Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nálam is kilyukadt a mikró antennája. Le tudtam húzni, rátettem egy másikat. Kimértem a trafót, egyik tekercse sem zárlatos sem szakadt. Kondi nem zárlatos 10,3 MOhm és 970 nF. A régi dióda is jó de inkább cseréltem mindjárt. Biztosíték is jó. Bekapcsolás után rendesen "búg" ha csökkentett teljesítményre teszem akkor kimondottan lehet hallani a magnetron bekapcsolását, és a háza szépen "melegszik". Tehát kap delejt. Csak éppen nem melegíti fel a vizet (sem)! Valakinek van ötlete?
A magnetron melegedése normális dolog - ésszerű keretek közt.
Nézd meg a mágneseket, ha valamelyik meg van repedve -> kuka. (Legalább is én még nem láttam törött mágnessel jól működő mikrót. ) Az antenna is ilyenkor szokott "kiégni".
Köszi!
Azt hogy tudom megnézni belül? A külső részt könnyen meglesem de belül már elég nehéz
Nem tudom milyen a magnetronod felépítése. Amelyek a kezemben voltak, azoknál 2 oldalról 20 - 25℅ látható. A maradék részt próbáld egy vastagabb 1-2 mm -es réz dróttal "végigkaristolni". Ha valahol akad a drót vége, ott el van repedve a mágnes. Nem tudok olyan esetről, hogy ezt valaki "házilag" meg tudta volna javítani.
De, ha nincs elrepedve még akkor is lehet más baja, amit szintén nem valószínű, hogy házilag lehet javítani. Amiket én megbontottam, még összerakni se tudtam, megfelelő célszerszámok híján. Másnak lehet több szerencséje/tudása volt hozzá ...
Gyakorlatilag nekem is ki van lyukadva a mikró magnetronjának antennája.
De attól az még jól működik, ráadásul kinn a telken, ahol egy évben talán ha 5x használom. No meg - olyan típus, amit Magyarországon sohasem forgalmaztak. Sose baj.
Megleshető, ha nehezen is. Eddig nem találkoztam még ilyen repedéses problémával. Ez új számomra.
Ha lesz rá időm tüzetesebben megnézem.
Ezen kicsit elgondolkoztam, hogy a mágnestöréstől miért lyukad ki az antenna?
Tán mert a mágneses tér iránya megváltozik?
A kilyukadástól törik a mágnes? A kilyukadás jelentős hőtermeléssel jár, ami túlmelegíti a mágnest?
Idézet: „Nézd meg a mágneseket, ha valamelyik meg van repedve -> kuka. (Legalább is én még nem láttam törött mágnessel jól működő mikrót. ) Az antenna is ilyenkor szokott "kiégni".” Egri Frédi állitása mögött keresem a racionalitást. Mert vagy az van, hogy: - Eltörik a mágnes és emiatt kilyukad az antenna, - Kilyukad az antenna, és emiatt eltörik a mágnes. Mindkettő igaz lehet, csak meggyőző szakmai magyarázatot nem látok egyik mellett sem.
Amég egy mikró jól működik, senki nem szokta szétszedi.
[ Ha nem romlott el, nem kell megjavítani ...] Ha meg elromlik, lehet vitatkozni rajta, mi volt előbb: A tyúk vagy a tojás ... Én nem állítottam, hogy ez a baja. Azt viszont határozottan ki tudom jelenteni, hogy ami a kezemben volt magnetron és el volt repedve a mágnese, az nem üzemelt NORMÁLISAN. Begerjed, de "veri a szikrát". Azt sem állítottam, hogy egy magnetron nem javítható, de NEKEM nincs megfelelő szerszámom/felszereltségem hozzá. Ha szét is szedtem, nem tudtam még összerakni sem. Akinek vannak megfelelő eszközei hozzá, az nyugodtan fogjon hozzá a javításhoz és ossza meg a tapasztalatait velünk. Hátha ragad ránk is valami - a koszon kívül ...
Sziasztok.
Olyan gondom akadt a mikróval,hogy két másodperc után kikapcsol. Levettem a burkolatot róla,működik.Visszateszem a burkolatot megint csak két másodperc.Mi lehet a hiba?
Ellenőriztem a kapcsolókat,jók viszont ha ráteszem a burkolatot ahogy a magnetron közeléhez ér már csak két másodpercet megy.
No, meglestem a mágneseket. Nem látok/érzek rajtuk repedést. Az átvezető kondiknál lévő réztekercsek viszont szépen amper árnyalatúak. Szerintem a magnetron lelke mielőtt kilehelte a lelkét, még fogyasztott egy nagy adag áramot.
Más nem maradt mint a magnetron elhalt
Így jártál ...
Én nem mondtam egy szóval se, hogy nálad is el van repedve a mágnes. Más is okozhat gondokat. Viszont, ha kell 2db. jó erős mágnes, akkor azokat bontsd ki a magnetronból.
Nem is hibáztatlak. Sőt hálás vagyok, hogy felhívtad a figyelmem.
Igen, majd szétkapom
Még annyi, hogy Galanz M24FB-210A helyett Galanz M24FA-410A berakható?
Tudom elvileg igen, csak a nálam tapasztaltabbak véleményére is kíváncsi vagyok.
Fotózd csak le mindkettőt egymás mellett...és máris látni fogod a választ!
Ha ezen a két vezetéken akkora áram folyik, hogy "lebarnul", akkor 4 kV-on még Paks is megérzi.
Fűtőárama persze sokkal nagyobb, csatlakozót érdemes megnézni.
Ja igen már látom! Este írt rám egy ismerősöm van ilyenje. Nem is néztem a felfogatást, csak a típus alapján gondoltam nem lehet nagy különbség. De mégis!
Nem ilyen szép fényes. Az egész olyan mint a tiéden a cső felöli részen, a végén.
Nem lehet, hogy az antenna kilyukadáskori túlzott éhsége barnította le? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2022
Nagyfeszültségen szerintem nem tud akkora áram folyni.
600...900mA körüli bizti szokott lenni a nagyfesz körben, ami valóban nem tudná megsütni azt a drótot.
Egy Samsung om75s(31)-et sikerül beszereznem ha megerősítést kapok, mert ez elvileg méreteiben és teljesítményében is szinte ugyan az.
Ez akkor mehet bele?
Ha "fizikailag" befér - nem kell fúrni-faragni próbáld meg. Rosszabb nem lesz, mint volt. De "mechanikai" átalakítást nem javaslom. A mikrohullám téged is megsüt, nemcsak a csirkét ...
Beraktam és tökéletesen működik!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |