Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor
 
Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   99 / 99
(#) Adumble hozzászólása 1:13 /
 

ESR mérés LCR-T7 teszterrel

Sziasztok,
két kérdésben szeretnék segítséget kérni.
1. Milyen frekvencián méri az ESR értéket az LCR-T7 teszter? (Multi-function Tester - T7, a HEStore-ból vásárolva.)
A kérdés onnan ered, hogy egy 20 éves, rossz videomagnóban keresnék cserére szoruló kondit, és egy SAMWHA SD 68µF 400V pédányon 0,5 Ohmot mért. A gyári adatok szerint a veszteség tényező 120 Hz-en 0,15, amit 2,93 Ohm ESR-nek számoltam. Így a 0,5 Ohm nekem túl jónak tűnik, bár nemhogy szakértő nem vagyok, de még kezdőnek is gyenge. Szóval arra gondolok, hogy talán nem összemérhető a két ESR érték az eltérő frekvenciák miatt. Vagy használható a mért érték, és örüljek, hogy egy ilyen szuper jó kondit találtam?
2. Lehet ESR-t a NYÁKon lévő kondinál mérni? Mert a hobbielektronikán valahol azt olvastam, hogy igen, viszont az én pár ezres kínai kütyüm csak kiforrasztva hajlandó erre. A helyükön fel sem ismeri, hogy kondenzátorra csatlakozik. Úgy ellenállásnak mondja és méri. Van valami trükkje a NYÁKon való mérésnek? (Jó lenne, ha nem kellene a több tucat kondit ki- és beforrasztgatnom.)
Köszi,
Adumble
Következő: »»   99 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem