Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Annyit sikerült megfigyelnem, hogy amiikor nehezen kapcsol be, rettentő sávos a képernyő megvilágítása egy egy pontból, középről indul szétfele.” Megvan a válasz, csőcserét neki.
Köszi, már meg is találtam a megfelelő típust nála, csak a találkozás lesz kicsit bonyolult
Nekem postán küldte, szó szerinti atombiztos csomagolásba.
Plusz egy ezresért gondolom, ahogy hirdeti is.
Viszont most néztem, ha a vaterafutárt választom postaponttól postapontig törékenyként, az egy ezresből össz-vissz kijön. És az is atombiztos A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
Potméter is rakható, és válaszd az "ADJ" verziójú típust.
Sziasztok!
Akkor egy (tényleg ) idevágó kérdés: Adott egy Xerox Xa3-17 lcd monitor és kérdésem hogy szerintetek ezt megvehetem e hozzá? (linkeltem) A monitor csatija kitört, de amúgy teljesen hibátlan, más baja nincs. Bővebben: VGA csati Köszönöm!
Valószínűleg igen, de, ha a nyák is sérült, akkor nem biztos, hogy összejöjn a művelet.
Sziasztok!
Probléma a következő: Samsung 2243 LCD monitor bekapcsoláskor elsötétítve indul, stand by gombot megnyomva felvillan kb 1mp re sötéten, majd újra teljes sötétség. Áramtalanítás visszakapcs során is ezt játssza. Mi lehet a baja, javítható-e, és ha igen körülbelül milyen nagyságrendben kell rá költeni? (remélem jó témakört adtam meg, más, monitorral kapcs. topikot láttam ebben ezért választottam ezt) SB
Vagy inverteres, vagy tápos. Szedd szét, ha van benne pupos kondi, akkor azokat cseréled és kész is vagy, ha nicns akkor jóeséllyel döglött az inverter transzfomrátora, HQ elektronikán valószínűleg van hozzá trafó, 1700-1800Ft környékén.
Attól még, hogy nem púpos a kondi lehet rossz. Mindenképp cseréld az összeset. Kaptam már olyan monitort, amibe az összes kondi jónak nézett ki, de rámérve kuka volt.
Nalam egy LG csinalt hasonlot.
Termeszetessen jo gazda modjara az osszes kondi cserelve lett. A hattervilagitasa lett KUKA :@
Sziasztok
Ebben a fórumban találtam ezt a képet, hasonló problémám van mint ami a képen látható, halvány kisebb/nagyobb foltok mintha csak ráfröccsent volna valami. Ezt a hibát mi okozhatja, ill. lehet e javítani rajta valamilyen módon?
Kosz, vagy döglött pixelek. Kapirgáld meg, ha semmi sincs ott, akkor halottak a pixelek.
Szia nekem is volt egy hasonló hibával szenvedő lcd monitor a kezemben .
Egy másodpercig volt kép , a standby meg furcsán villogott csak . A tápkörben cseréltem egy darab kondit utánna egyre indult.
Nos, a kérdéses monitor fix vga kábeles és a kábel pc felőli oldaláról hiányzik a vga csatlakozó.
Hogy a legegyszerűbb rátenni a kábel végére a csatit? Melyik színű kábel micsoda? (a vékonyak közül) A kábelről készített képet mellékeltem. Bal oldalon a két vékony: barna, fekete. A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2013
Az ilyen melókat és rendre visszautasítom. Iszonyatos kínlódás és fogalmam sincs, hogy melyik melyik.
Nem kosz, viszont a pixelek világítanak.
A szineknek semmi jelentosege. A kinai mindig olyan vezeteket hasznal, ami eppen van.
A vastagok azok arnyekolassal biro vekonyak? Mert akkor az a harom szin. Ezek utan mar csak a ket szinkront kell megkeresned es elvileg megy a monitorod. De vissza is kovetheted a chipig es az adatlapjabol azonnal latod, melyik a ket szinkron. A ddc adatok es orajel szinten. Aztan van jopar fold, ezeket mar ez elejen kicsipogtatva erdemes kivenni a lehetosegek kozul. Aztan a VGA kiosztast nezd meg a neten - fontos, hogy a szamok alapjan tajekozodj, ami bele van preselve a csati muanyagjaba, mert a rajzok felrevezetoek lehetnek. A szinek teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben kerultek bekotesre, van mondjuk 7 variacio, hamar megtalalod, hibat nem okoz a felcserelesuk. Erdemes valami alacsony frekiju, karakteres megjelenitest valasztani az elejen, a monitort pedig AUTO allasba tenni minden parameterre.
Szia legtisztább módja lenne ha körűlnéznél valami kapcsolásirajz után persze a monitor tipusa az fontos és az alapján talán sikerűlne egy szerelhető d dugó a kábel végére forrasztani
Nos, végül is sikerült a monitor a bbalazs fórumtársunk leírása alapján. A kábelszíneket csak lustaságból kérdeztem , mert nem akartam a monitort feleslegesen szétkapni. (nem úsztam meg)
A bekötött vezetékek: RGB + földjei + GND és a két SYNC. Így jó a monitor. Köszönöm a tanácsokat. A többi drótot tényleg nem muszáj bekötni, mi a céljuk?
Sziasztok! Asus monitorral egy érdekes probléma van.. Teljesen random előjön a kép mód menü.. magától váltogatja is..., de nem a gombbal lesz gond mert azt néztem és jó! Ráadásul még bizonyos időnként elkezd fehéredni a kép és vissza.. fehéredik és hirtelen visszaugrik! Vezérlő procis lesz? Kondikat átnéztem nincs velük baj.
A scaler mikrokontrollerét forraszd át, ha foglalatban van, szedd le a foglalatot és forraszd fel a nyákra.
A ddc data es ddc clk egy soros kis eepromot olvas ki, ami a monitorban tarolja az elerheto felbontasokat es frissitesi frekiket, igy amikor bedugod, akkor 'plug and play' modon elmondja, ki o es mire kepes. Elvileg pl. meg tudja mondani, hogy o egy monitor, egy projector vagy valami mas megjelenito.
Aztan meg szokott egy plug vezetek is lenni, ami akkor jelez (meg nem mondom, hogy alacsony vagy magas, de logikusan magas kellene legyen), ha a monitor bekapcsolodik, tehat standby-bol aktivra valt. De ezek csak egyes monitoroknal vannak, nem mindenhol. De a helye megvan a VGA csatiban.
Az LCD monitorokban mindben van DDC, anélkül nem működnének, egy korábban írt hibajelenségnél volt a DDC a probléma amikor a csávónak csak 640x480-on ment a monitora. A nagyon régi VGA CRT-k óta használják és kell is, de azokban nem volt még DDC.
Köszönöm! A monitor amúgy üzemel jelenleg is a "sallangok" nélkül. Tehát RGB + Sync van bekötve csak.
És a felbontások is rendben vannak?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |