Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, kimértem. A többinek kutya baja. Egyébként, ha nem mondod, hogy fújjam le, akkor a trafóra gyanakszom és hagyom a fenébe. Laikusként félelmetesnek néztem.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg csak ennyi a probléma forrása. Holnap kiderül.
Ha, kimérted, akkor...
Bár a többi elkót is kicserélheted, abból nagy baj nem lehet. Az a fekete lerakódás a szénkefe kopásából származó por... A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
Nézd meg a trafó melletti táp ic típusát is, mert kondi hiba esetén 98%- ban azt is cserélni kellett.
Sziasztok!
Öcsémék gépe beadta magát. Siemens d12.52 Bekapcsolásra csak a háttér világítás megy, de semmire sem reagál, kijelzés nincs. Szétszedtem, átnéztem, kontakt hiba nincs, smd biztosítékok rendben. Valaki tudna tanácsot adni,hol keressem? Vagy kijelző vezérlő panel kuka? Vagy az egész? Zoli
Motorba a szénkefék milyenek?Ez eléggé allergiás rá.
Hűha!
Ennyire kihathat, hogy az miatt nem működik az lcd?! Ha igaz, lerohanok felborítani a gépet! Egy hete agyalok rajta hogy mi a fene szállhatott el?
Több helyen, több alkalommal le lett írva . A mosógépjavítás a szénkefék ellenőrzésével kezdődik. Indulásnál a gépek nagy része öntesztet végez, végezne ha a motor működne. Mivel a szénkefe rövid így nem indul. Van amelyik kódokat írva jelez, van amelyik semmit nem csinál.
Üdv!
Én is visszaolvasva láttam hogy sok galibát tud okozni. De az én gépemnél erre idáig nem gondoltam?!
Délután elballagtam a boltba és megvettem az elkot. Azt az egyet, ami rossz. IC-t nem árultak, kimaradt. Az imént beforrasztottam a panelba és elindítottam egy szivattyúzást, rendben lement. Aztán egy centrifugázást. Szintén gond nélkül lement. A mosás próbát hétvégére toltam vagy ha lesz időm, előbb megejtem. Utána jelentkezem a fejleményekkel.
Minden hiba javítható a púpos kondenzátorok cseréjével
Sziasztok!
Van egy Whirlpool FL5103 AA1000 mosógépünk, és egy ideje megáll mosás közben a program. Ütögetésre általában folytatja, majd megint elakad és így tovább. Szóval folyamatos noszogatásra el lehet végeztetni vele egy mosást, de így elég macerás a dolog. Közben kiszedtem a vezérlőjét, de laikus lévén nem tudom kiméregetni amit kell stb. Kérdésem az lenne, hogy Siófok környékén tudtok valakit ajánlani, aki tud segíteni? Előre is Köszönöm! Üdv, András
Csak 2-3 hozzászólással vissza kellene olvasni. Nézzed meg a motoron a szénkefét. Igen nagy valószínűséggel az lesz elkopva, rövid. 1,5-2cm már rövid cseréld ki. Vagy Az elektronikában a tápkondit kellene kimérni, cserélni. A szénkefe cseréről találsz videót a yutyubon
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
Üdv!
A Siemens "csak háttér világítás van bekapcsolásra" a szénkefe csere sem oldotta meg a problémát. A vezérlő, és a kijelző panelt kivéve semmi nem látszik rajtuk. Sms biztosítékok tömkelege van benne, de mind jó. Relék jók, átforrasztva. Van valakinek ötlete merre tovább?
Esetleg fújjad ki a szénkefe port a motorból.Ellenőrizzed a fűtés test zárlatát(szigetelésellenállás mérővel)Ha ez sem segít nézzed végig a panelon a táp részt.
A motort teljesen kitakarítottam levegővel,féktisztítóval,forgórész polírpapírral tisztítva.
Új szénkeféket raktam bele. Fűtőszál új benne.
Ez a Siemens kijelző panel.
Centrifugálás gombját nyomva tartva 6 óra állásba fordítod majd egyet fordítasz 7 órára és elengeded a gombot majd kikapcsolod. Elvileg az reset je ha jól emlékszem.
Nem változott semmi! Nem resetel!
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
megpróbálhatod start gombal is nem emlékszem már melyikkel működött...
És ez a siemens d 12.52 vezérlő panel.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2017
Minden gomb kombinációt végig próbáltam, de semmi.
A kijelző és a gombok is ugyanazon a panelon vannak. (Fentebbi kép)
Az én Siemens mosógépemen így megy a hibatörlés:START gombot nyomva tartani és a programkapcsolót 12 óráról egyet balra tekerni, ezután elendgedni a START gombot és visszakapcsolni a programkapcsolót a 12 órára.
Sziasztok. .
olyan kerdesem lenne, hogy... Miele szaritogep dobja egyezik e..? Van egy regi, meg cserelheto hatsoval, es az ujabb nem cserélhető popsival rebdelkezo.. ennek a kettonek a merete egyezik, vagy nen. halas koszonet..
Kerdesemre a valasz..
sajna nem. az osszes tobbi, utanna levo megegyezik.. a "mehlepeny" dob helyere be lehet tenni egy novotronic dobot, gond nelkul.. de a fenti ketto nem varialhato.. csak, ha valaki ebbe belecsuszna.. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2017
Sziasztok!
Adott egy Whirlpool FL5105/A mosógép... Végigment az első program, indítanánk a 2. adagot és a beállított programnál csak egy "kattanás hallatszik", nem indult el a mosás. Többszöri próbálkozás után (program beállítás után) szerda este megint végig ment egy program, következő nap megint csak a kattanás és után semmi. Mai napon megint sikerült egy programot elindítani. Vezérlőpanel hiba lehet? (eeprom?)
Szia!
Neeem, ezek az utolsó problémák. Elsőkörben az ajtózárat ellenőrizd, valamint a motor szénkeféit. A kettő közül valamelyik lesz a ludas. Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Van egy Fagor turbo time mosógépem, ami egyik naprol a másikra egyszerüen megbolondult. A P5 ösön megállt, se kikapcsolni se megszüntetni nem lehet. Nem fogad el semmit. Ha kinyitjuk az ajtót még azt sem érzékeli. Tudtok-e javasolni valamit? Mitlehet ilyenkortenni? Köszi a segitséget előre is.
Szia!
Köszönöm a választ! Ajtózárnál nem látok problémát. Szénkefe kopás produkálhat ilyen hibát, hogy egyszer elindul a program másik alkalommal nem, végeredmény az lesz mikor a szénkefe kopása elér egy bizonyos szintet, többet nem fog egyetlen program sem elindulni?
A kefék tudnak ilyet. Nézd meg, valamint a csatikat is nincs e valahol kontakt hiba.
Üdvözletem.
A címben említett mosógép csak egy irányba forog. Relék jók,triac cserélve. Gyanúm szerint a tacho áramkörében lehet a hiba. A triac gate lábán a forrasztás repedt volt,de kicseréltem újra. Minden gyanús forrasztási pont újraforrasztva./Kb.50/. Mi szokott ilyenkor tönkremenni? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv:Tom |
Bejelentkezés
Hirdetés |