Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás
 
Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   180 / 180
(#) antikzsolt válasza Tylla1 hozzászólására (») Vas, 11:16 /
 
Szivárgó áram valószínűleg a mozgásérzékelőből megy át. Hogy mit lehet tenni ellene nem tudom. De mivelhogy ilyen kis áram folyik át nem hiszem hogy árt neki.
(#) Tylla1 válasza antikzsolt hozzászólására (») Vas, 11:46 /
 
Köszönöm a gyors választ!...akkor nem "kattogok" tovább a jelenségen, ha nem károsít...marad így, vagy ha eszembe jut nappalra lekapcsolom, este meg vissza
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:47
(#) Bakman válasza Tylla1 hozzászólására (») Vas, 13:04 /
 
Kapcsolj a reflektorral párhuzamosan egy 100 nF-os, X2, 275 VAC kondenzátort, megszűnik a jelenség. A vezetékek egymás közti szórt kapacitások miatt dereng.

Itt: 100 nF / 275 V X2.
(#) Tylla1 válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 14:42 /
 
Szia!

Köszönöm a választ!
Ha nem káros a jelenség a ledekre/csatolt alkatrészeire, szerinted érdemes ezzel foglalkozni?
(#) Bakman válasza Tylla1 hozzászólására (») Vas, 14:47 /
 
Egyéni habitus kérdése, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni. Engem nem zavar, ismerős követelte, hogy csináljak a reflektorral valamit, különben leveri a helyéről.
(#) Tylla1 válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 15:37 /
 
...hát én nem vagyok annyira vehemens, mint az ismerősöd!...nálam is marad így
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 15:38 /
 
Ez nem lesz olyan egyszerü mutatvány. Nem tudjuk hogyan van a reflektor felépitve. A mezei reflektorok egy kondis elötéttel kapcsolodnak egyenesen a hálozatra ( 230 V) ha ebbe beépitenek egy ugyanilyen mezei mozgásérzékelöt, az gyakorlatilag ugyanigy van kialakitva, hogy egy kondin keresztül kapja a 230 V, amiböl azután 12-24 V-ot csinálnak az elektronikához meg a reléhez. Azaz ha nem világit a reflektor a két kondi szépen sorba van kapcsolva, amin keresztül a LEDek derengenek, mert az elektronikának majdnem édesmindegy, hogy egy vagy két kondi van sorba kötve. Nekem az egyik berendezésben a fényforrásnak egy kapcsitáp van beépitve, és sajnos annak is mindegy, hogy egy vagy 2 kondi van sorban.
Itt azt kellene csinálni, hogy a fényforrás bemenetével párhuzamosan egy ellenállást kellene kötni : az értékét ki kell probálni, mert a mozgásérzékelö eredetileg egy sima kis munkaellenálláshoz ( izzo, ami hidegen kb 100 Ohm) lett tervezve nem pedig egy kapacitiv cucchoz. Sajnos a beépitett ellenállás melegedni fog.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 16:09 /
 
Nem tudom milyen soros kondenzátorról beszélsz, a fázis és a nulla közé kell kötni. Több ilyet csináltam, mind működik.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 16:57 /
 
Ugy a mozgáserzékelö mint a LEDek tápja is egy soros kondin kapja az energiát, mert az elektronika belül csak 12Voltra megy. Ott van a képen a relé is, ami a fogyasztot kapcsolja
(De minek magyarázzam, ha te meg ilyet sem láttál). Ugyanilyen áramkör van a LEDeknék is ( többnyire) mert azok is alacsonyabb feszültsegröl mennek mint 230 V). Azert kondin keresztül megy az áram, mert ez a leggazdaságosabb es legolcsobb megoldás, és nem is melegszik csak néha eldurran vagy kiszárad.

IMG_7349.jpeg
    
(#) Tylla1 válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 17:13 /
 
Igen, ilyen megoldást is olvastam a probléma orvoslására (ellenállás beépítése), de akkor meg a fogyasztás nő meg...írom ezt laikus olvasóként
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 17:37 /
 
Nem kell magyarázni semmit mert tudom, hogy butaságot írsz, kevered a szezont a fazonnal.

Keresgélj egy kicsit ezen a fórumon (is) és megtudod, miért jó a párhuzamos kondenzátor a lámpa betápjánál a fázis és a nulla közt, már ha tudod, mi az a szórt kapacitás/induktivitás, amiből táplálkozik a lámpa tápegysége.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 17:53 /
 
Megint személyeskedsz, meg felrebeszélsz.Hol irtam, hogy ne jo a kondi?
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:54
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 18:15 /
 
Olvasd vissza, mit írtál, arra reagáltam, hasonlóan személyeskedő stílusban, ahogy elkezdted, szokás szerint ("De minek magyarázzam, ha te meg ilyet sem láttál"). Ezt írtad:

"Ez nem lesz olyan egyszerü mutatvány."

Pedig de, ennyire egyszerű. Mint írtam, többször megcsináltam már, mindig van itthon 100 nF-os X2-es kondi, most is. Tápegységbe vagy LED fényforrások némítására. Az életben kb. így szokott működni:
- Villog/dereng ez a sz..., gyere, csinálj valamit, mert a villanyszerelőt nem érdekli (nem éri meg neki a maszatolás)/nem tudja megcsinálni.
Én meg elmegyek, beszélgetünk egy jót a pár perces meló után és mindenki örül.

Kondi.jpg
    
Következő: »»   180 / 180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem