Fórum témák
» Több friss téma |
Szia !
Sajna nincs más választásod, csak vigyázz nehogy hirtelen felindulásodban nagyon felpontozd mert akkor feszesen illeszkedik a csapágy és az sem jó. "Érzéssel" felpontozni és csapágyrögzítővel rögzíteni.
Üdvözletem.Szeretnék egy kis segítséget kérni,volna egy WHIRLPOOL AVE 7516os mosógép.A probléma a következő:04es hibakódot ír ki ,a centrifugálásig semmi baj ahogy elkezdene centrifugálni a motor felpörög majd leáll. Service manual szerint elektromos hiba de hogy hol arról semmi.A segítséget előre is köszönöm.
A motortengely végén van egy mágnes. Valószínű, hogy lelazult. De lehet eepromhiba is.
Üdv!
Van egy Hyundai HY5081 típusú elöltöltős mosógépünk. Bekapcsolás után szinte mindíg más kombinációban világítanak a ledek. A nagy kerek programválasztó gombbal kiválasztunk egy programot, majd a panelen a "play gomb" lenyomása után sehogy sem indul a gép. Többszöri nyomogatás után kombinációt váltanak, de továbbra sem indul. Bizonyos idő eltelte után kialszik az összes led, csak ki és bekapcsolás után világítanak újra. Szétszedtem, Ivensys 3995BB típusú nyáklap/panel van benne. Ez hibásodhatott meg? Interneten bontóban sem találtam ilyen típusú panelt, de sajnos laikusként abban sem vagyok biztos, hogy ennek cseréje orvosolná a problémát. Esetleg valami ötlet, vagy mindenképp "mestert" kell hívnom?
Az ajtót sem zárja be?Addig nem indulni sem fog.
Az indító gomb lenyomása után zárná az ajtót, mivel annak nyomására nem reagál, nem hallatszik az ajtót záró elektronika kattanása sem.
Az f04 az fütőszálhiba, Amikor centrizik akkor felpörög rendesen vagy csak próbálkozik? A ledek közben nem vibrálnak vagy nem aludnak ki?
Csak egy pillanatra felpörög azután leáll a számláló nullát mutat és a ledek villognak.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
Ugy hangzik mint ha motorhiba lenne, ha az akkor amikor pörög felfele akkor magasabb fordulatnál a ledek kezdenek vibrálni és aztán ujra indul minden vagy véget mutat. És ilyenkor jön ki az F04 hibakód?
Csak egy pillanatra felpörög aztán nullát mutat és villognak a ledek.
melyik ledek villognak?
A nullázás és a start-szünet gomb.
Igen .Az egész működik rendesen addig a pillanatig amíg el nem kezd centrizni,ahogy elkezdene felpörög és leáll.
Mi az a nullázás?
Ha hibázik a program akkor 3 másodpercig le kell nyomni és ha megtettük akkor újra indul a program.http://docs.whirlpool.eu/_doc/501931210543H.pdf
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2014
De annak a gombnak nincs hozzátartozó ledje.
Bocsi akkor csak az alsó gomb a start-szünet gomb nem én szoktam vele mosni csak az infót kapom.Bocsi.
Akkor most semmi hibakódot nem jelez? a piros szervizlámpa sem gyullad ki és fent a zöld ledekből egy sem ég? ezek nagyon fontos infók, ugyhogy megkéne tudni pontosan mert csak igy fogunk közelebb jutni.
Kivettük a vezérlést,látszólag nincs semmi baja de ti hátha több hibát láttok mint mi.Végigmegy a mosás és az öblités ahogy el akar kezdeni centrifugálni egy pillanatra felpörög aztán leáll.Az inditás-szünet gomb elkezd villogni a kijelzö lenulláz.
A szénkeféket és a tachót ellenőrizted már?
A motor tengelyének a végén. (Egy mágnes gyűrű és körülötte egy tekercs.)
Az a mágnes amit elvileg megvizsgáltál ? Ezt írtam először, ha csak mozdul a tengelyen már szopott a mutatvány ! Ha kefe rövid szintén nem centrizik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |