Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 92
(#) ABU hozzászólása Júl 2, 2009 /
 
Sziasztok!

Múlthéten vettem egy Samsung GT C3050-es mobilt, és már most gond van vele. Természetesen viszem is vissza hozzájuk, csak gondoltam megkérdezem, hogy volt e már hasonló problémája valakinek.

Annyi az egész, hogy a hangszóróból teljesen egyforma időközönként egy halk pattogás hallható, de csak akkor, ha a kijelző nem világít. Töltőre rakva össze vissza pattog.

Ennyit az új telefonokról, ráadásul akciós Ha már valamiből tömeggyártás van, az tuti sz@r
(#) paprikascs válasza ABU hozzászólására (») Júl 3, 2009 /
 
Szia. Ezzel magadat is minősítetted mivel akkor már előtte is tisztában voltál vele, hogy sz*rt veszel de akkor miért is hoztad el? Egyébként a samsung legtöbb tipusát/persze van 1-2 kivétel erre most nem térnék ki/ jellemzi az a kedves szócska amit írtál.
Üdv
(#) zozzzo hozzászólása Júl 5, 2009 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani úgy a mobiltelefon táplálását, hogy fixen az autóban használom és ne kelljen bele az akksi. Egy stab ic-vel csinálok neki 3.x voltot szivargyujtóról, de ha jóltudom van az akksiban is valami elektronika, ami nélkül nem megy.
Láttam már ilyet megvalósítva, de nem tudom hogy kezdjek neki.
(#) titi válasza zozzzo hozzászólására (») Júl 6, 2009 /
 
Hali!
Azt is tudni kéne, hogy milyen mobil.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 7, 2009 /
 
Helló!
Múltkor volt szó egy mások topicban egy SE K850-ről, aminek nem ment a kijelző háttérvilágítása. Most van egy ugyanilyen teló nálam, ugyanilyen hibával. Találtam egy jó kis szervízleírást hozzá. Ebből kiderítettem, hogy mi lehet a hibás. Az invertere csak kb 7,6V-ot állít elő a kb 12V helyett. A kapcsoló fet és az induktivitás forró. A fet annyira felmelegszik egy pillanat alatt, hogy meg sem lehet fogni. Sajnos én megfogtam, azóta is ég az ujjam. Én ezek közül valamelyikre tippelek, hogy hibás lehet. Legfőkepp az induktivitásra. Szerintem menetzárlatos és a fet emiatt melegszik. Ez magyarázná is a csökkent feszt. Valaki ránézne a rajza és esetleg mondana valami okosat erről a tippről? A rajzot mellékelem, a 48-ik oldalon van az inverter része a lap bal alsó részén. Azért az induktivitást könnyebb lenne cserélni, mert valamivel nagyobb, mint a fet. Az előző teló, ami ilyen hibával itt járt, azon már csak az aksifesz volt mérhető, szerintem ott a fet megadta magát a túláramtól. Még akkor is forró a fet, ha a kijelző nincs rádugva. Pedig akkor hidegnek kellene lennie. Valaki erősítse, vagy cáfolja meg a feltevésemet. Esetleg ilyen kicsi induktivitást honnan lehetne szerezni?Néztem más hibás telefon alaplapot, de még induktivitást se nagyon találtam bennük. K850 service manual.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Hali!
Lehet, hogy nálam a hiba, de nem tudom megnyitni a PDF-et.
De első körben én is a tekercsel próbálkoznék, azt egyszerűbb. Ha nem jön be, akkor...
(#) jancsi hozzászólása Júl 7, 2009 /
 
Üdvözletem a Fórumozók minden tagjának.

Nem is olyan rég kaptam egy Samsung C3050-es telefont.Minden működik,szupi az egész,csak egy a gond vele: Nem akar támogatni egyetlenegy médiát se(pl:3gp,wmw,avi).
A zenével kapcsolatosakkal minden jó(Mp3,AAC)
Amikor témát akarnék letölteni fel sem ismeri olykor, vagy azt írja ki :,,Nem támogatott média"

Amit viszont átküldtek nekem egy videót(3gp formátumban) azt le tudja játszani de amit a netről szedek le ogyanilyen formában azt nem.
Szal nekem ennyi problémám van vele.
Ha valaki rájönne mit kellene csinálni jelezze itt.
Kössz mindent mindenkinek
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Helló!
A link pedig működik. Próbáld meg úgy, hogy jobb klikk a linkre, majd mentés másként.
És is a tekerccsel kezdeném, csak nem tudom honnan szerezzek ilyen kis méretű 22uH-s tekercset. Még nagyobba sincs, nemhogy ekkorába.
(#) Ricsi89 válasza jancsi hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Helló!
Én először megnézném, hogy milyen a videó felbontása. Lehet, hogy nagyobb a felbontása a letöltött videónak és ezért nem megy. Sonyericssonoknál is így van. ha nagyobb, akkor csak a hangot, vagy egyáltalán nem játszik le semmit.
(#) jancsi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Üdv
Megnéztem.Ugyanaz a felbontás és a méret is.
A formátum is megegyezik, de a videó akkor sem indul.
nem tudom mit csináljak.
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Na kicibáltam az induktivitást. Közben darabokra tört, de nem lényeg. Egy kf tekercs hangolómagjára tekertem nagyon vékony huzalt, nem is tudom mennyit, csak úgy sacc per kb-ra. Beforrasztottam az eredeti helyére és láss csodát megy is. Semmi nem melegszik. Már csak kellene szerezni valahonnan ilyen kis pici induktivitást és betenni fixre. Meg sajnos azok a fránya "érintőgombok" nem mennek. :no: Van itthon másik bill fóliám is hozzá, igaz nem a legjobb, de azzal sem megy. Megpróbálok egy szoftver frissítést, hátha, de nem bízok benne. Most a kijelző 14V-ot kap. Ezelőtt csak a felét kapta. Ha kicsit több ideig megy ment volna úgy, akkor szerintem a fet is megpukkant volna a nagy áramtól. :yes:
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 7, 2009 /
 
Megvan az induktivitás is. Addig keresgéltem és próbálgattam, amíg egy dvd lejátszóban találtam egy megfelelőt. Azelőtt betettem egyet, de az melegedett. Ezzel hideg minden. Egy smd kondira hasonlít. Ugyanúgy néz ki, mérete is megegyezik. Pont be tudtam forrasztani a régi helyére. Közben rájöttem, hogy az "érintőgombok" miért nem mentek. Valami kontakthiba volt, most már jó. A beszédhangszórója kuka, szakadt. pont most adtam el egy bontottat, én marha. Most meg kellene és nincs. Tuti, hogy ha én elkezdek keresni, akkor csak dupla áron találok. A hangerő csökkentő gomb sem ment, de átforrasztottam a nyomógomb kivezetéseit és megjavult. Már csak a rezgőmotor nem megy. A motor jó, de nem rezeg. :no: Egyenlőre összeraktam, eddig jól megy ezeket leszámítva. Ha lesz hangszóró, akkor megint szétszedem és megnézem a rezgőmotort is. Annyi volt vele, hogy a két kivezetésével sorba kapcsolt kis induktivitások nem voltak ott ,de átkötöttem őket simán. Gondolom ezek csak valami zavarszűrésre vannak, nem? Egyenlőre ennyi az élménybeszámoló.
Üdv: Ricsi
(#) Pulyka válasza csabee hozzászólására (») Júl 11, 2009 /
 
Semmiség

Arra gondoltam,hogy abból a csomagolt fájlból kitudnánk keresni a telefonodat,és megnézni,hogy a sérült LCD csatlakozóján kívül hol lehet még csatlakoztatni az LCD-t (ezért ajánlottam a linket )

Viszont jöttem írni,hátha egy moderátor észreveszi a nyafogásom ,hogy szeretnék pontot adni Titi kollégának,amiért segített rávezetni annak idején a telefonom problémájának okára ebben a hozzászólásban

Egyébként Pulyka a nickem,csak annak idején a regisztrációkor nem jutott más az eszembe

... a másik,hogy ezt a pontkérősdit egy másik topikban láttam ,és egyértelmű,hogy Titi megérdemel minimum egy pontot,mert még mindig működik a telcsim,és ha nem szól,lehet,hogy ez másképp lenne most is


Szép Estét
(#) pörölycápa hozzászólása Júl 24, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung SGH-X450-es telefonom, eredetileg P szolgáltatóval (így tán nem reklám). Kölcsönadtam egy cimbinek, de neki W volt, én hülye meg belementem, hogy a neten olvasható szupertuti módszerrel függetlenítse (különben ugye nem tudta volna használni).
Na azóta a W kártya jó bele, a P meg nem (rossz SIM). Vissza lehet valahogy csinálni ezt a kikódolást, hogy megint használhassam a mobilomat? Van egy csomó duma a neten ilyen és majdnem ilyen tel függetlenítéséről, de felének bejött, a többiek meg ugyanígy kínlódnak.
Kérem, aki tud, segítsen, mert utaznom kellene, és tel nélkül nagyon gáz lesz.
(#) pörölycápa válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 24, 2009 /
 
Köszönöm szépen a választ, ezt láttam én is, csak az a dolog nem tetszik benne, hogy minden indításnál végig kell csinálni.
Állítólag 8db nullával véglegesthető lenne az átállítás, de ezt már nem eszi meg. A sorrend: elindul, PIN ok, SIM-zár jelszó (a 8 nulla), "Rossz SIM-kártya" hibaüzenet, majd amit te is írtál, onnantól jó.
Ha egyszer vissza kell adnom a menyasszonyomnak, és mellékelek hozzá használati utasítást is, meglátja, agyonüt
(#) zolika60 válasza pörölycápa hozzászólására (») Júl 24, 2009 /
 
Na ezért nem adjuk kölcsön más telefonját.
(#) pörölycápa válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 24, 2009 /
 
Az életben nem adok még egyszer kölcsön semmit, max egy nagy pofont, de azt nem is kérem vissza.
Hátha erre tévedne egy guru, aki kisegít valami bűvös reset kóddal.
(#) tomt06 hozzászólása Júl 28, 2009 /
 
Üdv.!

Van egy Sony Ericsson z520i-m. bekapcsol a telefon, de a kijelző tiszta fehér, így beírom a pint elindul (továbbra is minden fehér) lehet hívást kezdeményezni, és fogadni is.
ha valaki tudja hogy mi lehet a probléma kérem írja meg.
előre is kösz.
(#) qwertz1 válasza tomt06 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Csak kapcsolódik a tiedhez: Nekem a Sharph GX-17-esem csinálja ezt, hogy bekapcsolok , az egész kijelző fehér, ilyenkor addig szoktam várni, míg "betölti" az
"Írja be a jelszót" részt, utánna normálisan halad tovább.
(#) Ricsi89 válasza tomt06 hozzászólására (») Júl 28, 2009 / 1
 
Helló!
Az átvezető szalagkábel szakadt el. Akkor csinál ilyet. Ilyenkor a kijelző nem megy, csak a háttérvilágítása és ezért fehér az egész.
(#) tomt06 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
kössz. gr89 sokat segítettél, így már tudom mit kezdjek vele
(#) SALáta hozzászólása Júl 28, 2009 /
 
Nekem egy sony ericson w200 al gyűlt meg a bajom, recseg a vonal a hívott félnél, nem kapott vizet nedvességet,a mikrofonja jó, térerő van. Sw hibát gyanítok, alap usb kábel van, szoftvert amivel frissíteni tudom nem találtam. A nyák és a környezete sértetlen szemmel, külső mikrofonról is ezt csinálja. Köszönöm a segítséget.
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
A linken van a gyári szoftverfrissítő program. Letöltöd, feltelepíted és követed az utasításait. Bővebben: Link
(#) SALáta válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Oké, köszönöm már fut is a soft, remélem ennyi segít rajta. Nem értem mi lehet a gond, w300 már ment tönkre a családban de az vizet kapott, hasonló hibája volt de ez makulátlan volt belülről. Sok készüléken zavarodott meg mostanság a software, van olyan ismerősöm akinek nem tölti az akksit ha teljesen le van merülve a telefonja, erre készített egy külső töltőt. Garancia nincs erre a hibára egyszerűen ezek hajítsd el telefonok.
(#) SALáta válasza SALáta hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
A hiba a halk mikrofon nem szűnt meg, a vonal végén a recsegés igen. Újratöltöttem a softot, sajnos a következő lépés szerintem a mobilos fiók lesz, esetleg még egy próbát megér bele egy másik mikrofon, de a külsővel sem ment jól. Olyan softot nem találtam amivel az erősítést lehetne állítani, létezett motorolához hasonló nagy tudású szervízszoftver.
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Elméletileg lehet szoftveresen beleturkálni és ezzel hangosítani a mikrofonon, bár inkább a fülhallgatót és a hátsó hangszórót szokták módosítani a hangerő növelése érdekében. A telefon gyári független, vagy szolgáltatós
Általában a szolgáltatós szoft rosszabb valamivel, mint a gyári. :yes:
(#) SALáta válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Szolgáltatós, vodkás csak a gyári softot hagyja feltenni, esetleg ha van minimális tápfeszültség az eredeti headsetjén van esélyem külső mikrofonra kis előfokot készíteni. Persze megtúrni a sw-t jobb lenne ha nem megy másként marad ez a verzió. Köszönöm az eddigi segítséget, némi javulás azért van, ha párszor felteszem még lehet megjavul? Nokia telefon Xpress music 5??? pontosan 30 naponta bolondul meg, hihetetlen de pár perc frissítés memkártyáról és újra él. Nem az én telefonom, egyre rosszabbak a készülékek. Van most egy olyan is ami ha egy bizonyos szint alá megy az aksi nem tölt, SE az is.
(#) Ricsi89 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Ez a halk mikrofon már régóta megvan, vagy csak egyszer elhalkult és azóta ilyen?Mert ha ez ilyen volt mindig is, akkor lehet, hogy a vodkás szoft miatt ilyen és egy gyári szofttal megoldható. Vagy lehet még hardveres hiba is, bár érdekes, hogy headsettel is halk. Régen volt már nem emlékszem, hogy egy fájl felel a mikrofonok hangerejéért vagy külön van a kettőnek. Holnap előbogarászom a gépről a cuccaimat és megnézem. Régebben nekem olyan volt, hogy csak headsettel volt hang és ezt egy pár másik fájl próbálgatásával sikerült megoldani. Vannak ilyenek, hogy egy szoftban a jót elb.sszák és utána nem javítják ki a következőben sem. :yes:
(#) SALáta válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Nem ez egyszer csak ilyen lett, addig tökéletesen működött, de érdekes hogy másfajta zaj is volt alatta. Egyet ki tudtam szűrni, ha sw ha hw a mikrofon az jó. Kettő nem lehet rossz alapon. Köszönöm az utánanézést!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 5, 2009 /
 
Sziasztok, jóreggelt mindenkinek. Történt egy olyan baleset, hogy a telefonom tönkrement, és majdnem sikerült elveszítenem néhány nagyon fontos információt. Az adatok 90% -a le lett mentve a telefon EEPROM-jából, de az SMS -eket, nemtudom hol tárolja. Az adatokat egy fájlszinkronizáló program segítségével oldottam meg, és nagy nehezen kitudtam derinteni hogy milyen formátumba menti el, pl a telefonszámokat, stb, amit már szerencsére kitudtam exportálni a fájlokból. Egyedül már csak az a pár SMS maradt, aminek a tartalma nagyon fontoss lenne. Előre is köszönöm mindet segítséget / törekvést.

További szépnapot mindenkinek.
Következő: »»   6 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem