Fórum témák
» Több friss téma |
Így történt, pontosan így van ahogy leírod. Utána néztem.
Nem szoktam én SOHA hülye tanácsokat adni!
Sziasztok,
Adott egy Medion 32"-os LCD TV ami nem akar bekapcsolni. Sajnos minden képen szét kellett szedni mert az előző gazdája elfelejtette mondani, hogy már valaki szétszedte és kifelejtette belőle a beépített tápkábelt. Sajnos SB résszel van gond a készenléti rész indulna de felfut a feszültség ~3.5V környékére (5V-nak kellene lenni) majd azonnal visszaesik ~2.5V-ra majd ismét fel és ismét le és ezt addig ismétli ameddig le nem áramtalanítom. Látszott az is, hogy valaki a SB IC-t az optokat és pár alkatrész már átforrasztott. A tápban zárlatot nem mértem sehol. Terhelésre is ugyan így működik vagyis hullámzik a feszültség csak akkor egy kicsit alacsonyabb (~1,5V-tól ~2,5V-ig). A SB IC vcc lábán mért feszültség is ingadozik 12és 16V között. A tápegység típusa: Vestel 17PW25-4 SB IC: ICE3BR1765J Van valakinek ötlete merrefelé érdemes keresgetni a probléma forrását?
Szia!
Ez a negatív feszültség valós érték? A multimétered negatív vezetéke hová csatlakozik mérésnél? A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
Szia,
Egyik érték sem negatív mind pozitív értékű, a multi negatív vezetéke a pufferkonti negatív oldalára volt csatlakoztatva. A számok előtti ~jellel arra próbáltam utalni, hogy körülbelül érték mert az alsó és felső érték is folyamatosan változik pár tizeddel.
Vacakolunk itt a mindenféle régi lapos LCD tévékkel, miközben akkora nagy a jólét, hogy - csakis a példának okáért - egy teljes és komplett nagyképernyős (legalább 102 cm képátlójú) LG TV volt kidobva a Práter utca -Koszorú utca közti lakótelepen.
Igaz, a kijelzője kissé eltörött (lehet hogy csak a kidobástól), de van itt kérem olyasmi, hogy teljesen ingyenes az alig használt alkatrész ... miközben más meg vergődik - pl. a tápegységben elszenesedett valamiken. Miközben itt aztán megvan a komplett tápegység. Vagy mondjuk a teljes képernyő-meghajtó egység .... és a többi egyebek. Én például csak a hálózati táp bemenő RF szűrőjét szedtem ki, no meg a két kisméretű magasnyomó hamgszóróját (8 ohm, 15W). És egy csomó, szép fekete csavart.
A készenléti táp elektrolitkondenzátorait ellenőrizted, kicserélted őket?
Van egy nagy képernyős LCD tv nk amely egyik nap ilyen képet adott. Kíváncsi lennék hogy javítható e, vagy mi ennek a jelenségnek az oka.
Szerintem csak kijelző csere segít rajta. De ne legyen igazam...
Haha!
LCD kijelzőt viszont - nagyjából annyiért lehet beszerezni, amiből simán kijön helyette egy tök új készülék. Mert ilyenek sajna az árak mifelénk. Nézegettem egyszer Orion LCD T2637S-be (a belseje egy az egyben Vestel 17MB22-2) csak kijelzőt - 81-es kínai Chi Mei gyártmányt. Aztán - utána/helyette inkább eldobtam az egész működő TV-t.
Gyereknek azért ne engedd, hogy (még egyszer) focizzon a nappaliban (vagy ha nem Ő volt akkor meg fogd rá). Linket is elolvastad ugye, nem csak a szövegét?
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
Szia,
Első körben csak a kis értékűeket cseréltem ki de a helyzet nem változott. Még próbáltam egy kis infót gyűjteni a tápról és egy fórumban hasonló problémát fejtegettem és a megoldás nem is SB részen volt hanem az aktív PFC vezérlő IC-je. Esetemben is ezzel volt a gond mert indításnál felpörög a főtáp is ami egyben van a PFC-vel (eddig ilyet még nem láttam). Most odáig eljutottam, hogy ki van cserélve az IC és most már a helyén is van a táp sőt még be is lehet kapcsolni. A kezelőgombokra reagál mivel minden érintésnél csipan egyet a háttér világítás is felkapcsolódik de képet nem ad. LVDS kábelen feljut a 12V a kijelzőhöz. Táp: 17PW25-4 Mainboard:17MB65-2 Kijelző: Samsung LTA320AP06 Ahogyan hallottam ezek az alaplapok nem túl megbízhatóak és sokszor esetleg a firmware frissítés kell neki (egy fórumban olvastam, hogy hanghibát is oldott meg már a firmware frissítés), sajnos kép hibára még nem találtam rá sehol csak hanghibára. Esetleg van valakinek valami öttlete mit érdemes még megnézni?
Sziasztok! Vettünk egy LG 32"-os TV-t édesapámnak (32LJ500V), és csak itthon szembesültünk vele, hogy nem tudjuk a fejhallgatót rákötni, ill. nincs semmilyen hang kimenet rajta. Édesapám nagyon rosszul hall, ezért használ egy vezeték nélküli fejhallgatót, enélkül gyakorlatilag használhatatlan számára ez a tv.
Tudtok-e bármilyen megoldást javasolni erre, vagy vigyük vissza a TV-t (online rendeltük MediaMarkt-ból)? Mennyire általános dolog ez, hogy nincs hang kimenet egy TV-n? Tudtok esetleg olyan kapható 32"-os TV típust ajánlani, amin biztos, hogy van használható hang kimenet? (aktív fejhallgatóról van szó, tehát RCA kimenet is teljesen jó)
Ha belepiszkálsz, akkor a hangszóró jelét 2 ellenállással leosztod és kész vagy. Ha akarod kirakod egy csatira. Ha úgy is vezeték nélküli fülest hajtasz, akkor csati sem kell, akár az adót is beleépítheted a TV-be, ott táp is lesz neki.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
Megpróbálok élni az elállási joggal, bár neten rengeteg negatívumot írnak a MediaMarkt webáruházáról, meglátjuk mi lesz...
Amúgy a mediamarkt-ban pont meg is tudnád nézni, mielőtt megveszed.
Sőt, ha elmondod nekik, mi a helyzet apáddal, szerintem segítenek egy megfelelőt választani A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
Nos visszavittem a TV-t.
Tud valaki segíteni, hogy milyet vegyek, (vagy milyet semmiképpen se)? A szempontok: - Audio kimenet elengedhetetlen - vezeték nélküli fejhallgató számára, tehát : RCA, vagy SCART, amin megjelenik a TV műsor, vagy a lejátszott fájl hangja (esetleg fejhallgató Jack csatlakozó) - DVB-T / DVB-C tuner tehát digitális kábeltévé vételre is alkalmasnak kell lennie - Lejátszás USB külső winyóról, a *.avi fájlok mellett, manapság használatos *.mkv *.mp4 fullhd videofájlok kultúrált lejátszásáras is alkalmas legyen. - A menü használata ne legyen túlbonyolított, azaz okozzon problémát egy 83 éves ember számára sem. - Az optimális méret 40" körüli, esetleg 32", (a 43" nem biztos, hogy elfér) - Olyan típus legyen ami kapható is... Az lenne a leghasznosabb, ha olyan is írna aki konkrétan használ, vagy ismer egy adott típust, ami megfelel a fentieknek.
Sokkal célszerűbb lenne egy áruházban érdeklődnöd, hogy náluk van-e ilyen, ami neked kell. Én hiába írom le, hogy az enyém ezeket tudja, mert, ha nem a múlt héten vettem, te már nem fogsz pont ilyet kapni, és amúgy is kismillió alverzió van minden készülékből, és amihez te hozzáférsz, már lehet, hogy pont nem ilyen.
Vadi új, de mondjuk - még garanciális készülékbe csak úgy belepiszkálni?
Egyből ugrik a garancia! Sokkal egyszerűbb az Aliexpress-en megrendelni egy optikai adaptert, ami aztán ad ki mindenféle/fajta jeleket. Köztük fülhallgatónak valót is. De lehet mellette rákötni komplett sztereó hangrendszert is. Sokkal olcsóbbra kijön, mint Magyarországon megvenni, pl. a Conrad-ban.
Nekem is volt ilyen aggályom. A megoldás az lett, hogy szétnéztem mely típusokon van fejhallgató kimenet. Végülis erre esett a választás: Philips 43PFS4132 Egyelőre jó döntésnek tűnik, a fejhallgató hangereje, függetlenül szabályozható a Tv hangszóróinak hangerejétől, ami jelen esetben rendkívül hasznosnak bizonyult.
Egy 1Tb-os usb-s winyót rákötve szépen problémamentesen lejátssza a filmeket róla. Egyetlen dolgot hiányoltam, hogy a filmben nem lehet adott időpontra ugrani mondjuk a számbillentyűzettel, csak "gyorstekerni". A képminőség nekem jónak tűnik. A hangja a saját hangszóróin gyalázatos, mondjuk az az LG-nek még gyalázatosabb volt. Az LG esetében nem is értem, hogy gondolják, hogy ha már a Tv nem képes normális minőségben szólni, akkor annak ellenére sem lehet a hangjelet kivezetni és erősítőre + normálisabb hangsugárzóra kapcsolni. Régebbi TV-ken simán előfordult (a fejhallgató csati mellett) rendes "hangfal" kimenet, persze csak néhány W teljesítménnyel, de ez TV nézéshez elegendő volt. Mára erről teljesen leszoktak a gyártók.
Van ám sztereo kimenő hangjel a SCART csatlakozó lábain, ha egyáltalán olyasmi csatlakozó még van benne.
Amikor nekünk pl. Alba Regia TV-nk volt (úgy 1964-től), majd később rá megvettem első kazettás magnómat (BRG MK-21; 1969 .... és még most is megvan!), egyből agyalni kellett róla, hogy honnan legyen hozzá megcsinálva a TV-ből kijövő "minőségi" (URH-s) hangjel? Nagyon sokan akkoriban csak mikrofonnal "minőségieskedtek", mert semmiféle más közvetlen TV hangos kicsatolás nem volt, a hangszóróról magáról bármi jelet levenni meg - az bizony eléggé torz, mert már eleve teljesítmény van rajta (így aztán rendre túlvezérelt). Na meg aztán - egy csöves TV esetében semmi kedvem sem volt pl. a 220-at bárhová is kivezetni egy tranzisztoros magnóra. Aztán lett végre jó megoldás, a hangerőszabályozó potijáról lett a hangkimenet levéve - leválasztó kondikkal, feszültségosztó ellenállásokkal - és persze - az akkor oly divatos csatlakozó tuchel-lel. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Manapság a Tv-k kis hányadán van scart csatlakozó, és amelyiken van azoknak az 50%-a csak bemenet, azaz nincs a kimenő hang bekötve rajta. A TV doksijából pedig simán kihagyják ezt az információt, csak úgy tudod meg ha kipróbálod, vagy találsz valakit (pl. itt a fórumban) aki már kipróbálta az adott típuson.
Érdekes, de nekem ki is jön a hang.
Pedig csupán egy mezei szlovák gyártású 82 cm-es, extra lapos Samsung TV-m van. Közel 4 éves ... de valami adapterrel megy hozzá a SCART. Annyira lapos, hogy még az se férne bele. Ha meg már nem divat a SCART, van helyette HDMI, és vannak a mindenféle RCA-s aljzatok. Nekem pl. még D-SUB csatlakozó-aljzat is van rajta, így aztán lehet használni számítógéphez ... A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Hali!
Vettem a TVm hez egy ilyet. Összeállítottam, de túl gyengén megy át a jel. Az optikai vezeték kivételével kell még más bemenet is? A koax RCA aljzat, az mi célra szolgál?
Szia!
A Toslink melletti RCA szintén egy digitális hang bemenet. S/PDIF.
Eléggé felhangosítottad a tévét? Vagy függ ez egyáltalán a tévé hangerejétől?
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2018
Idézet: „függ ez egyáltalán a tévé hangerejétől?” Jó kérdés, mos próbálgatom, mit lehet belőle kihozni.
Kell ám hozzá valami tápfesz. Ha jól tudom, +5V !
Vagy egy telefontöltő adapterről adod be neki, vagy a hozzá adott USB csatlakozót szintén bele kell dugni a TV-be. Tápfeszültség nélkül - már eleve az csoda, hogy egyáltalán "túl gyengén megy át a jel". |
Bejelentkezés
Hirdetés |