuk amotor kapcsait de ez így nem elég fogunk neki adni egy kis ellenáramot. Később egy inteligens autó elkészítése a cél.
Szia. Hát igen, észrevehető némi kis különbség a régi és az új között. Ez a verzióváltás határozottan az előnyére vált.
Időviharba kerültem. Úgy rémlett, még tavaly kaptad a fúrót. Most már látom azért néz ki újnak, mert nincs 1 hónapos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |