Fórum témák
» Több friss téma |
Okés belenézek még minap fölírom amilyen kell és amint lesz csere alkatrészem cserélem is. Köszönöm az információkat.
Jól fog látszódni rajtuk a púpos, vagy kidurrant tető.
Na pár perce raktam össze 6 kondenzátor volt a púpos a 8-9 ből a többin semmi külső hiba abból a 6-ból 4-et tudtam cserélni két 2200µF/25V os nem volt itthon, de már most megszűnt a hiba. A későbbiekben még cserélni fogom a többit is. Köszönöm a tanácsokat magam is kondenzátorokra gyanakodtam de tapasztalat és más monitor híján nem mertem belevágni de már nem nagy dolog.
Üdv, megint én vagyok a kondenzátorokat már mindet kicseréltem amin hibát láttam sőt azt is amin nem láttam semmi hibát csak 1-et nem tudtam mert nem volt rá csere darab de külső hibája nem volt meg a 230V-os résznél volt egy nagy 400V-os azt sem cseréltem, és volt olyan hibája azóta 1x csak hogy egy pillanatra elment a kép meg visszajött.
Ettől eltekintve az előző hibák megszűntek.
Sziasztok
Van egy lcd monitorom aminek a dvi bemenetén nincs kép. Mi lehet a hiba?A vga bemenete működik.Mit nézzek meg először?
Beállítás esetleg. Vagy a monitor menüjében vagy egy gombnyomásra. Jó lenne tudni a monitor típusát.
LG W2284F a típusa.Próbáltam már a gombokat de semmi.
Amikor VGA-ról megy nézd meg a menüjében, hogy nincs-e tiltva a DVI. Ha nincs akkor pedig gombbal kell átváltani.
Hello!
Csak a + (Source) gombot kell nyomogatni (idézet a kezelésijéből): Idézet: „Ezzel a gombbal aktiválhatja D-Sub és DVI csatlakozóját” Esetleg csak simán hibás a kábeled...de mindenképpen már DVI kábellel összedugva kapcsold be a számítógépet! (Főleg akkor, ha két kimenetes a videókártyája) A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Videokártyára rákötve már bejött a kép csak 640x480-ba és nem lehet átállítani.
Hello!
Akkor most már ez nem igaz?: Idézet: „Van egy lcd monitorom aminek a dvi bemenetén nincs kép.” Felbontást nem a monitoron állítgatunk, ott legfelljebb a kép méretét, pozicióját, stb. módosíthatjuk... A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Idézet: „Felbontást nem a monitoron állítgatunk, ott legfelljebb a kép méretét, pozicióját, stb. módosíthatjuk...” De a monitor mondja meg a masinának, hogy mi az amit támogat és mi az amit nem. Ha ez nem működik (DDC) akkor max 640x480 jelenik meg rajta, vagy nincs is kép nagyobb felbontáson, szóval a szóban forgó monitor scaler hibás. Ez általában samsung betegség.
Úgy néz ki, megvan a megoldás. A fénycsövek előtti, névlegesen 22pF kondik az egyik oldalon 25pF értékűek voltak, a másikon 19pF és 21 pF. Az egyik 25 pikóst felcseréltem a 19 pikósra, így már nem kapcsol le összerakva se.
Hmm, eszembe juthatott volna, bocs....
Ezek az értékek tényleg ennyit számítanak? Meglepődtem, hogy megjavult...
Hello.
Idézet: „De a monitor mondja meg a masinának” ...na akkor megnézem egy PC-be dugott Isa buszos Trident vga kártyával, mit fog megbeszélni egy full HD lcd monitorral, amihez egy D-Sub/DVI átalakító segítségével csatlakoztatom. A Win 3.1-et pedig pedig 1024x768-as felbontásra váltom...
Ha sem a hardver, sem a szoftver nem támogatja nyílván nem fog működni.
Akkor meg fogod és kiveszed azt, hogy a monitor által nem támogatott... lehetőséget és ráerőszakolod a kívánt felbontást.
Van ötlete valakinek hogy mi lehet a dvi bemenettel?Melyik alkatrész lehet a hibás?2 napja még jó volt.
Bocsánat. Az ezelőtti hozzászólás neked szólt.
A scaler IC a hibás, nem javítható, csak cserével. De, ha a windows nem tudja magasabbra állítani, akkor baj van. Mert kellene, de legfeljebba kép egy része látszódna csak.
sziasztok! invertert hol tudok venni fujitsu monitorhoz? Scaleoview L22-W-2DV LCD Monitor
ebay? használt Samsung elektronikákat ott vettem
Adj fel itt egy aprót, hogy ilyet keresel és lehet, hogy megkereslek.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2013
Amire rákötöm az működik másik monitorral jó, de javíts ki ha tévedek ha nem kötök a monitorra bemenő jelet attól még a menü gombra kéne reagálnia.
Nem kéne reagálnia, de, ha valóban ad képet a forrás másik monitorral, akkor scaler hibás, csak cserével javítható. Esetleg IC átforrasztással még lehet próbálkozni.
Sziasztok! Igaz nem monitor, de a működés ugyanaz.... Az lenne a gondom, hogy egy samsung lcd tv jobb felső sarkában (kb a második cső elejénél van egy sötétebb barnás folt) ami nem teljesen zavaró, de van mikor teljesen elhalványul, van mikor nagyon felerősödik. Ezt mi okozza? kezd elfáradni a fénycső?
Valószínűleg igen. Ha midníg ugyanolyan lenne, akkor lehetne akár penész is, vagy nikotin.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Idézet: „kezd elfáradni a fénycső?” Üdv! A csőfáradás inkább színváltozással jár (sárgásabb majd piros-rózsaszín lesz a fehérből) és egyszerre nagyobb területen jelentkezik. Ha az összes cső gyenge, akkor az egész képen, ha csak az egyik gyenge, akkor kép alsó vagy felső harmadán látszik a színváltozás. A cső ha öreg általában egyszerre öregszik a többivel és változik a színük. Kivétel, ha cseréltek már benne csövet/csöveket és cserekor nem cserélték ki az összeset. (ahogy kellene) A te problémád valószínűleg szennyeződés ami vagy az előbb említett nikotin vagy csőcsere alatti szennyeződés , ha nem figyeltek kellőképpen rá. Meg lehet próbálni kitakarítani, de legtöbbször ezt csak árt tapasztalatom szerint. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
Nem feltétlenül, az is tipikus tünet, hogy a végeinél besötétedik, ha szennyeződés lenne, az nem változna, fényesede, söétedne.Olykor előfordul, hogy egy cső hamaradd kihullik a többinél, de az is lehet, hogy az invertere gyengélkedik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |