Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ebben az IC-ben valóban van PLL, ez csinál a kvarc 12MHz-es órajeléből 48MHz-et. Ezen nem lehet állítani semmit, így van és kész. Az órajel szerintem jó, mert pl a descriptor kérések megjönnek. Nem tudom mi lehet a baja
Esetleg kicserélném az usb kábelt egy olyanra ami tuti jó kábel. Szivathat ha esetleg valami kínai kábelt használsz.
Esetleg megnézném nem XP-vel, vagy egy másik USB portal.
A GPIO0-t érdemes földelni, ha nem használod, mert egyébként TESZT módba kapcsolhatja az eszközt.
Szia!
Próbáltam már másik kábelt, másik gépet és másik oprendszert is, de sajnos semmi. Olvastam ezt a tesz módba belépős hibát, de elvileg a 03-as chip verzióban ez ki van javítva, és nekem ilyenem van. Azért megpróbálom ezt is, hátha segít. Köszi!
A csatolt forrásban nincs benne az a rész, de CDC-s verzióban hasonló problámát okozot, hogy rossz hosszúságu descryptort küldött. Ugye 64-et lehet és a driver 67 byteot küldött. tehát három lemaradt és ezért eldobta az xp.
Ja amit még kifelejtettem, esetleg az init előtt várnék egy kicsit, nem e esetleg a pic tul hamar próbálja szólítani a chipet és ezért lemarad valami. Több ötletem nincs egyelőre.
A device descriptor itt 18 byte, és az is van a Length mezőben. A többiig meg nem is jut el, szóval már itt lehet valami hiba. Szerintem valami szoftver hiba lehet, de képtelen vagyok rájönni, hogy hol és mi rossz benne.
Van valami használható (egyoldalas, vasalható) NYÁK terved a MAX3420E-hez? Elvileg nekem is van ilyen IC-m, csak még nem jutottam odáig, hogy panelt is tervezzek hozzá.
Én Sprint Layoutban csináltam, amit most használok. Igazából ez ilyen próba NYÁK féle, van rajta MAX3420E, SD kártya foglalat, rá lehet dugni a már kész ENC28J60-as Ethernet kártyámat, meg lehet bővíteni SPI-os RAM-mal. Ja és LM2574-gyel felépített kapcsolóüzemű tápja van, ami tud menni USB tápról és külön dugasztápról is. Felrakom a fájt, aztán dobáld ki belőle, ami nem kell
Köszönöm, de ha mindenképpen alakítani kell, akkor inkább maradok annál az Eagle tervnél, amit az interneten találtam. Az is kisebb módosításra szorul, de azzal talán jobban boldogulok, mint a számomra tök ismeretlen Sprint Layout-tal.
Konkrétan erről lenne szó: MAX3420 - Maxim USB Peripheral Controller
Remélem több sikered lesz vele, mint nekem
Ha végképp nem boldogulsz vele, és UART kapcsolat is megfelel, próbáld ki esetleg az MCP2200 kontrollert a Microchiptől.
Ez egy kompozit eszköz: HID 8db I/O lábbal, valamint USB-UART konverter. Nekem simán beindult. Az IO lábak felprogramozása, lekérdezése USB-n keresztül megy, ehhez van példaprogram és dll file amit csak meg kell hivogatni. A descriptorokat saját magától küldi, a kontrollernek semmi dolga velük. A Windows egyből felismerte, de van hozzá Mac OS és Linux támogatás is.
Innen letölthető Lane Hauck három cikkének (a Circuit Cellar-ban jelentek meg) forráskódja. Nézegettem a descriptor táblákat, de nem lettem tőle okosabb.
Az AN3663 (Bringing Up a MAX3420E System) nem segít a probléma kiderítésében?
Köszönöm, azt hiszem ki fogom próbálni ha ilyenre lesz szükségem. Eddig általában FT232-t használtam, de az elég drága és nehéz házilag beforrasztani. Aztán próbáltam még 8 lábú AVR-rel szoftveres USB-UART átalakítót is, azzal igazából meg vagyok elégedve, teljesen jól működik ha nincs szükség nagy sebességekre. Igazából most azért próbálkozom a MAX3420E-vel, hogy kicsit beleássam magam az USB világába és megértsem hogy hogy működik. De ha csak simán adatátvitel kell akkor én is MCP2200-t fogok használni. Köszönöm az infót!
Olvasgattam már, de végignézem mégegyszer, hátha van benne valami tipp.
Nincs mit. Ha bele akarod ásni magad az USB rejtelmeibe a leghitelesebb forrás ez:
USB referencia dokumentumok Sok hasznos segédprogram is található itt.
Sziasztok!
Nem jutott senki eredményre ezzel az IC-vel? Nekem itthon két példányom is van belőle, vettem egy LQFP-DIP átalakítót, hogy a másikat is ki tudjam próbálni, de ugyanúgy semmi. Ötlet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |