Fórum témák
» Több friss téma |
Ezekhez ne is keress.Nem fogsz találni hozzá.Mondjuk nem is értem minek kell egy marék csavar kiszedésèhez és pár csati lekötéséhez manual? A garit már buktad szóval annak mindegy.
Sziaztok, Van nekem egy OMU800 - as mosógépem. mosási program (mindegy melyiknél) a hajtó motor össze vissza forog ( hol gyorsan, hol lassan). És nincs hiba kód. A motor elvileg jó, a fogás vissza jelzés is, lehet a vezérlő? Van valamilyen ötlet mit tegyek. ( egyelőre kuka ki zárva)
Leszakadt,vagy elszállt a tachogenerátor!
Nekem ilyenkor az volt hogy tőben volt megtörve a tacho drótja.Lehet hogy laza a motor
végén lévő mágnes.
Helyzetjelentés:
a mosógépet felhoztuk a lakásba, épp a mocsok letakarítása zajlik. Megdöntöttem, alul nincs más, mint lengéscsillapító, lúgszivattyú, motor. Valóban nem tűnik komplikáltnak a dolog. Még a dobrögzítő csavarokkal kínlódom, nagyon nem ott van a luk ahol kéne, aztán borítom fel és szedem szét.
No megtörtént a műtét, átestem a tűzkeresztségen!
A szivattyúnak a burka belülről párás, mást nem látni rajta. A motor most fejjel lefelé lett lefotózva, az alja rozsdás. Ezt a rozsdát hogyan szedhetem le a róla?
Ledrótkefézed,bekened valamilyen ócska olajjal,és kész
Vagy egyszerűen nem csinálsz vele semmit.Annyi időnek kéne eltelni hogy abból baj legyen hogy ez a gép addigra rég meg fog halni.
Jól látom hogy egy HP 620 as laptopod van?
Fiúk, le a kalappal előttetek, ilyen gyorsan ilyen jó válaszokat kapni... élmény a fórumozás. Meg a mosógépszerelés.
Szárítás után rendbeszedem olajjal. Rendeltem egy szobai ventilátoros melegítőt, ráirányom aztán hadd száradjon. Mennyire szabad melegíteni? Mennyi ideig szárogassam? Nem, ez egy Acer 3820TG: 13", Core i5-430M, 4 GB ram, 120 GB SSD, integrált Intel + diszkrét Ati 5650 Mobility Radeon. A bele jó, a telfölöspohár ház borzasztó. 4 éves. Előtte Dell D620 volt, az viszont tuti masina volt. Szerk.: off A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Mehet egy napig,40-50 fokot simán kibírnak! Elvileg 80 fokig üzemképesek,ez tuti,próbáltam! De hát ezerrel süt a nap!?!?
Egy nap elég? Akár már a hétvégén mosás lehet?
Bochum, Északrajna-Vesztfália: metsző szél, eső, pincebeázás. De a Drei Wetter Taft még mindíg tart.
Jaa!,nem magyarországo laksz ! Akkor egy nap okvetlen kell,40 fokon. Csatikat is pucold meg!
Pontosan!csatipucolás.Nem tudom milyen víz volt ha sár is volt benne esetleg kompresszorral is fújathatod. Egyébként az üzem hőmérsékletük 80°C körül van(yulo5310 az aszinkronoknak 50 az üzemije) Egyébként szerintem pont ezért nem tanácsos a pincében mosni.Én elhiszom hogy arrafelé az a "dívik" merthogy nem látszik a lakásban a gép de ilyenkor meg szívás van.
Hogyan pucoljam a csatit? Száraz fogkefe?
botesz: nem akartam egyáltalán pincében tárolni és használni a mosógépet, de a lakásban se hely, se szenny/vízcsatlakozás nincs kialakítva neki. Kényszerű volt... Ráadásul mivel a lakás biztosítva van a főbérlőn keresztül, gondoltam hogy a gép is, de hát ezt mint tegnap kiderült benéztem.
Száraz fogkefe tű, ha nedves akkor hajszárító.Egyébként csak úgy mondom hogy a gép teljes elejét le tudod venni és akkor belenézhetsz hogy ért e még valamit a víz.
Oké, holnap átnyálazom a csatikat is.
A gép elejére sandítottam már, alul fogja két csavar, de: -felül nem látom a műanyag kezelőpaneltől, azt meg nem bolygatnám ha nem kell szükségszerűen, -a betöltőnyílás gumiját is le kell venni és -még az ajtónak a reteszével is biztos mókolni kell. Ahogy alulról látom az üst alját is elérte a víz a fűtőszállal meg valami kis gyösszel (gondolom ez lehet az NTC, valami thermal controller?) együtt, de azt az infót kaptam, hogy azokat hagyhatom a helyükön. Szerk.: viszont ahogy így olvasom a bejegyzésem, ezeknek a csatijait is meg kellene bontani és megtakarítani. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Igen a front az alsö két csavar kiszedédével illetve fent a mosószer adagolónál van egy annak az alsó részén.Ja és s betöltőnyílásnál van egy szorítógyűrű.A zár marad a helyén snnsk cssk lehúzod a csatijàt.
De én inkább azt javaslom,hogy ne piszkálja! Kezdőnek macerás!
Egyszer mindenki kezdő volt. Majd eldönti maga, hogy megtudja-e csinálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Hát, nincs már más ott, csak amiket írtam. Beállítottam a fűtőventit a mosógép elé-alá, aztán hadd szóljon.
Kíváncsi vagyok, hogy a többi mosógéppel mi történik, ők lent hagyták a sajátjukat.
Kiteszik lomtalanításkor az utcára. A németek nem nagyon javítgatnak ilyesmit.
Szó szerint.Az èlelmes meg összeszedi megjavítja és eladja jópénzért.
Ez utalás akart lenni?
Egyébként a többiek lent hagyták a pincében száradni, most voltam lennt, meg beszéltem egy szomszéddal. Nem tudom mit várnak, még a beton padló is nedves-nyirkos, hogyan várják hogy ott kiszáradjon.
Mire gondolsz???Németben vannak emberek akik abból élnek hogy kiteszik az utcára elviszi megjavítja majd eladja.Tudtommal arrafelé így megy.Kiteszik az útra aztán úgyis elviszi valaki.
Sziasztok, van egy Zanussi ZWQ 5100-as felültöltős mosógépem amely nem indul el. Miután jelentkezett a probléma az ajtózárat megnéztem de úgy néz ki hogy jó. Miután szétszedtem a panelt és összeraktam néhányszor beindult. De másnap ismét nem indult, közben kiderült hogy a fűtőszál is szakadt, kicseréltem. A mikró kapcsolóra is rámértem ami jónak látszik. Az ajtózárra kimenő csatlakozón 1-es 2-es pontja között tudok mérni 230 V-t. Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv. Lajos.
Üdv.
Mit csinál a gép? kicsit több infó kellene.
Semmit. Igazából, ha kiválasztod a megfelelő programot a ledek világítanak, illetve a start led villog és hiába nyomod le a start gombot nem történik semmi!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |