Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom. Viszont nem értetted meg a mondanivalómat.
eleg az nagyobb szobara is, ha a plafont alufoliaval vonja be
Ja, igen, és alulról is tükörlapot rak be...
Tükör csempéket.... Akkor minden tükröződéskor csak 15-25%fény veszik el... Erre mondta drága jó ismerősöm, hogy akkor oda vissza tükröződik, és addig erősödik, míg fölgyulllad a ház, vagy világítani fog mint a NAP!!!
Ja, és egy napelemmel örökmozgó, teljesen önellátó házat lehet csinálni....
Ennyiből már egy LED-es reflektort is lehetne készíteni.
Hát azon gondolkodom hogy mi értelmeset Lehet csinálni 350 ledből, hogy érdemes-e megtartanom
Most éppen kicsit kevesebb mint 300 leddel csinálok nagyobb mennyiségben...
fogyasztás: 8-9W 1100-1300lumen Jól nyomja.. és még az ára is baráti lesz...
A baj az, hogy ha valamilyen módon már összeszerelve kapnád, akkor nem lenne rossz. De Te nem fogsz órákat szórakozni vele, hogy beforrasztgasd.... Gondolom Én...
Komplett lapot tudok adni 220 leddel, amit lehet kötni 230V-ra 4e körül. Ez levilágít egy 100W-os izzót! és 120°- os ledekkel van szerelve 5Lumenesekkel,két chippesekkel.
512 LED-del, már egy csinos "kis" 8*8*8-as 3D kocka is építhető.
( Igaz csak fehér lenne, de az is elég látványos lehetne. ) Bővebben: Link ( http://www.embedds.com/8x8x8-3d-led-effects-with-b...-3d/ )
Rosszul gondolod LED mátrixon 1800 lyukat fúrni, és beforrasztani, azért no.. Az én LED-jeim 20fokosak csak.
_JANI_: kár lenne arra elpazarolni annyi fehér LED-et nem? Vagy megérné?
Csak az ötletet szállítom! :awink: A többi rajtad áll...
A 20 fokos LED-ek tényleg csak reflektornak lesz jó. Vagy domború felületbe kell beültetni őket.
Én csak kicsiben kezdek. ( LED "közvetlen" 240V-ról, Graetz-híddal meg ami kell...)
Zöld SMD CHIP LED-del. Bár lehet normál 3mm átmérőjűvel könnyebb lenne a prototípus összeállítása.
na meglátom még, amikor már kézbe lesznek. egy párat összekötök, és meglátom hogy mekkora fényt csinál.
Hali. egy 555-ös IC, és egy relép táplálása megoldható ezzel a tápellátással, mint 1 LEd 230-ra? hogy elé kötök egy kondit, meg amit, és épp elegendő áram van az IC táplálására, és a relé behúzására.?
Persze. Graetz, szűrés, zener - a megfelelő áramfelvételhez méretezve. Pár mA-rel nagyobb áramot kell a zenernek tudnia, mint a relé áramfelvétele (mert ejtett relénél az áram a zeneren fog hővé alakulni).
24V-os (vagy nagyobb feszültségű) relét célszerű használni, mert ez kisebb áramfelvétellel jár, az 555-nek pedig betenni még egy max 15V-os zenert, így tudod a soros kondenzátort alacsonyabb értékre (kisebb méretűre) választani. 12V-os relével már nem biztos, hogy könnyebb megúszni a dolgot (kondival), mint egy 0,33VA-es nyáktrafóval.
Számomra egy 24Vos relé sem gond. Egy kapcsolást össze tudnál dobni? Egy 1Hz-es kimenetű kapcsoló kellene. Meg tudnád oldani?
Sziasztok!
Szeretném ki cserélni a hagyományos lámpa izzókat LED-es lámpára mivel az kevesebb energiát fogyaszt. De a boltokba 2000Ft -nál kezdődnek. Ezért szeretném házilag megcsinálni és erre kérnék segítséget!! Előre is kőssz.
Miért nem használod a keresőt?
Ugyanez a téma lett zárolva pár napja (már nem először), ennek is ez lesz a sorsa. Ráadásul már több mint egy éve tag vagy a fórumon, és már rögtön a legelső hozzászólásod zárolva lesz. Tessék fórumszabályzatot olvasni! Egyébként pedig itt olvasgass: LED rákötése 230V-ra [i] Itt már a helyén van... Sebi
Egy olyan LED-izzó készítése csak akkor érheti meg, ha olcsóbban tudod beszerezni az alkatrészeket mint a kész termék. ( Persze ha a munkaórákat is beleszámítanánk... ) Kapcsolásokért és ötletekért olvasd át a témát!
Az alap időzítőre van egy segédprogram és 555-ös fórum.
555-ös IC-vel lehet-e?, 555-ös IC-s kapcsolások. Amint megvan az 1S-es MMV rajza és ( ha még azután is ) a kondenzátoros tápegység mellett döntesz, akkor segítünk megtervezni. Sajnos az áramkör terhelésének jelentős részét a relé teszi ki! Így csak a relé ( és a teljes áramkör ) fogyasztásának ismeretében lehet a kondenzátoros tápegységet optimalizálni.
Azzal a segédprogrammal próbáltam, viszont amikor elkészítettem, valahogy nem ment, és más értékekkel sem, és más IC-vel sem. Nem tudom miért. 24V-os relém van, Fater úgy akarná hogy semmi trafó, csak 230-ra. Van egy 10V-os trafóm, az elviszi a 12V-os relét is, ami van. Egy sziréna kapcsolgatására kellene, kb oylan 1hz.
Ezt szeretném megoldani, hogy egy sima megszakító legyen, akár trafóval, vagy trafó nélkül, és ehhez kellenének tervek.
LIDL-ben lesz most 1300 ft -értl LED lámpa.
E14 és E27-ért korán reggel kell menni, mert elkapkodják!
Nem a legjobb rajz de kis átalakítással neked is jó lesz!
Bővebben: Link A D1-et ki kell venni. A D2 helyett áthidalás. A P1 legyen 47K-ra, a P2 legyen 120K-ra állítva. A C1 = 10uF. Az 555-ös 12V -os tápfeszültséget kap, úgy mint a rajzon. A relének ( és a D3-nak) +24V-ot kell adni. Az R3 kehet akár 1--2.2K ohm is. De ez részlet kérdés...
HA minden ugyanígy, nem lehet 12V-os relével, hogy akkor egy 12V-os trafórol menjen minden?
Természetesen ha 12V-os reléd van akkor nem kell a relének külön tápfesz. Az időzítőben a többi átalakítást viszont el kell végezned. A tápegység lehet trafó is. Ez csak rajtad múlik. De ez már egy másik téma...
Gondolkodjunk kicsit, mennyire szeretnéd olcsón megcsinálni?
Ahhoz, hogy megfelelő fényteljesitményt kapj, legalább 100-150LED-et kellene beépiteni egy izzóba, hogy meglegyen a hosszu élettartam is. Ha olcsón veszed a ledet, 20Ft-ért, akkor a két szám szorzata mennyi is? 2-3000Ft. És ebben még nincs benne az elektronika, munkaköltség, stb... De ha kihozod a terméket 1500Ft-ból, profi vagy, és nyiss egy gyárat!!
most jutott eszembe, hogy nem-e lehet olyat, hogy egy ketyere, ami állandóan kap nullást, és van egy kontakt amin bemegy a fázis,a másik amin kijön. kimenetre lenne kötve a riasztó. És amikor jön be fázis, akkor az szaggatva engedné tovább? megoldható? átmehetnénk egy másik témába, csak nem tudom hol foglalkoznak ilyennel.
hali!
230v ra sorba kötéssel hány db fehér 5mm ledet érdemes rakni? egyenirányító milyen kelle hozzá?
40 darabtól többet én nem tennék sorba. Egyenirányító pl. 1N4004 diódákból összerakva biztosan jó. De valami kis graetz kocka is megfelel, ami legalább 400V-os.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |