Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy mobil wifim és elég bajos az aksi ami benne van. Kicsi átment lufiba. Arra gondoltam hogy li ion aksi van benne és a helyére bekötnék egy 18650 aksit. Mire számolhatok? Némi tűzijáték. Elindul de nem tölt. Vagy minden rendben lesz vele pár napig.
Viztelefonos?
Ha nem tolti tul es nem meriti alul a 18650et mukodnie kell.
Nem működik sajna. Ha a 4 érintkező csak a táp érintkezik egyből nem működik. Kijelzi hogy hiba és kikapcsol. Igy várom most a postást mint a messiást. Hozza az új aksit
Szia.Nekem is volt úgy,hogy Imax b6-tal párhuzamosan töltöttem 4 cellát és egy adott időben az egyik túl forró lett.Azt értem, hogy ha sorosan töltjük a cellákat akkor jó ha használunk töltéskiegyenlítőt, de ugyanezt kellene tenni ha párhuzamosan töltjük is?Mert a Te eseted és az enyém is azt mutatja.Vagy teljesen egyforma karakterisztikájú cellákat kell tenni párhuzamos kötés esetében is?
A két eset között az a különbség (valószínűleg), hogy a te esetedben a belső ellenállás miatt fejlődött hő a cellában, míg Firefighter1 esetében a cella felszisszent töltés közben, vagyis károsodott, valószínűleg túltöltés történt, vagy a párhuzamosan kapcsolt cellák közül az egyik zárlatba ment, és vagy ez a cella, vagy valamelyik másik szisszent (amelyik nem bírta a rövidzárat).
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
OK.köszi.Még egy ehhez kapcsolódó kérdésem lenne.Összeraktam egy 10S8P pakkot e-bikehoz,használt laptop cellákból.Terheltem műterheléssel 30A-ral és azt figyeltem meg hogy a 10 cellacsoport közül 2 egy kicsit melegebb lett a többihez képest, pedig ezekbe is ugyanazokat a cella típusokat raktam.Mi lehet ennek az oka.Talán itt is a belső ellenállás a felelős?(Azt nem mértem ki egyenként a 80 cellának-gondoltam majd padon tesztelés közben úgyis megmutakozik a hiba, ha van).Nós akkor máris megmutatkozott,de úgy gondolom ez még nem vészes, ettől még mehet.(?)
Valószínű a belső ellenállás eltérés, ha minden cella fel volt töltve. Hogy használható-e? Igen. Most már tudod, hogy melyik csoport a gyenge láncszem, ez a csoport fogja meghatározni, hogy mekkora árammal terhelheted az egész pakkot, ami még biztonságos, pedig a többi csoport többet is bírna. Ugyanez érvényes a kapacitásra is. Ha az egyik soros tag kapacitása kisebb, mint a többi, akkor ez a tag határozza meg a maximálisan kivehető kapacitást.
Valaki ismeri, vagy használt már ilyen töltőelektronikát?
Bővebben: Link A kimenő feszt beállítottam, de az áram beállító poti melyik pontot állítja? A kimeneti max áramot, vagy a "kész a töltés" áram értéket?
Tudtommal a kimeneti max áramot szabályozza, a három potisnál van "kész töltés" opció!
Sziasztok.Szeretnék venni egy ilyen BMS-t.Amint látható a leírásban tud kommunikálni a telefonnal és adatokat mutat,de sajnos nem találom,hogy melyik appot kell letölteni hozzá az android rendszerhez.Valaki tud segíteni ebben ?Köszi
Szia!
Lehet megkésve válaszolok. A szünetmentesbe való aksik egyáltalán nem drágák. Ellenben a lítium aksik nagyon is azok. Karácsony előtt rendeltem 2 darabot a HESTORE-től. Szállítással együtt mindössze 8 653 Ft volt. Több mint 10 év után vált szükségessé a csere
Igen tudom hogy milyen kell bele gyárilag. Csak a súly volt a döntő tényező. Nem jó dolog napi kétszer is cipelni az aksikat nehéz meredek és sokszor szűk helyeken. A villany bevezetése nem volt járható út. Legközelebbi oszlop is a fene se tudja milyen mesze volt. Aggregátort meg nem kaptunk. Egy pince felújítás volt a meló és jó lett volna a fejlámpák helyett rendes álló ledes lámpák mellett világítani. dolgozni.
Akkor ha meg tudtam volna csinálni az aksi módosítást az most már az én szünetmentesebben dolgozna nekem ingyen. A főnők fizette volna a számlát teljes mértékben. De a munka már nincs. Reggel a szerszámok mellé a főnök kitalálta hogy egy autó aksit is vigyek fel a hegyre. Megkérdeztem tőle melyik pizsiben álmodta ezt meg aztán megfordultam és irány haza
Sziasztok.Szeretnék érdeklődni a BMS-ek működéséről.Mi határozza meg a BMS töltési végfeszültségét?A töltő végfeszültsége?
Töltöm a 36V -os ebike aksit.A töltő végfeszültsége 42V. Szeretném, ha a végfeszültség 41V lenne, hogy aksi tovább bírja.Hamarosan megérkezik a töltő, amelyen lehet állítani a végfeszültséget. Szóval ha beállítom a töltési végfeszültséget 41V-ra, akkor a BMS is ez szerint balanszolja a cellákat? Úgyanúgy, ha pl a töltő végfeszültségét beállítanám 46,2 V-ra (11S aksi), akkor a BMS is erre a feszültségre töltené fel a pakkot?(10S BMS-ről van szó)
Nézd meg a BMS adatlapját, specifikációját. Ott szerepel, hogy milyen cella (!) feszültségeknél, mit csinál. Nem a betáptól függ a működése, szép is lenne, robbannának a cellák.
Köszi.Akkor lehet kapni olyan BMS-t, ami nem engedi a cellák feszültségét 4.1V nál fenneb és ez alapján balanszol?Szeretném, ha az aksi tovább tartana.
Problémás az eset. Egyedi. Szerintem fogsz találni rá megoldást.
Úgy látom hogy ezen lehet állítani telefonon vagy pc-n, a töltési végfeszültséget(41V,41,5V,42V).Remélem jó ehhez a 42V-os végfeszültségű töltő.
Aramfejleszto.Napelem. Pedalos generator.
Már lényegtelen milyen módszerek vannak hogy látatunk volna. Otthagytam a céget. Munkát elvárták de volt hogy már majdnem a saját szerszámot kelet vinni. Szerinted? Beültünk a fa alá és amíg nem volt szerszám addig pihi 3 vakoló emberke 1 szerszám. Nem jó arány.
Pedálos generátor? Ez sem halottam még. De utánanézve akkor olcsóbb már a szünetmentes aksi és az ára sem olyan vészes. Súly: kb. 4.8 kg
Nem tudom... de ez egy kis aggodalomra ad nekem okot!
Mert pár eszközt már használok ilyen cellákkal! Ki kellene találjak ( helyesebben kellene találjak, mert a spanyol viaszt nem akarom ujra feltalálni) egy jó módszert a cellák tesztelésére! Ami jól meg is rángatja és elég nagy biztonsággal leszűrhető belőle hogy a cella jó-e vagy el fog e durranni. De az biztos hogy innentől kezdve hőmérsékletfigyelést minden akkupakkomba teszek, de még az is lehet hogy a párhuzamosoknál egy egy TP-t is,,, csak az meg helybe sokat jelent
A tesztelőm megrántja rendesen az cellákat, maximum 15A-rel, kapacitást és belső ellenállást is mér: Bővebben: Link. Pont ez a legfőbb célja, 18650 cellák válogatása, a gyengék kiszűrése.
Sziasztok!Van egy töltés-BMS problémám.Van egy használt laptop cellákból álló 10S8P akupakkom(többségben Panasonic cella).A töltő 41,8V-nál lekapcsol,pedig a 10 cellacsoport közül négynek a feszültsége még 4,10V, a többi haté 4,18 és 4,20V közötti.A BMS úgy látom működik, mert amint egy cellacsoport eléri a 4,21V-ot ,pár másodperc múlva visszahozza 4,20-ra.De maga az eredeti 42V-os bicikli töltő, amint mondtam lekapcsol és a cellacsoportok pedig ezen a feszültségen maradnak.Hogy lehet így feltölteni egészen minden cellacsoportot?
Balanszer nélkül ez a normális működés.
Ilyen BMS-em van az aksipakkhoz csatolva.Ez balanszol is, nem?
Elvileg igen, gyakorlatilag úgy tűnik nem, vagy nem eléggé... 30-40mA nem sok, de elégnek kellene lennie. Meríts a pakkon, majd töltsd fel (elég csak 4V-ig meríteni), ezt ismételd 10x. 10 töltés-merítés után a cellafeszültségeknek közeledni kell egymáshoz. Végezd el ezt a tesztet.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
Ok,köszi.Olyant érdemes-e tenni, hogy az alacsonyabb feszültségen levő cellacsoportokat egyenként feltöltöm 4.2V-ra egy Bimax6 töltővel ,majd ezután helyezem üzembe az aksit?
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2019
Megpróbálhatod. Később még, néhány ciklus után ellenőrizd a cellafeszültségeket.
Egy régebbi 18V-os, de nagyon jó állapotú akkus fúrógép rossz akkupakkját szeretném Lecserélni Li akkupakkra. Az elképzelésem az lenne, hogy beteszem a régi akkuk dobozába az új akkukat, és egy lemerülésgátló áramkört is, a töltőt cserélném megfelelő feszültségűre, és tennék bele egy BMS-t is tudó elektronikát. Kérdésem az lenne, hogy ez így jó elképzelés? Ha nem mit változtatnátok? A régi akkutartóban elég szűkös a hely, így sok dolgot az akkukon kívül nem igen lehet bele tenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |