Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm,
nem szoktam nagyon bénázni pedig és bedugtam már pár ilyen szalagkábelt de ennél most simán felvált a vékony rézcsík. A rövidítés-kapirgálás bejött, kiegészítve egy irattartó dossziéból kivágott kis műanyaglapocska mellédugásával mert a levágott darabon volt egy kis vastagítás is. Sajnos tárgytalan lett közbe mert így se megy az alsó háttérvilágítás, kis kutakodás után felfedeztem a led driver panelon az egyik meghajtó ic elpukkant. Nagyítóval benézve a csatlakozóba meglett a bűnös, a levált rézcsík egy darabkája rövidrezárt 2 érintkezőt. Indul a vadászat 9955A ledmeghajtó ic után. Ilyet kis hazánkba nem találtam sajna, Alin van 5 darabos kiszerelésbe 2000Ft körül. Ha valakinek kell a többi 4, szívesen átadom ha megjött. Vagy ha van valakinek ilyen Benq monitor panel azt átvenném.
Szia!
Az Lcd paneled számát ha megmondod akkor lehet tudok túrni neked vezérlő panelt. Köv héten kapok egy újabb szállítmányt. Természetesen nem kérek érte semmit. Szép napot!
Szerintem pont van is, 30 pin 2ch lvds vezérlő kell neki. Vga input, audio in és out csatival.
17" monitorban volt. Este még le ellenörzöm és küldök privát üzenetet.
Ugye tisztában vagy azzal, hogy itt LED háttérvilágítású 21,5"-os LCD kijelzőről van szó ?
Én nagyon csodálkoznék, ha a 17"-os monitor LED-vezérlője alkalmas lenne hozzá, már amennyiben LED-es az a 17-es monitor. A két LCD kijelző felbontásának is egyeznie kellene...
Meg kell lesnem. Most csak fejből írtam! Ha mégsem jó akkor sincs veszve semmi! A háttér világítást meg ki lehet cserélni vagy máshonnan vezérelni.
Nem jó, félreértettél, nem a scaler halt meg, kép van csak a fél háttérvilágítás hiányzik, vagyis a ledes háttérvilágítás vezérlese nem a scaleron van nálam.
Van a scaler, a táppanel és van amit mellékletbe mutattam, az a kicsike panel felelős a háttérvilágítás meghajtásáért, dualba hajtja 2 9955A ic, olyasmi kéne vagy a rajta elpukkant 9955A ledmeghajtó IC. Van ismerős aki bga-zik úgyhogy nem gond a 24 lábú ic cseréje, csak hazánkba nem lehet kapni, én nem találtam. Alin van 5 darab 2000 forintért de mire ideér... Így néz ki gyárilag, a képen, a nagy táppanelba bele van forrasztva a kis ledmeghajtó panel. A scaler külön egység, 2 csatlakozón kommunikál a ledmeghajtóval, egy on-off és egy brightness jelet küld, a ledmeghajtó panel kap még +17V tápot és ennyi. Ha van olyan paneled amin a szóbanforgó ic van, azt átvenném.
Látszik a kókány megoldás, utólagos beletoldása LED-essé tétel céljából. Gondolom, kutyafuttában tervezték bele, jó lesz az oda alapon.
Szerintem szerezz egy másik meghajtót, a mőködőről meg le tudod mérni, hogy kb hány led van sorbakötve. Ha egy ismert (jo kicsi, mondjuk 0.1 Ohmos) ellenállást is sorbakötsz vele, az áramot is le tudod lesni, ez a kettő meg már elég ahhoz, hogy másikat keress. Az Aliról meg megjön pár hét alatt. Ennyiért ajándék.
Amit tanácsoltál hogy mérjem meg az áramfelvételt,a ledek az lcd-n belül egy ágba, sorba vannak kötve? mert csak ekkor járható út, nem vagyok ebben járatos és bocsi ha bolondokat beszélek de szerintem nem 1 ágba vannak sorba.
Akkor minek egy 16 csatornás ledmeghajtó ic, és miért van a csatlakozón meg a szalagkábelen 10 pont? Szerintem csoportokba vannak kivezetve a ledek, a tápfeszültség csak 17 volt, erről 4-5 fehér lednél többet nem lehet kihajtani, gondolom ezért vezették ki csoportokba a ledeket. Feszültségtöbbszörözőt nem látok a panelen. Sose szedtem szét még lcd kijelzőt, hány darab led szokott lenni a háttérvilágításnak?
Szia!
Nem, általában csoportokban vannak, mindegyik kis ág egy-egy ledcsoport. De te ugy kotod be barkácsban, ahogy akarod (kiveve, ha a foldek kozositve vannak). Mindegy, csak egy otlet volt. A ledek száma a képernyő hosszától függ.
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni közületek. Van egy LG Flatron L204WS monitorom, amelyben a fénycsöves háttérvilágítást, amely tönkrement, LED sorosra cseréltük egy barátommal. A LED sort az eBay-en rendeltük, és táppal együtt kaptuk. Összeraktuk működik is. A gondunk a monitorpanel-rétegek összerakásával van. Sajnos nem dokumentáltuk a szétszedésnél a rétegsorrendet, és most tanácstalanok vagyunk, milyen sorrendben kell összaraknunk. Tud-e valaki ebben a rétegzésben nekünk segíteni? Köszönettel Rzsigmond
Elsőként a világítás felől megy a sok diffuzor, ezek a homályos lapok.
A tobbi sorrendje meg tulajdonkeppen mindegy is. A kis pocokbe illeszkedjenek. Nincs olyan sok beloluk egyebkent, elvileg varialhatok. Regen, amikor a mindenfele szurok, maszkok es egyebek is kulon voltak, akkor volt ennek jelentosege. Manapsag a fontos retegeket az uvegre ragasztjak, le sem tudod szedni rendesen. Ha csak az uveget kapcsolod be és a fény felé tartod, már látod is a képet.
Kedves Balázs köszönöm!
Pótkérdés: Az üvegre felgőzölt elektronika felől nézve - ahonnan matt az üveg kinézete - ad jobb-bal irányban helyes képet, olvasható szöveget, tehát annak kell kifelé néznie. Van-e műanyag réteg előtte szűrési és/vagy védelmi célból? Vagyis a műanyag lapok közül kerül-e legelőre valamelyik? Előre is köszönöm. Rzsigmond
A matt felszin az már egy ráragasztott fólia. Elektronika nincs rágőzölve, max. vezetősávok (meg persze a TFT-k az üvegszendvicsben). Előtte nem szokott lenni semmi.
Üdv mindenkinek!
Van egy ilyen Bővebben: Link 24 inches monitor táppanelom,ami sehogy se akar 5V-ot produkálni (a 19V helyett 17,xV van).A táppanel rajzát 1:1-ben megtaláltam a ViewSonic VTMS2431 lcd tv service manualjában Bővebben: Link.Már leakasztottam minden terhelést az 5v részről,diódát is cseréltem,átkondizva,de semmi.Már a trafóra is gyanakszom.Esetleg tudna valaki ötletet adni? Minden ötletet előre megköszönök. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
A 8.14-es ábrán ott van minden. Én visszafelé haladnék, mikortól tudsz mérni valamit is.
pl. a trafón váltó állásban a megfelelő kimenetek között?
Azt jól tudom hogy a 8,13 és 8,14 oldalon ott van minden az én táppanelomról (én találtam a rajzot),sőt még az alkatrész jelzései is teljesen megegyeznek.Átnéztem a visszacsatoló ágban is az optot,a tl431-et (nem próbáltam cserélni,de nincs zárlatban),mind a két tranzisztotr,a három zénert.Semmi zárlatot,de még gyanúsat sem találtam.Mint irtam is,az L804 induktivitást eltávolitva sem kaptam még fél voltot sem az 5V-os ágban.Szerintem ha a visszacsaolásban volna hiba,akkor ott már valaminek füstölnie kellene,na meg akkor hogy van 17.xV a másik ágban?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2018
A trafo 12-es jelolesu labarol jovo vezeteket elhegedulnem. Felugrik-e a 17V magasabbra?
Ott tudsz-e merni valtoban valamit?
Váltóban sehol sem mérhető semmi,csak a dióda pár után.Szkóppal nem mértem rá.
Lehet, hogy a túl magas freki miatt (a multiméter az 50Hz-re készült).
Sziasztok!
Lcd monitoron vízszintes fehér csíkok vannak, egyébként rendben működik. Lehet ezt javítani? Köszönöm
Megoldódott a dolog.
A primer oldalon lévő meghajtó ic,néhány megnyúlott smd ellenállás cseréje után beindult rendesen minden táp. Pillanatnyilag is ez a monitor műkszik (teszt üzemben),de szerintem mostmár rendben lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2018
Sziasztok.
Lenne egy beteg tv LE32c450e1w amin felül egy kb 8 cm csikos sáv jelent meg, és mintha ott ragadna halványan egy rész az előző képből, melegedésre erősödik kicsit. Valaki tud mondani rá okosságot ?? Kösz előre is.
Szia vettem egy Samsung LCD tv T ès kattan Bene valami be jön a kèp aztán újra indul mi lehet a baja ?
Hello,
Samsung 940N IP35135B jelű tápjával kellene valamit kezdenem (fontos, hogy B)... Nincs háttérvilágítás. A 13V-om 15. Olvasgattam utána, többen írtak FET és PWM halálokról, de nekem egy fórumon sem jött le, hogy akkor mit is kéne cserélni; illetve valószínű több típus van odakeverve, mert olyan alkatrészpozícókat írtak, ami az enyémen nincs is. Valaki találkozott már ilyen táppal (740N-nek azonos a tápja)? Ha igen, tud esetleg tippet adni? Elég a FET-ek + PWM vezérlő cseréje, vagy még valami más is...? A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2018
Először talán mérni kellene az alkatrészeket a tápegységben és ha valamelyik hibás, akkor azt cserélni kell.
Ha púpos elektrolitkondenzátor látható a tápban, azt kapásból cserélni kell, új, jobb minőségűre. Ez a monitor még csöves háttérvilágítású és valószínűleg vagy a csövek hibásak, vagy az inverter-transzformátorai közül az egyik megadta magát és ezért letilt, nem megy a háttrévilágítás. Tessék szépen megmérni a transzformátorok kivezetései között az ellenállást, közel azonos ellenállást kell mérni mindkettőnél, ha valamelyik hibás, az kiderül hamar. Sok sikert! Üdv!
Hello,
Csövek jók (teszteltem), púpos kondik cserélve, 13 volt 15. A kérdés pont ez volt, hogy nem tudom kihámozni, mi szokott elszállni ezen a tápon, mit mérjek és hol. Több esetet olvastam itt és az Elektrotanyán, kb. pontosan lehetne tudni, hogy a pwm és a fetek is ki szoktak menni, vagy egyáltalán minek a halála okozza a 13V megemelkedését (vagy csak az-e, hogy nem terheli be az inverter), csak sehol nem írták le a teljes hibát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |