Fórum témák
» Több friss téma |
Majd leírja, de szerintem a bemérés során a nyugtázás...csak látná, ha már ránézett, mert a fénykép nem tökéletes
Steve
Egy lakkficcel húzott meó jelölés. Nincs a kondinak látható baja. Csak gyenge a kép.
Filctoll vonás.
Mit kell megmérni?
Nekem szintén WT102-őm van és ugyenez a baja, már kicseréltem az összes ELKO-t és az ULN2003-as IC-t is, de továbbra is csinálta véletlenszerűen. Most utoljára a 4db relét cseréltem ki, azóta 4-szer végig ment a program, de én még nem hiszem most sem, hogy végleg meggyógyult. Az ELKO-kat mindestre érdemes kicserélni. Az összes kb. 200Ft-ból kijön.
Üdv. fjanos951
Hello!!!Lenne 1 problémám az AEG öko_lavamat 76730-as tipusu mosógépemmel,áramszünet után nem nyilik ki az ajtó,és nem is indul el újra,mert menet közben kapott áramszünetett,a vizet leengedtem de semmi.Valaki tudna segiteni?elöre is köszönöm!!!
Szia!
Még azt figyeld meg, hogy amikor elromlik és forog körbe a programkapcsoló, akkor néhány mp-es időközönként hányat villan a led, mert ez jelenti a hibakódot. Nekem 2-t villant. A 2 villanás főmotor vagy tachodinamó áramkörében lévő hibára utal. Üdv. fjanos951
Szia Gábor.
Ajálom a fűtöszál vizsgálatát, szerintem nem tudja idöben felmelegiteni a vizet és innen adodik az időeltolodás. Még érdemes megnézni a hőérzékelőt, hogy nem e az nem kapcsolja a program folytatását , mert nem veszi észre hogy elég meleg már a víz csak sokkal késöbb, továbbá a vízszíntérzékelő és az esetleges dugulás eltávolítása a vízszíntérzékelő csövéből. Sok sikert
Oké, én az első képen úgy láttam, hogy felszakadt a teteje. Elnézést.
A füstös alkatrészeket meg tudod mérni egy ellenállásmérővel, de ez kiforrasztás nélkül csak durva hiba (zárlat vagy szakadás) kiszűrésére jó, mert a többi alkatrész befolyásolja az eredményt. Az eredeti helyén, a panel mellett nem volt még valami ami esetleg ráfüstölt az alkatrészekre ?
Más rendellenességet, füstölést nem találtam.
Hányat villog, amikor rossz? Erre a kérdésre még nem válaszoltál, pedig fontos.
Ma összeraktam, kipróbáltam ruha nélkül és hibátlanul mosott. Holnap folytatom a tesztelést ruha mosással.
INDESIT WITL 106 -al lenne egy kis probléma ! Nem működik ! A motort nem forgatja , nem enged be-ki vizet . Ha programot állítok , akkor a program kapcsoló forog , de ennyi ! Kihúzva- visszadugva a konnektorból , utána bekapcsolva, időnként egy pár másodpercre elkezd vizet engedni , meg volt , hogy max. sebességgel elkezd centrifugálni . Ez mindig csak kb 2 másodperc . Az elején azzal kezdte , hogy nem centrifugált !
Szerintetek , hol kezdjem a javítást ?
Motor szénkefe.
(motorról levesz, visual check, ha rövid (kb 0,5 cm) akkor csere. Ha nem rövid, akkor mocit 220-ra (állórész forgórész sorba kötve) ha kőrbeér a szikra a kommutátoron, fej fölött megpörgetni és jó messzire dobni
Szerintem először a vezérlőpanelt kellene szemrevételezni. Van e roszz elko (domború-e a teteje), esetleg égésnek nyoma, ha módod van rá, akkor eeprom csere. Eeprom égetőhöz találsz itt a fórumon linket, néhány alkatrészből összerakható, persze a beszerzés eléggé lakhely függő. Az elektrotanya.com-on találsz kapcsolásirajzot a mosógépedhez is, persze nem túl részletest.
Sok sikert a javításhoz. Üdv.: fjanos951
Sziasztok!
Egy ismerősön hívott pár perce, hogy GORENJE WA401H tipusú mosógépében nem áll le a vízszivattyú. Ha kihuzza a csatlakozót van mikor megjavul. Mi lehet a hiba? A szivattyúban valami, vagy a vezérlés? Előre is köszönöm a segítséget!
Nem ismerem ezt a mosógépet, de a legvalószínűbb, hogy a relé - ami kapcsolja - beégett. De mondom ez csak tipp.
Sziasztok!
Van egy wp AWM8105-öm ami csapágy csere után nem indult el, csak elkezdett szivattyúzni bárhova kapcsolom. Egyszer kiírta az F11 hibakódot. Ezt találtam a panelon látható a képeken. Nem tudom milyen értékű ellenállások szálltak el, ehhez kérnék segítséget. Előre is köszönöm.
Bocsi nem sikerült felrakni, mert nagyok voltak, átméreteztem és rakom így
Három dolog miattt indulhat el a szivattyú csak úgy:
1: túl sok víz van benne vagy összeégett a nyomáskapcsoló túlcsordulás kontaktusa. 2: a működtető triac zárlatos és folyamatosan vezet 3: be van nyomva az vízstop kapcsoló A képet rakd fel a penelról, mert egyelőre nincs! Üdv.
Nem látok rajta égett ellenállást, csak egy kis szénkefe port. Szénkefék állapotát vizsgáltad?
Az F11 pedig elektronika hibát jelent.
A szénkeféket márciusban cserélték szervizben.
Azóta előlapon semelyik led sem világit, próbáltam belerakni vizet, de ez sem használt (3l).
Annak nem sok értelme volt. Amikor elindítod, akkor sem világít vagy villog egyik led sem, de most is szivattyúz? Csapágycsere után minden csatlakozó jó helyre lett visszarakva?
A vezetékeket jól raktam vissza, indításkor minden sötét, csak a szivattyú indul és jár és jár.
Ha előtte minden jó volt, csak a csapágy nem, mégiscsak neked kellett elkötni valamit.
Gyakori hogy valami csatlakozót elcserélnek,elfelejtenek rádugni/fordítva dugják rá .Szerintem szedd szét az elektromos részt újra ,majd kicsit figyelmesebben rakd össze.
A szivattyú - a zajok alapján megítélve - teljes fordulaton megy? Mert arra gondoltam, hogy ott van a panelen egymás mellet 4 db egyforma csati (legalábbis a kép alapján) és ha elcserélted a vízstop kapcsoló és a mágneszelep csatiját, akkor a szivattyú mindig megy kb. fél fordulaton.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |