Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es villogó
 
Témaindító: titkovics, idő: Feb 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 61
(#) ElemElek hozzászólása Jan 31, 2012 /
 
Na szóval nagyon régóta próbalok csinálni egy 1 ledes villogó áramkört. Meg is terveztem egyet. Valaki megnézné, hogy működne-e? Az elem 4,5 voltos csak elfelejtettem oda írni. A válaszokat előre is köszi!!!
Kérlek ne szóljatok be, egy egyelőre lelkes kezdő vagyok.
KÖSZ!!!

kapcsolas.PNG
    
(#) ElemElek válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Ez működik?
(#) blackdog válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Helló!

3^Zoli kérdését fokozva... Mi lesz a kondival? Amúgy is, ha csak kondit használsz az nem villogni fog hanem felvilágosodni majd elhalványúlni.
Van itt bőven kapcsolás. Keress. De lehet kapni villogó LED-et is. Ahhoz csak előtét ellenállás kell.
(#) pepe091 válasza ElemElek hozzászólására (») Jan 31, 2012 /
 
Szia!

Ahogy előttem is mondták, a kondenzátort ki kell sütni, de szerintem nagyon hasznos lehet ezeket végigcsinálnod:

Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Bővebben: Link

És ha ezeket végigcsináltad, akkor érteni fogod, miért nem volt jó ez a kapcsolásod, ráadásul, ezek után te lehetsz az egyik legjobb villogókészítő!
Sok sikert, és tényleg hasznosak, csináld végig, senki sem kezdte úgy hogy mindent tudott!

Üdv!
(#) csabii hozzászólása Feb 16, 2012 /
 
Sziasztok Tud segíteni nekem valaki! ehez hasonlót szeretnék készíteni:

http://www.youtube.com/watch?v=EDZFk5os5Pw&feature=related csak én 6-leddel? valamilyen nem bonyolult kapcsolási rajzot ha tud valaki azt meg köszönném.
Válaszokat előre is várom..de * lehet 10-leddes is!!!
(#) eSDi válasza csabii hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Üdv!

Ez egy VU mérő, az alábbi linken van a topicja. Ott találsz sok kapcsolást hozzá.
Bővebben: Link
(#) csabii válasza eSDi hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Köszzi azért írtam ide mert nem találtam sehol
(#) junior24 hozzászólása Feb 19, 2012 /
 
Sziasztok!Valaki tudna nekem egy olyan ledes villogót késziteni ami az jobbról balra villog és ha átt kapcsolom akkor pedig balról jobbra? 4db ledről lenne szó.Győr Előre is köszönöm.
(#) ekkold válasza golem hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Ha az egyik tranyó B-E kivezetését egy pillanatra összezárod akkor beindul.
(#) kokanyk hozzászólása Máj 7, 2012 /
 
Üdv! Szeretnék csinálni egy 6 LEDböl álló futó fényt ami 3 voltról üzemelne, és szabályozható legyen a sebessége. Lehetséges 3Voltról? Ha van ilyen akkor kérhetek kapcs rajzot, meg az azon lévő dogok értékeit? Előre is köszi.
(#) proli007 válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 7, 2012 /
 
Hello!
Ha nem mikrokontrollerrel akarod készíteni, akkor a 3V tápfesz nem szerencsés, mert a CMOS IC-nek ez a minimális feszültsége. Rajz az több is van az oldalon, pld. ez.
üdv! proli007
(#) ventodízel hozzászólása Máj 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Ilyen villogtatást hogy lehet megoldani?
Bővebben: Link
(#) proba válasza ventodízel hozzászólására (») Máj 8, 2012 /
 
Mikrokontrollerrel egyszerűbb. Talán egyszerű tokokkal is meg lehetne csinálni ,de az komolyabb tervezést igényelne.(talán 3-4 minta ismétlődik )
(#) kokanyk válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Hát akkor a 3 voltról le mondok, keresek más energia forrást. Igazából meg mutatom hogy milyet szeretnék csinálni. Ilyet szeretnék csinálni, egész pontosan, csak itt nem tudom meg nézni mi van a panelon. Meg lehet az alján is van valami ellenállás. Meg igazából. Az lenne a jó ha a gomb nyomásra változna a fény.
(#) Pioneer válasza ventodízel hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia!
Itt találsz rá megoldást.
(#) proba válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Ne légy csalódott,de egyszerűen maximum a fény első része építhető meg.(az oda-vissza futó rész) az is inkább csak 5 leddel.
(#) ventodízel válasza Pioneer hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Köszönöm
(#) proli007 válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Hello!
Ebben bizony mikrokontroller van, amihez programot kell írni..
üdv! proli007
(#) kokanyk válasza proli007 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Értem, és úgy meg lehet csinálni hogy kb. 10db LED egymás után villan fel. De amikor a LED fel villan az előtte lévők még nem aludnak ki tejesen. Sajnos most nem találok róla videót. De remélem nem hülyén magyaráztam el mit szeretnék.
(#) proli007 válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Hello!
Meg lehet, de elég alkatrész igényes a dolog. Ugyan is valami kondi kell, ahol tárolva van a töltés (idő) amíg továbbég. Tehát minden Led számára meghajtó tranyó kell. A másik, hogy egy 4017-ben 10-es számlánc van, és csak előre tud számolni. vagy is csak odafelé menne a dolog, majd elölről kezdi a Led-sor. Próba azért írta, hogy maximum öt, mert ott diódák biztosítják, hogy a hatodik ütemben újra a 4-es ég, a hetedikben a 3-as stb.
üdv! proli007
(#) proba válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Bővebben: Link Egy egyszerűsített változat.Ugyan 5 ledes valójában,de a ledek szomszédjai is haloványan világítani fognak.Ha ez nem következne be ,Akkor az előtét ellenállás nélküli ledek elé is kell rakni egy egy 10 ohm ellenállást.
(#) kokanyk hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Hát ennyire sajnos még nem értek hozzá. :S Így csinálgatok előbb valami egyszerűbbet. Találtam itthon NE555 -ös IC-t és abból csináltam egy 2 LEDes villogót. Majdnem elsőre sikerült. Most csinálok neki nyákot, (legalábbis meg próbálok) Meg találtam egy NE556 -os IC-t. Azzal tudnék valami több LED-es villogót csinálni?
(#) proba válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Ha az NE555 tel villogtatsz, onnét már csak egy lépés a kimenetére kötött CD4017.Szerintem gyorsan érsz el vele látványos eredményt.Ezután ha a 4017 kimeneteit diódával kapuzgatod, tovább tágulnak a lehetőségek.Ezt semmiképp ne hagyd ki.Nem túl bonyolult,és olcsó.A futófényes topicban vannak egyszerű kapcsolások.Ha egyet összeraksz utána némi gondolkodás után már más érdekes fényeket is tudsz csinálni. (jó az általad belinkelttől még messze van,de sokszor egyszerűbben is lehet látványos dolgokat készíteni.)
(#) proba válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
NE556 két időzítőt tartalmaz.Az egyikből építhetsz egy villogót ,a másikat pedig beállítod 2-3* lassabbra.Ennek a kimenetéről egy 10-100k ellenállást köss a villogó rész 3 vagy 11 lábára .A hatást tesztelheted,ha az általad épített villogó (NE555) 5 lábát 10-100K-val + vagy - tápra érinted.
(#) kokanyk válasza proba hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Köszi, ki is próbálom ma! Az NE556 -al akkor tudok olyat csinálni hogy mondjuk 4 LEDet szabálytalanul villogtassak úgy hogy mindig másik LED villan? Mer amíg nincs meg a CD4017 addig, csinálgatok, mást. Mint már mondtam tanulni szeretnék.
(#) proba válasza kokanyk hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Nem igazán.kettő led mindig világít.Esetleg ,ha nagyobb frekvenciát állítasz be,és a kimenetre egy hangszórót teszel ,kapsz egy sípolót.(ha az előző javaslatom szerint kötöd össze a két időzítőt ,akkor váltott hangot kaphatsz.
(#) olahtamas hozzászólása Jún 17, 2012 /
 
hello én szeretnék csinálni egy egyszeru villogot 2 leddel lehetöleg kicsi tápfeszröl hogy hordozhato legyen. Tud e valaki valamilyen ötletet adni, ha lehet akkor a legcélszerubbet. Elöre is kösz. Udv Tamás
(#) atiotezer válasza olahtamas hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Ezeket nézd meg. 4.5V-os lapos elemről vagy 3db ceruzaelemmel működik.

Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) olahtamas válasza atiotezer hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Köszi szépen!!
(#) szaot hozzászólása Szept 14, 2012 /
 
Üdvözletem! Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet egy villogó lednek a villogási frekvenciáját - ha lehet, egyszerű módon - változtatni?
Következő: »»   43 / 61
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem