Fórum témák
» Több friss téma |
Fel van telepítve, de nem müxik. hiába nyomom aaz fn f5-öt.
És az FnF5-re a képernyőn megjelenik az OSD? Alapértelmezetten a Lenovo illesztője takarékosság miatt kikapcsolja a BT antennát.
Nem csinált semmit. De sokadszorra húztamk újra, és egysuer csak az ati driver telepítése közben leállt a gép, és megállt benne az ati gpu. Holnap újra lesz bga-zva, mert ahogy lehül jó. Most, hogy azért valamennyire üzemképessé bírjam a gépet, a biosban csak az intel vga-t engedélyeztem, azóta gond nélkül megy a bt. Szerintem itt valami hardveres baj lesz az észeki híddal, lehet az is bga-zva lesz...
Sziasztok.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Működik a laptop. Igaz, hogy a szoftvernek eltartott egy darabig mire észhez tért a tetszhalálból, de most már jó. Egy kérdés még volna. A hibát okozó USB aljazatból kivágtam a +5V érintkezőt. Lehet ezt a csatlakozót használni olyan eszközökhöz amik külső táposak? Például nyomtató. A csatlakozó többi érintkezője rendben van, ellenőriztem. Vagy inkább tömjem be és elégedjek meg a rendelkezésre álló három USB csatlakozóval? A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2017
Üdv mindenkinek!
Még megvan az Toshiba Setellite L750 laptopom, aminek saját kijelzőjén nincs képe és két szerviz sem tudott megbirkózni vele. Azt találtam ki, hogy mivel D-sub-on és HDMI-n is van képe, nem tökölök tovább, veszek egy ilyen LCD meghajtót és beleszerelem a laptopba. A gondom mindössze az, hogy a leírás szerint 12V és 4A kellene neki. ( én sokallom a 4A-t, mivel led háttér világítású LCD-ről van szó. Találok a laptopban ennyivel terhelhető 12V-ot? Köszi
Sziasztok,
Adott egy Dell xps laptop ami bekapcsol képet is ad mindenre reagál csal nagyon lssú. Ugye megszokott_, hogy amikor bekapcsolunk egy gépet akkor szintd azonnal felkapcsolja a kijelzőt és jön a kezdő kép. Nos ebben az esetben a gombnyomástól számítva kb 2 perc mire felkapcsolódik a kijelző majd további egy petc és jön a kezdőkép majd a boot de az is nagyon lassan. A bioszba lépéskor amikif kiirta sz F2-öt majd a billenytű lenyomása után kb 3 perc után adta be a bios képet a bios állítgatás viszont már normál gyors sebességgel ment. Mi lehet a gond? RAM csere nem segített, esetleg proci? Segítségeteket előre is köszi.
Szia!
Több dolog is szóba jöhet, de szerintem nem a proci. Ilyenkor általában valamelyik periféria lassítja be a gépet. Winchester, tapipad, billenytűzet, DVD meghajtó. Érdemes megnézni a bios-ban a boot sorrendet, nem lett-e olyan eszközre állítva, ami nincs (pendrive ?) mert akkor arra vár. Aztán szórakozni a wincsivel, tapipaddal, és a sorolt többivel. Kikötözgetni és megnézni mi történik. Ha valamelyiknél változik a boot sebessége, akkor az a ludas. Esetleg újra vissza dugni az adott cuccot, nem-e csak kontakt hiba. Igaz hogy ez egy kicsit szerelős, de más ötletem nincs.
Üdv mindenkinek!
Úgy néz ki megoldódik a laptop kijelzési problémám. A szervizben javíthatatlannak ítélt Toshiba Setellite L750, ki lett próbálva a ez ebay-en rendelt LCD meghajtó áramkörrel ami szuperül működik. És a leírtakkal ellentétben csupán csak 625 mA-t eszik, ami azért szerintem kikeríthető a laptop tápjai közül. Ezen felül csak a beszerelést, a VGA csatlakozó belül átkötését kell megoldanom és kész.
Üdv !
Hozzám került egy Asus EEEpc R11CX. Sajnos a kijelzője törött így képet sem látok, csak hogy megy a háttérvilágítás. Ismeri valaki ezt a kis gépet? Mielőtt vennék hozzá kijelzőt ami nem olcsó lévén slim lcd szeretném letesztelni. Fillérekért jutottam hozzá előélete ismeretlen. A kérdésem az lenne, tudja valaki, hogyan lehet rávenni, hogy külső monitoron működjön? Sajnos az FN-F8 nem működik. Hiába teszek rá monitort a D-SUB csatlakozóra vagy HDMI-re ... semmi. Köszi ha tud valaki segíteni. A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2017
Van az alaplapjan egy korbelabas maxim dual tapIC - ha az tuzforro, akkor nem erdemes szenvedni vele. Mar ket ilyet lattam, egyik sem adott eletjelet, az a maxim IC beszerezhetetlen...
A törött kijelző kis pár centis részén volt értelmes szöveg, szerintem a bios képernyő egy részlete. Körbelábas Ic-ből több is van de egyik sem forró, az akkuját is szépen feltöltötte.
Kapcsolási rajzod van esetleg hozzá? X101CH rev 2.3 az alaplap típusa. De a kérdés még mindig adott Hogy lehet átváltani külső képernyőre? Fn-F8-ra nem történik semmi, valamint Fn-F2-vel a wifit sem tudom kikapcsolni. Elemet kivettem, és hdd sincs benne.
Ha a BIOS kepernyo van kint, akkor nem is lehet valtani kulsore (bar eleve oda bedugva es bekapcsolva egy rendes computer oda adja a jelet, de mivel ez nem, igy jartal).
Sajnos nincs rajzom hozza, de ezek szerint venni kell hozza egy jo kijelzot hasznaltan. Vagy beszerezni egy eleve rosszat, amiben jo a kijelzo. Ugy emlexem, hullottak, mint a legyek anno.
Szia!
Én kipróbáltam az enyémet VGA (D-SUB)-on. HDD nélkül, a BIOS képe nem megy át sehogy sem külső monitorra. Hiren's Boot CD-ről a Parted Magic képe viszont igen. Szerintem azzal próbáld meg. Az enyémnek csak az akksija (új cellákat sem ismer fel) és az 'á'-betű a billentyűzetén ami hibás. A tápcsatlakozója pedig gyalázatos. A tiéden sincs semmilyen procihűtő?
Sajnos külső optikai meghajtóm nincs, és a kis gépben sincs gyárilag optika. Így ez kilőve.Semmilyen hűtés sincs benne mivel ez egy asus eeepc r11cx netbook 10.1" kijelzővel. Az össz hűtése a billentyűzet hátulja. Most már addig eljutottam hogy Aptio bios van benne amiből képtelenség kilépni. Amig ez nem megy addig kijelzőt sem tudok váltani.
Tudom milyen gép, én egy ugyanilyennel próbáltam. Még az alaplap verziója is ugyanez. Bootolni nem CD-ről gondoltam, hanem pendrive-ról. Azért írtam CD-t, mert ennek a "toolkitnek" ez a neve. A Rufus nevű programmal tudsz Windows alól bootolható USB-t csinálni a géphez. Nem kell semmilyen CD.
A hűtést azért kérdeztem, mert engem meglepett, hogy 2012-ben még egy lemezkét sem raktak a procira. A hővezető szalag pedig az alaplap másik felén van, az sem pontosan a CPU-nál. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2017
Kicsit körülményesen, de megcsináltam a Toshiba laptopom kijelző problémáját. Vettem az ebay-en egy LCD meghajtó panelt és beletettem. A leírtakkal ellentétben 12V helyett ez elmegy a 10,8V-al is, úgyhogy nem volt különösebb bonyodalom. Közben közelebb jutottam a laptop kijelzőjének eredeti problémájához, ami azért lenne érdekes, mert a jelenlegi meghajtó panellel, a fedél lehajtásakor, jobban mondva felnyitásakor, kicsit behülyül a gép. A felnyitás után nem teszi vissza a képet, úgy kell visszaváltani. A lényeg, hogy nem vagyok kacsolási rajz olvasó zseni, és bár sejtem az eredeti hiba okát, nem tudok a végére járni. Valójában az LCD az alaplapról nem kap bekapcsoló jelet, az LVDS aljzatnál nincs jel. Méregettem az LCD Power Switch résznél de ott már sem a kimeneti jelet, sem az R350-nél jelölt 15V-ot nem leltem. Szóval aki tőlem jobban eligazodik a kapcsolási rajzokon az vethetne rá néhány pillantást, mert nekem nem világos, hogy honnan kellene oda kerülnie a 15V-nak. Nagy valószínűség szerin ez lesz az alap probléma kulcsa.
kijelzőnél vagy az alaplapon nincs meg a jeled/feszültséged?
Ha az alaplapon nincs akkor valószínű a vga BGA lesz a ludas A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2017
Az alaplapon. De nem hinném hogy a BGA lenne a ludas, mivel külső monitorral VGA/HDMI simán megy. Tulajdonképen csak az LCD engedélyező jele nincs meg valamiért. Arra nem jöttem rá a rajzból, hogy a képen jelzett +15V honnan kellene hogy jöjjön, mert szerintem az a ludas. (egyébként működik a laptop, most is arról írok, csak ez a megoldás nem lett tökéletes, ezért nyomozok tovább.
El b csesztem a a kapcsolási rajz linkjét. Remélem most sikerül. Hogyan kell itt egy az oldalon lévő pdf-et korrekten linkelni? De azok hol is vannak?
Q21 kapcsolja az LCDVCC-t amikor a bázisán (2 láb) pozitív feszültséget kap. Amíg a +15V nincs meg R350-en addig az áramkör nem működik azt kell először megtalálnod.
Szia.
Mostanáig kínlódtam de nem jöttem rá a megoldásra. Ha van lehetőséged tedd meg nekem hogy ráteszed a kis asust külső monitorra és próbáld ki hogyan lehet átkapcsolni a képet oda. ( D-SUB ) Egy rövid időre kölcsönkapott kijelzővel addig eljutottam, hogy fel tudtam telepíteni egy alap win7-et de sajna több tesztelésre nem maradt időm vissza kellett adnom a kijelzőt. Így most van egy feltelepített de driverek nélküli win7 a gépen, de sajnos nem tudom külső kijelzőre váltani, hogy tovább tesztelhessem. Megköszönöm ha segítesz.
Szia!
Köszönöm a segítséget, ilyesmit sejtettem én is. Ha jól nyomoztam a rajz 34. oldalán, akkor a 15V-nak ebből a sokszorozóból, vagy az azt hajtó töltésvezérlő?? áramkörből kellene származnia. Jól sejtem?
PU4 nem töltésvezérlő hanem ö hivatott a 3_5v elő állítására.
Q21 meghajtása 17 oldalon a GPU ból jön. Ha van külsőn kép attól nyugodtan lehet GPU hiba, teljesen máshonnan vezérlődik a két kijelzés
Felraktam én is egy nyers Win7-et. Nem ismeri fel a második monitort, csak a belsőt driver nélkül. Azt tudjuk tenni, hogy én feldriverezem az enyémet, majd a HDD képfájlját átküldöm valahol. Ha van SATA dokkolód, vagy egy kibelezett külsővinyód, rá tudod írni a képet a vinyódra. (Nyugi, nem warez, nem aktiváltan töltöm fel.)
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2017
Nagyon köszönöm a segítségedet. Van kibelezett külső házam azon keresztül tudom tölteni a hdd-t.
Eddig csak sejtettem de ez meglepett, hogy neked sem sikerül átváltani külső monitorra. Ezek szerint ez a processzor ezt a funkciót nem támogatja. Ha már használtál ilyen kis gépet egy rövid tapasztalatot írnál róla? kb mire számítsak használat szempontjából... lehet privátban is, hogy ne offoljuk a topicot.
Sok jóra ne számíts vele kapcsolatban. Lassú, de arra jó, amire kitalálták. Igazából az enyémet csak pár hete kaptam egy ismerősömtől, mert lecserélte egy nagyobbra. Túlságosan nem volt időm kiismerni (érettségi vizsgák). Ubuntut szépen viszi. A Windows 10 is fut rajta, csak nem max felbontáson, mert nem támogatja a VGA. Win 7 alatt enyhébb netezésre, videózásra, szövegszerkesztésre alkalmas.
Küldtem privit! A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2017
Erre van egy járható út. Szedjétek le a Win 7 alá írt illesztőt az Intel weboldaláról, telepítsétek fel. Ez az újrainduláskor kék halált fog okozni, de semmi gond. Aztán, a linken lévő leírás alapján csináljátok végig. Bővebben: Link
Köszi az útmutatót! Még nem próbálkoztam Win 10-el, csak olvastam, hogy nem megy vele. Ha lesz időm, mindenképpen kipróbálom vele. (Kali linuxozni fogok egyébként rajta, mert pici és nem kell cipelnem mindenhová a 17 colos batár "laptopomat".)
Köszönöm a segítségedet. Még annyit kérnék hasonlítsuk össze a hardvert mert ebből is többféle volt/van.
Az enyémben egy Intel N2600 processzor és fixen felforrasztott 2 giga ram van. Sata merevlemezt fogad, nem ssd-t. Ha azonosak a gépeink, akkor meggondolandó, hogy vegyek e hozzá cirka 10 ezerért kijelzőt és X ezerért egy slim 7mm-es merevlemezt, sajnos a normál 9.5mm-es nem jó bele. Ha ennyire gyöngécske a hardver amint írod akkor nem ér annyit a gép amennyibe a helyrehozása, kerülne..
Megfogtad a lényeg tökeit. És a cirka 10 ezres kijelzővel még nagyon jól jársz. Én amúgy egy ilyen képességű gépet leraknék NAS, torrentezős, médiaszerveres gépnek, nudli fogyasztása van, alacsony zaja, a SATA csatlakozót ki lehet fejteni hosszabbítóval és akármilyen HDD-t rá tudsz dugni (laptopba valót persze, asztali lemezhez kell 12 V is).
Hosszabbító |
Bejelentkezés
Hirdetés |