Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő kapcsoló
 
Témaindító: joses, idő: Ápr 27, 2006
Lapozás: OK   13 / 17
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Máj 29, 2016 1 /
 
Egy kicsit összezavartál... Szóval, a feketére vagy a barnára tegyem sorosan az égőt a bejövő fázissal???
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 29, 2016 /
 
Úgy kösd, mint a mellékletben. Ha a mozgásérzékelő nem működik, akkor a fekete és barna vezetékeket cseréld fel a pirossal jelölt helyen. Ha minden működik rendesen, a védőizzót kiveheted a helyéről.

Shot_470.jpg
    
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Máj 29, 2016 /
 
Jól van, most már értem, hogy a barnát kell keresztülkötni az izzón... Ha megcsináltam, majd jelentkezek...
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Máj 31, 2016 1 /
 
Ööö, egy 70W égő is jó védőizzónak (60W helyett)??
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2016
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 6, 2016 /
 
Most végeztem el csokiszorítós gyors kötéssel a mozgásérzékelő tesztjét, és nem kapcsolt a 75W védőégő a bejövő fázison! Ezek szerint tökéletes a mozgásérzékelő!
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 6, 2016 /
 
Kikötöttem a védőégőt, és most így is tökéletesen irányít egy orosz glimm égőt! Kép: Hivatkozás
(#) proli007 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 6, 2016 /
 
Hello! Remélhetőleg ez a Glimm csak vicc. Mert ennek a fogyasztása lehet sokkal kevesebb, mint a mozgásérzékelő-é.
(#) Udvari Zsombor válasza proli007 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /
 
Nyugalom, azóta már beépítettem egy saját készítésű fényvetőbe, úgyhogy most már egy energiatakarékos kompakt spirálfénycsövet kapcsolgat (a glimm égő csak "próbaüzem" volt)!
(#) proli007 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 7, 2016 /
 
Én nyugodt vagyok, de neked nem jó hír, hogy ezek az energiatakarékos fénycsövek nem igazán viselik a ki-be kapcsolgatást. Egyszer a lépcsőházba tettem egyet próbára, mindössze egy hétig bírta..
(#) Udvari Zsombor válasza proli007 hozzászólására (») Jún 7, 2016 /
 
Akkor cserélhetem ki...
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 8, 2016 /
 
Egy LED égőt tettem be. Remélem, hogy ez már bírni fogja!
(#) pjg hozzászólása Aug 19, 2016 /
 
Van ez a radar mozgásérzékelő. Keresek hozzá adatlapot, manuált. A bekötési rajza megvan. Az érzékenység állítása érdekelne.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) fazmi hozzászólása Szept 9, 2016 /
 
kérem valaki segítségét, hogy hogyan kössek össze egy mozgásérzékelőt relén keresztül egy led-ellátására szolgáló tápegységhez! előre is köszönöm
(#) proli007 válasza fazmi hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Hello! Nem érthető mi a gond. Talán az, hogy a mozgásérzékelő 230V-al működik, azt is ad ki, Te pedig a Led-ek kisfeszültségű oldalát szeretnéd kapcsolni? Mert más gond nemigazán lehet, ha a Led-ek tápja is 230V-ról üzemel. (Légy oly kedves, a mondatokat nagy betűvel kezdeni..)
(#) fazmi válasza proli007 hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
szóval az eredeti problémám az , hogy megcsináltam a konyhai led világításomat mozgásérzékelővel,, am a tápegységet vezérelte (azon megfontolásból, hogy az is csak szükség esetén működjön). De már többedik esetben ment tönkre a mozgásérzékelő, és azt ajánlották, hogy tegyek be egy relét , mert a tápegység a szilárdtest relét ami a mozásérzékelőben van tönkreteszi. Ezért szeretnék közbeiktatni egy sima 220V/220V-os relét
csak annak van egfyszer 2 vezérlő (tekercsbehuzó) és minimun 2 darab (kapcsoló) bemenete. A mozgásérzékelőnek 3 darab a tápegységnek ismétt (220V bemeneti) 2 darab. Na ezeket, hogy kell bekötnöm?
(#) proli007 válasza fazmi hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Esetleg a relédről van egy típus, vagy fotó, mert látom hogy tanácstalan vagy a dologban, pedig egyszerű ez. De ha a mozgásérzékelőről is van valami, megpróbálom úgy megrajzolni, hogy érthető is legyen számodra.
(#) fecameca válasza fazmi hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Érdekes, én még csak olyan mozgásérzékelőket láttam, melyekben hagyományos 24 V-os relé van. Szilárdtest reléset még nem. Ha olyat vettél volna, amikor tönkrement, megúszhattad volna a +1 darab 220/220V relé dolgot. Egyébként az égő (Illetve annak a tápja) helyére kötöd a relé tekercset, annak az érintkezőjét pedig a táppal sorba a 230 Voltra. A mozgásérzékelőn nem tudod melyik a bejövő fázis, melyik a kapcsolt? Eddig hogyan kötötted? Szokott valami rajz, vagy jelölés a kapcsokon lenni, mint mondjuk Ez:
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2016
(#) fazmi válasza proli007 hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
A relé tipusa : MY4NJ A Nozgásérzékelő: TRACON PRS46B. Előre is nagyon köszönöm a segítséged, s ha kérhetnélek egy kapcsolási rajzzal kisegítenél azt nagyon megköszönném
(#) fecameca válasza fazmi hozzászólására (») Szept 9, 2016 / 1
 
Rajzoltam. (Természetesen Proli leellenőrizheti.)
(#) fazmi válasza fecameca hozzászólására (») Szept 9, 2016 /
 
Nagyon szépen köszönöm!! Jövök egy sörrel vagy amit kívánsz!
(#) fecameca válasza fazmi hozzászólására (») Szept 10, 2016 /
 
Majd akkor köszönd, ha bevált. Eddig még azt sem tudtam mit tartalmaz a sziárdtest relé. Ezt találtam. (Kép.) Ez egy opto vezérlésű triak. Ha a többiben is ez van, jó hír, mert aggasztott a jelfogó tekercs nem-e húz ívet kikapcsoláskor. De a triak nem szakítja meg az áramot, hanem a következő nullátmenetkor nem gyújt be. ( Így nem üti át a szilárdtest relét.) Egy másik megoldás az lett volna, ha nem kapcsolóüzemű tápról működteted a Led sort, hanem trafóról, de az áramfogyasztása így valószínűleg kedvezőbb. A reléd már úgyis megvan hozzá. Mint látod, csak az összehuzalozást rajzoltam én bele, A pir sensort és a relé képét a neten találtam. Talán ez a kép így egyértelműbb, mint egy elvi kapcsolási rajz.

4499.jpg
    
(#) fazmi válasza fecameca hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
Köszönöm az eddigi segítséget, de sajnos a eredeti problémek után is fennáll. Mármint a relén a LED amikor behuz /a mozgásérzékelő áramot ad neki/ akkor folyamatosan világít, malynél feltételezem, hogy azáltal a kapcsoló folyamatasan bekapcsol, de a tápegységnél a lede--ek amoet szerettem volns hogy világítsanak csak pb 2 mp- időkőzőnként villógnak. eddeg is ez volt a proléma. kérném segítséged, hogy most mi az ördögöt tegyek?
(#) Bakman válasza fazmi hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
Első lépésként fogalmazd meg szépen, hogy mit is szeretnél, mert (már amennyire kivehető) az egyik hozzászólásodban ellenkező dolgot állítasz, mint a másikban:

"már többedik esetben ment tönkre a mozgásérzékelő"
"a tápegységnél a lede--ek amoet szerettem volns hogy világítsanak csak pb 2 mp- időkőzőnként villógnak. eddeg is ez volt a proléma"

Most akkor mi a gond? Elromlik a mozgásérzékelő vagy a tápegység után (kimenetén) lévő LED-ek villognak? Egyáltalán milyen a tápegység és milyen LED-eket kötöttél rá? Még a végén kiderül, hogy a LED felöli oldalon van a hiba.
(#) fazmi válasza Bakman hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
Rendben! Szóval elsőként led szalagökat szereltem fel a mosogató fölé, melyet 220V-ról 12 voltra alakíttatam át egy tápegységgel amit egy mozgásérzékelővel vezéreltem. Mármint a tápegységet kapcsoltam a mozgásérzékelővel,, abból a megfontolásból, hogy feleslegesn az sem legyen áram alatt. Egy ideig remekül működött is, de egy idő elteltével amkor a mozgásérzékelő bekapcsolt, akkor a LED-ek csak 2-3 másodpercesi idöközönkénj felvillantak. Majd a mozgásérzékelőt kicseréltem, ezitán a probléma hosszabb időre szüneltel és ismétt előjött, ezt többször is megismételtem. Majd elkezdtem kizárni a probléma oktát. de csak a mozgásérzékelőnél akadtam meg. Ezek után kaptam a javaslatot, hogy iktassak relét a mozgásérzékelő és a táp közé, mert a sziládrtest relé okozhat ilyen problémát. Ennél a pontnál vagyok most de sajnos egyből a villogási fázist kaptam. Tehát a mozgásérzékelőn keresztül egy relét vezérelek, (amelynél a led a mozgásérzékelő bekapcsolásától egészen a kikapcsolásig a ledje folyamatosan világít) de az általa vezérelt tápegységnél a működtetett ledszalag fényforrások csak a már leírt felvillanásokat teszik a folymatos világítás helyett. Na ebben kérbék segítséget hogy a kért funkciót tegyék tehét a mozgásérzékelő hatására sz alatt az intervallum alatt folyamatosan világítsanak
(#) Bakman válasza fazmi hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
A tápegység helyére köss be egy izzót. Ha az folyamatosan vlágít, akkor vagy a tápegység, vagy a LED szalag adta meg magát.

Ha az az összes LED a szalagban egyszerre villog, akkor a tápegység, ha a villogás a szalag különböző részein össze-vissza jelentkezik, akkor a szalag a ludas.
(#) fazmi válasza Bakman hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
Ez már csak holnapra marad, mert eléggé sötét van azon a helyen ahol, ezt csinálni kellene, de holnap referálok és ha gondom van , remélem várhatok segítséget?
(#) Bakman válasza fazmi hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
Ezért van ez a fórum.
(#) alac710 hozzászólása Okt 5, 2016 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: A házamon van egy kültéri lámpahely (még nincs felszerelve lámpatest), ahová mozgásérzékelős lámpát szeretnék felszerelni úgy, hogy működjön mint mozgásérzékelős lámpa, de, ha a benti kapcsolóval felkapcsolom akkor folyamatosan világítson.
Az alábbi kapcsolásokra gondoltam, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyik a jó (esetleg mind kettő vagy egyik se)?
Az 1. esetben nem gond-e az, hogy a mozgásérzékelő a fázis-kapcsolt kimenetére is megkapja a fázist a kapcsoló felkapcsolásakor?
(#) Remci válasza alac710 hozzászólására (») Okt 5, 2016 / 1
 
Szia!
Én az első szerint kötném be, a másodiknál az a baj, hogyha vissza kapcsolod a váltókapcsolót a mozgás érzékelő irányába, az mindig világítani fog míg be nem élesedik. Elvileg nem gond, mert a beállított idő után a kapcsoló relé úgy is elenged. Én is kötöttem már be így mozgásérzékelőt és működik.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2016
(#) alac710 válasza Remci hozzászólására (») Okt 5, 2016 /
 
Köszi.
Az 1. esetben az nem gond, hogy a mozgásérzékelő a fázis-kapcsolt kimenetére is megkapja a fázist a kapcsoló felkapcsolásakor?
"vissza kapcsolod a váltókapcsolót a mozgás érzékelő irányába, az mindig világítani fog míg be nem élesedik" ezt nem teljesen értem, elmagyaráznád?
Következő: »»   13 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem