Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   793 / 1679
(#) Zoli_bácsi válasza Mybuster hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Ige, sajna itt vízállósági gondok vannak. No meg a két csavar az előlapon kissé furcsán néz ki. A ki-be kapcsoló lehetett volna alul, a doboz alján, kisebb eséllyel jut el oda a víz. A ledek meg dobozon belül, plexi előlappal.
(#) Mybuster válasza Laciveszp hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szia köszi! Ezek 10mm es ledek! Hát igen én is mondtam de akinek csináltam aszonta nem akar gagyit meg összevissza villogóst .Így maradt ez amúgy Születésnapi ajándák volt!
(#) Mybuster válasza dbase hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Igen persze értem amúgy a ledeknél van egy kis szilikonos tömítő anyag de hát ki az a bolond aki szakadó esőbe kerózik!
(#) Mybuster válasza lajos1969 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Okés köszi a javaslatod majd orvosolom!
(#) Mybuster válasza Laciveszp hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
ÚÚ na látod azt elfelejtettem majd csinálok (ha lesz rá időm) amúgy kipróbáltuk és az utca másik végéről is lehet látni hasolnísd az autókon utólag rászerelt piros féklámpa led csíkhoz hasonló!
(#) Mybuster válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Az előlapon a két mélyített csavar biztonsági célból raktam rá hogy véletlenűl se essen le a pattintható tető!
(#) Mybuster válasza Laciveszp hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
A doboz nagyon olcsó volt 200ft volt az elemtartó meg kijött 120ft-ból a többi meg itthon volt!
(#) Ricsi89 válasza Mybuster hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Nem az esőben biciklizés a gáz, hanem, ha elmegy valahová, otthagyja a bicajt és közben elered az eső. Reggel elmegy suliba, lerakja a bicajt, és közben meg esik egy kiadós eső.
(#) Mybuster válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Oké Oké ne vitatkozzunk
(#) sooty válasza Mybuster hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Erről jutott eszembe: jópár évvel ezelőtt készítettem egy biciklilámpa szetet. Lehet, hogy egyszer mindenki megpróbálja... (kíváncsi vagyok lesz-e olyan, aki megmondja mi volt eredetileg a funkciója az átalakított eszköznek, amelynek a tokjába belekerült a lámpa és a ledes hátsólámpa . )

DSC01569.JPG
    
(#) StefuPeti válasza sooty hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szovjet villanyborotva?
(#) sooty válasza StefuPeti hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Nem :no:
(#) zolee1209 válasza sooty hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szerintem morzsaporszívó...
(#) sooty válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Igen, helyesebben virág/levél porszívó Ez gyorsan ment....
(#) klemo86 válasza sooty hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
A jó kis Bakker-es morzsiporzsívó
Én is nyúztam kiskoromban, volt 2 is
(#) zolee1209 válasza sooty hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
[OFF]Nem tudtam, hogy van külön ilyen is... De akkor nem találtam ki, várjunk még a helyes megfejtésre! Egyébként ilyen morzsaszippantyút szerintem még 10 éves korom előtt láttam ismerősnél... Mármint nem ilyen példányt, csak úgy a "formavilágot".
(#) WaRL0 hozzászólása Szept 4, 2011 /
 
Sziasztok.
Haladtam az erősítőmmel.Ma elkészítettem a táp panelját.
Képek ITT
(#) P1tuning válasza Mybuster hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Szia!
Itt vagyok például én az esőben bringázásra, tavaly ősszel a fél Balatonkörön esett az eső (délután 5től éjjel 2ig) képzelheted milyen volt.
A bolti első lámpámat teszteltem Balatonba merítéssel, és sajnos nem bírta ki, a gomb mellett beszivárgott a víz és kb 5 perc után megtelt vízzel.
Szóval ha tényleg bringára tervezed, akkor minimum freccsenő víz ellen védettnek kéne lennie. Kapcsolók közül pl a kis kék karos kapcsolóhoz lehet kapni ráillő gumibigyót, ami belül menetes, és teljesen vízzáró. Ezenkívül minden lehetséges rést ragasztóval kitölteni.
További jó munkát kívánok!
(#) sanykaraj válasza P1tuning hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
A szikszalag egy remek megoldás bár én inkább nem raknám föl az én szikszalagólt dolgaim de akár egy fúrót is ideiglenesen is összetart úgyhogy víz ellen is véd
(#) P1tuning válasza sanykaraj hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Szia!
Nem szeretnék vitázni, mindenki azt használ amit szeretne (vagy amit ismer).
A szigetelő szalagot (szigszalag) próbálom kerülni, mivel normál körülmények között is pár hónap alatt szétfolyik, elmállik. Ha tehetem szívesebben használok helyette zsugorcsövet, gyantás zsugorcsövet. Vagy sziloplasztot. Esetleg rézből készítek lámpát, és forrasztom az egész lámpatestet, az oldható részeket pedig gumialátéttel szigetelem.

@"Sanykaraj" Nem tudom milyen fúróra gondolsz a hozzászólásodban, de a biztonsági leírásban az első mondat a következő: Sérült burkolatú, kábelű géppel munkát végezni nem szabad!
(#) Mybuster válasza sooty hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
ötletes!
(#) Mybuster válasza P1tuning hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Köszi megfogadom a tanácsod!
(#) zoka hozzászólása Szept 5, 2011 /
 
Sziasztok!

Már korábban beszámoltam arról, hogy egy LED-es zseblámpát gyártok, időközben annyit módosult a terv, hogy univerzális lámpa lesz, biciklire szerelhető, de "műhely" lámpának is jó. A táp külön lesz, most csak a lámpafejet készítettem el. Még annyi feladatom van vele, hogy kap egy előlapot az eső ellen. (Bár esőben nem igazán bringázok). Univerzális azért, mert csak be kell pattintanom a megfelelő helyre. A tápot RCA-n kapja.

A lámpafej mindössze 100 gramm, míg az összehasonlításban mellette lévő 3 LED-es villogóé 70g az elemek miatt. Méréseim alapján 260-szoros megvilágítást érek el vele 3m távolságban a 3 LED-es villogóhoz képest. Szerintem 500db erős fényű 5mm LED-el is felvenné a versenyt, sőt...
A lámpafej anyagköltsége 10e.-Ft. A ház sima PVC csőből készült.

A lámpafej műszaki adatai:
12,4W, 12,4V - 1A. 1240 lumen. Optikák: 8 fokosak.

A hűtése nem teszi alkalmassá, hogy szobában maximumon hajtsam, bár fél gőzzel is komoly, a biciklin viszont a menetszél optimális hűtést biztosít, így nem tud túlmelegedni.

Jelenleg 16db 2,1Ah-s AA akkuról üzemel, 100 perc világítási idővel rendelkezik maximumon hajtva (LM317-el). Tervezem a 18650-es Li-ion akku alkalmazását, és a LED-ek pwm meghajtását, mivel jelenleg 8-10W-ot csak úgy elfűt a rendszer, nem is beszélve arról, hogy a LED-ek "csak" 100lm/W hatékonyak, így ez sem 100% hatásfok.

Tesztjeim alapján ezzel a lámpával akár 20-25 km/h sebességgel is haladhatunk korom sötétben, úgy, hogy jó eséllyel elkerülhető a legkisebb gödör is. (Kizárólag csak az útra szabad irányítani a fényét, mivel a sötétben belenézve átmeneti látászavarokat okozhat Nem kicsit vakítóbb egy autó reflektoránál a kis méret - nagy fénysűrűség kombináció miatt)

Én 100m-re tenném a hasznos világítási távolságot, de szigorú vagyok. Hozzá teszem, hogy a híres Maglite a 104 lumenes LED-es lámpájához 289m-t ad meg. Ezt bizony lazán lesöpri az én kis tákolmányom...

lámpafej.JPG
    
(#) sprofan válasza WaRL0 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
A bordát egész nyugodtan tehetted volna a doboz hátuljára, és így működött volna kábeltörés gátlóként is, ha olyan helyre tennéd. De egyébként jó lesz, csak így tovább!
(#) Abukodonozo válasza zoka hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Nagyon kompakt lett, ötletes a pvc csöves megoldás. Gratulálok!
(#) Ricsi89 válasza zoka hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Hogy fog hűlni, ha a borda előtt van a lámpa? Vagy talán oldalra világít majd a lámpa? Ha már így lett megoldva, akkor még egy csövet kellett volna ráhúzni, ami kicsit nagyobb, mint a lámpa és hátul összeszűkül. Így a menetszelet rávezeti oldalról a bordára, hátul meg kijön a meleg levegő.
(#) zoka válasza Abukodonozo hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Köszi, bár úgy lenne igazán profi, ha az egész ház alumíniumból lenne. De hát mindent nem lehet ugye...
(#) zoka válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
A hő hátul távozik a bordán, a lámpa előtt nincs mit hűteni. Nem kell nagy menetszél, hiszen a borda nem sokkal kisebb a kelleténél, próbáltam, működik.
(#) bankimajki válasza zoka hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Szia, nagyon jól sikerült, bár nem tudom hogy megéri-e a belefektetett munka. Ez egy gyári lámpa, amivel csak annyi munka volt hogy fel kellett szerelnem, a gyári felfogatóval. (Ez is 1200 lumenes és 2 órát bír full fényerővel 18650 Li-ion akkuval, mindemellett 5 fokozatú) Bővebben: Link
Nem azt mondom hogy rossz amit csináltál, csak néha mérlegelni kell. Én is építeni akartam, de amikor megláttam haver ilyesmi lámpáját és rákeresve rájöttem hogy vannak sokkal jobbak is, akkor egyből letettem az építésről. (Ez aluházas, vízálló, brutál fényerejű könnyen tölthető.... stb.) Volt egy korábbi 4 power LED-es lámpám, azt ez nagyon leigázza. Szóval mindent összevetve, szép és jó amit készítettél, csak nem biztos hogy megérte. De azért gratula.
(#) WaRL0 válasza sprofan hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Nem akartam kitenni, nem akartam, hogy kilógjon.Köszi a bíztatást! Nem tudom, hogy mikor fogom tudni befejezni, mert eddig szerencsére nem kellet rá költenem, de a végfok alkatrészeit még meg kell vennem ha lessz miből, és még a trafót is meg kell tekernem.
Következő: »»   793 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem