Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Itthon egy Indesit Ws105tx típusú mosógépünk van. Történt egy elég béna hiba, ami az, hogy a szivacspárnát ledarálta gyakorlatilag a dob, és ennél fogva valahol eltömődött. A kezelő útmutató alapján megnéztem az alján kivehető szűrőt ami tiszta, tehát valahol onnan kifele lehet eldugulva mert nem tudja kinyomni a vizet, egyszerűen elkezd a kapcsoló forogni a programok között ami szerintem valamilyen biztonsági megszakítás lehet. Ha valaki járt már így vagy tud orvoslatot a problémára szívesen fogadnám a segítségét.
Sziasztok uraim! Whirpool AWT2214 típusú gépünk rendszeresen elfelejt szivattyúzni. A szivattyú asztalon tökéletes, de a gépben nem mükszik. Segítségeteket nagyon köszönöm előre is! Tisztelettel: Jani.
A szintérzékelő működik rendesen?
Sziasztok nekem is hasonló problémám van mint "Maszek0005" nek,Működik normálisan a gép a szivatyú is normálisan megy de a vízet nem akarja kipumpálni.Ez egy Fagor gép.
felho24:Én mint hozzá nem értő megnéz a szénkefét,másik géppel én is jártam így.
Zokni nincs a szivattyú csövében?
Tökéletesen igazad van a szénkefe volt kopott.
Tegnapelőtt megis rendeltem.
Sziasztok!
Olvasgattam itt a topicban egy kicsit, és látom hogy vannak olyanok, akik igazán otthon vannak a témában. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tönkrement a régi mosógépünk. Elszállt a vezérlő elektronika panelja. (legalábbis a szerelő szerint) Horribilis áron javították volna meg, így vettünk egy új gépet. Ám én a régiből kitermeltem a motort, és azt szeretném befogni, hogy nekem egy körfűrészt hajtson meg. Nekem ott van a problémám, hogy nem tudom milyen szabályzót kellene hozzá építeni, vagy mit merre kéne rákötni, hogy ez működjön. A mosógép típusa indesit wil 105 és a benne talált motoron talált adatok alapján google val a következő nevet találtam hozzá: MOTOR-DRUM;HXGN2I.02,SFW-P8 A kérdésem, hogy tudnátok segíteni valamilyen bekötéssel illetve kapcsolással, hogy mit kellene hozzá kreálni, hogy álomszerűen működjön? Köszönök minden választ és segítséget előre is!
Szia!
Ezt sürgősen felejtsd el!!! Ez egy kommutátoros soros motor, melynek a fordulatszámát az eredeti helyén(mosógép) is csak tachogenerátorral tudják kordában tartani. Tehát alapból építened kellene hozzá egy "fordulatszám visszacsatolt" szabályzót... De nem ez a fő probléma, hanem az, hogyha az a szabályzó egyik pillanatról a másikra hirtelen meghibásodna, és a fűrésztárcsád hirtelen több tízezres fordulatra gyorsulna. Természetesen pillanatok alatt szét robbanna!!! Keress erre a célra, valami "aszinkron" motort.
No igen, pont ezért írtam le, hogy mit is szeretnék vele. Rendben, köszönöm a hozzászólást, bár reméltem, hogy jutok vele valamire legalább...
Zokni? Nincs,megnéztem hogy nincs-e eldugulva de arra gondoltam hogy ha pl: a szűrőnél fals levegőt szív vagy valahol,az nem lehet probléma??Jó lenne ha csak a tömítést kéne megoldani.
Kipróbáltam forróvízzel hogy hol jár a víz a csőben így lehet érezni(hideg,meleg)és arra jutottam hogy a szivattyú elkezd pumpálni de mintha nem lenne elég ereje kipumpálni a csőből,csak kb: fél métert tolja kifelé benne. Felho24:örülök ha tudtam segíteni!
A lapátjait megnézted nem töröttek?
Sziasztok!
Hogy gyorsulhatna a fűrésztárcsa több tízezres fordulatra, ha a motor fordulatszáma 220V-on ha jól emlékszem "de utána lehet nézni pontosan" 15000 körül van. Egy átlagos fűrésztárcsa 5000-es fordulaton üzemel, tehát szerintem minden további nélkül egy 1:3-as áttétellel 220Vról mehetne az egész, mert nem tud a fűrésztárcsa fordulata több tízezerre felmenni. Szerintem ez nem lehetséges. Zoli
Szerintem a motor oldalára írt 300-400W nagyjából eldöntötte, hogy szinte semmire sem jó.Egyébként jól méretezett kommutátoros motorok vannak flexben körfűrészben...tehát megfelelő feltételekkel lehetne.(bár az nem biztos hogy házilag eldönthető hogy mennyire biztonságos).Valamint a terhellt és üresjárati fordulatszám között is nagy különbség van ,így az áttétel méretezése sem ilyen egyszerű.
Ha jól emlékszem (mert most nem tudom megnézni) de a lapátok nem voltak eltörve,de amúgy valami gumiszerűségből vannak.
De mintha a szűrőnél lenne egy minimális szivárgás,ezért kérdeztem ha falsot szívna nem e lenne gond ez is? Vagy az is lehet hogy a szivattyú lapátok lennének elkopva??
Falsot szívni nem tud, nincs akkora teljesítménye. Csak a dobból ráfolyó vizet nyomja tovább. A lapátok kopása már esélyesebb. Főleg, ha némi aprópénz is került bele. A kifolyó csövet sem zárja el semmi?
Nem minden cső rendben ez volt az első amit megnéztem,Szivattyú is rendesen megy csak nem tudja a kivezető csövön kinyomni a cuccot.
Akkor megnézem majd a kopást,esetleg ha az a baj csak cserével lehet javítani?? Vagy megtudom valahogy csinálni a lapátokat vagy azt a rész amiben forog. Ja és köszönöm a segítséget!!
Szerintem van hozzá lapát. Ha mégsem, akkor szivattyú csere. Én eddig minden gépbe Hajdú szivattyút építettem, mert az a legolcsóbb. Kis faragással eddig mindenhova jó volt. Mondjuk én nem vagyok szerelő, csak egy "ezermester" így ez csak 10-15 gépet jelent, az idők folyamán.
sziasztok.van egy whirlpool AWM 6141 mosógépem ami azt produkálja hogy ha bekapcsolm nem megy a program ,elkezd kattogni és a szivatyú is elkezd dolgozni,de leáll kb 1 perc múlva és elkezd villogni a TÜR FREI led.A szivatyu nincs eldugulva,az igaz hogy volt benne pár 10 forintos,de elkezdi kidobni a vizet..Tegnap végig csinálta a programot az öblitésig,de nem ment tovább,elkezdett villogni a led.Segitsetek,hol nézzem meg?
Sziasztok!
Nem találtam választ a problémámra az eddigi hozzászólásokban, ezért kérnék segítséget. Van egy electrolux EW 1266F mosógépünk, aminek a mosási ideje a program szerinti érték4-6 szorosára emelkedett, úgy hogy a programrészeken végigmegy. Ha volna valakinek ötlete a javíthatóságra azt megköszönném. Köszönettel: Gábor
Sziasztok! Szerintetek ez még javítható?
András
Az ajtókapcsolót vizsgáld meg.
Persze. Veszel egy másikat és kész.
Megoldódott a probléma.Szénkefés volt a motor(beragadtak a szénkefék).Köszi
Természetesen, csak sok mindent kell cserélni!
Ez a mosógép volt itt a tettes!
Akkor már egy kicsivel előbb is javítani kellett volna.
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Candy CTY 1246 típusú gépnek a programválasztó kapcsolója el kezdett rendetlenkedni. 2 éves gép. Némelyik állásban csak villannak egyet a ledek és utána semmi, valamikor meg össze-vissza villódznak. Kell vele szórakozni kicsit mire beáll rendesen amit szeretnék. Kérdésem: lehet-e magában javítani vagy csak komplett? Egy kis szétszedési útmutató is jól jönne. Köszönöm.
Tisztelt Tapasztaltak!
Az Indesit WT102-es mosógép nagyon hasonló dolgot csinál, mint a #262922 bejegyzés: mos, majd egy idő után elkezd körbe forogni a program választó gomb. Ha kikapcsoljuk és "pihen" egy kicsit, akkor utána befejezi a mosást. Szétszedtem az elektronikát és két területen határozott kormosodás látható: ellenállások és diódák. Kérlek segítsetek, mi lehet a megoldás? Alkatrész csere? Fényképeket csatoltam.
Alul az elektrolit kondenzátor teteje kinyílt !!!
Azokat is érdemes átnézni, ha felpúposodott, vagy kinyílt, akkor csere. Az általad jelöltek mérhetőek talán még kiforrasztás nélkül is. üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |