Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Kipróbáltam, tökéletes a PWM, köszönöm. Ez van, amikor csak rápillantok a help-re, de nem értelmezem. Üdv: Zsolt
sziasztok!
Hogy lehet megcsinálni ha másolok több szimbóleumot összekötve pl egyik lapról a másikra, hogy azt oda tegye ahova én szeretném és nem rá az éppen ott lévőkre?
Amikor átmásoltad az" objektumot" az egyik részére ráklikkelsz (akkor az a rész kifehéredik) majd a sift és a bal egérgombot nyomva odahúzod ahová szeretnéd majd elengeded . Odamegy vele az egész frissen átmásolt objektum .
Oké ezt értem, de a vezetékek nem mennek.
Nem is az a baj hogy ezt újra kell kötni,hanem hogy ott marad egy nagy gubanc.
Mielőtt húzni kezded várj egy pár másodpercet . Így az egész cuccot egyszerre teszi le és nem lesz gubanc .
Nyomd a sift gombot folyamatosan és úgy vidd a balgombbal
Várok is, kifehéredik is ,nyomom a siftet folyamatosan, de csak az "objektumok" mennek arrébb.
Nálad működik?
Igen ,én is sokat használtam régebben , most már csak ritkán játszom a parsiccal
Először én is "szívtam" vele . Nem mindegy a sorrend
Ha kijelölted és átmásoltad minden másolt dolog a vezetékekkel együtt piros , ilyenkor nem klikkelsz hanem nyomod a siftet , rámész a kurzorral az egyik objektumra és még mindíg nyomod a siftet , ráklikkelsz ballal ,vársz egy picit majd folyamatosan nyomod a balgombot és a legvégén végén amikor már a helyére húztad elengeded a balgombot aztán a siftet .
Ha ki van jelölve és piros az objektum, akkor már nem kell nyomni a shiftet, egérrel lehet mozgatni. A Shift csak a kijelöléshez kell. Üdv!
De a kérdező nem csak egy objektum mozgatását szeretné megoldani hanem egy "egész oldal" mozgatásáról van szó .
Viszont egy objektum mozgatásához a siftre egyáltalán nincs szükség .
Egy egész oldal mozgatásához sem kell a Shift, csak a kijelöléshez. Mozgatáshoz egyáltalán nem kell a Shift.
Jó ha neked megy sift nélkül akkor írd le légyszíves , hogy a kérdező is kipróbálhassa . Hátha a siftes módszer csak és kizárólag nálam működik
A Parsic beállítások menűben (fülülről második...) kijelölés Shift-el vagy Shift nélkül...-választási lehetőség található.
Kb 3-4 évig használtam szinte minden nap ,de ezt nem vettem észre Ezek szerint a semmin vitáztam . Köszönjük a felvilágosítást .
Pedig már videót is készítettem...
Sziasztok!
Megint PWM-es kérdés. A melléklet szerinti modellszervo motorszabályzóval kapcsolatban. Működik, de a kapuzott PWM jel nem ok. (kis fordulaton rángat) Szkóppal mérve, az RB.3-on jó a PWM, a kapcsolójelek is jók, az RB.5-RB.7-en viszont nem ok. RB.2-t kivezettem (mérőpont), a kapcsolójel ott is stabil. Vajon mi a gond? Üdv: Zsolt
Ja és tudom, hogy a PWM modul max. bemeneti értéke 1023, és nálam ez hátra módban 1088, előre módban 1099, de a matekolás után így jött ki.
Nem számít, mert a gyakorlatban ezt az értéket nem éri el.
Hello!
Még szép, hogy nem jó. Mert elfelejted, hogy a rajzon ugyan egy kapu van, de a valóságban az egy program. A program végrehajtása, pedig kb. 2ms-onként fut végig. Ezzel hogyan lehetne kapuzni egy PWM jelet? üdv! proli007
Talán az is segítene ha az RB.3 -at átírnád mondjuk s45.9 re
akkor a jel nem jönne ki és vissza , hanem csak a procin belül közlekedne ,és talán a 20ms "időalap" is csökkenthető lenne .
Hello!
Ahogy nézem az adatlapot, a hardvere PWM jel, csak az RB.3-on jöhet ki. Ez egy belső fizikai modul, nem a CPU képzi.. üdv! proli007
Akkor ezek szerint már csak külső kapuzás lehet a korrekt megoldás . (egyébként próbáltam a láb átnevezését ,és nem pampogott miatta a fordító )
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Én is sokmindent kipróbáltam, de a lefordítható verzióknál ugyanaz az eredmény. Egyébként, mint korábban írtam, működik, de szkóppal nézve elég érdekes az eredmény. Kipróbáltam a külső és-kaput, azzal tökéletes, csak spórolni akartam a méretcsökkentés miatt. Üdv: Zsolt
Szia!
Kipróbáltam az átnevezést, tényleg nem pampog a fordító, de nincs is PWM jel. Üdv: Zsolt
Hello! Na, pld. ezt nevezik szemantikai hibának.. üdv! proli007
Sziaszok!
Köszönöm az eddigi segítő tanácsokat. Most lenne mégegy kérdés: -3 digites feszmérő, 7 seg. LED-el, tizedes nem kell, de indiferens, mert ha kellene megoldom. Korábban egy 7 seg. órával már kűzdöttem (6 digit), mert (hogy nevezzem) minha áthallás lenne a digitek között, aztán bár működött, de feladtam (minden gyári példát próbáltam). Ez viszont kéne, viszonylag gyorsan. Hátha valaki már csinált ilyet, vagy a PARSIC utáni fordítás, nem képes ezt megoldani? Köszi: Zsolt
3 digitnél a gyári példák is jól működnek
És ha lehet, nem elméleti ötleteket várok, mert azok nekem is vannak, de nekem nincs bedugós teszt panelem, így a gyakorlatban mindent, vagy próbanyákon, vagy kész áramkörön tudok kipróbálni, és a próbákkal már kezd megtelni a hócipőm.
Üdv: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |