Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   24 / 127
(#) apac hozzászólása Nov 21, 2011 /
 
Venni szeretnék egy ilyen készüléket: Bővebben: Link

Megéri ennyiért?
(#) Hodinka válasza apac hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Szerintem ez egy reális ár érte.Pár hónapja én is rendeltem egy Uni-t 60H-t egész jó kis műszer,szerintem megérte a pénzét...
(#) apac válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 28, 2011 /
 
Megvettem, most várom hogy szállítsák.
(#) apac válasza apac hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Megérkezett a multi: UNI-T UT61D
Elsőre minden működik rajta és a számítógéppel is kommunikál. Igaz kicsit érdekesen, de legalább működik. Soros kábelt adtak hozzá, de nekem laptopom van ezen pedig az nincsen. Egy régi USB soros átalakítóval sikerült végül is szóra bírnom.
(Windows 7 X64, USB átalakító PL2303)
Ha valakit érdekel akkor leírom részletesebben is.
(#) abcdabcd válasza apac hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Engem érdekel az a kicsit érdekes működés... Nekem Uni-t ut-50e van, ebben az az "érdekes", hogy ellenállást nagyon lassan mér, a nagy lassan alatt a pontos értékhez kb 20! másodpercet kell várni))
Viszont annyi idő elteltével a tesztként használt 2,16 ohm 0,1% os ellenállást, a zsinór értékét levonva(amire szintén ugyanannyit kell várni), pont 2,16ohm-nak méri...
A többi mérésben nem lassú viszont...
(#) apac válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
A kicsit érdekes alatt azt értem, hogy csak átalakítóval tudom használni. Amúgy a számítógépre rákötve pontosan és gyorsan mutatja azt amit a multi kiír.

Kipróbáltam több ellenállással is 3s-nél tovább egyik sem tartott tovább. A kondi mérésnél időzi kegy kicsit. V A-t nagyon gyorsan és pontosan méri, van egy tápom ami pontosan 12,443V-ot ad ki (valami drága metex-xel lett mérve) arra 12,442V ír ki.

Lehet hogy a te multidnak van valami baja, mert a 20s az azért sok.
(#) abcdabcd válasza apac hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Lehet, hogy van valami baja, viszont ígyis az első multi vissza lett küldve, és kellett várni kb 3 hetet amíg a cég rendelt egy másikat, gondolom Kínából... ennek a mérőzsinórja volt gyárilag szakadt annyi volt venni egy új zsinórt, és nem is vacakot, amennyiért vissza lehetett volna a cégnek küldeni a multit, mert a postaköltség a vevőé...

Szóval nem tudom mi a baja, de amúgy én a lassúságot úgy értem, hogy mondjuk a 2,16Ohm, ra kb 3 másodperc múlva mutat, 2,32-t, aztán szépen lassan 2,31 30, 28,26, és így "csordogál" lefelé a pontos értékhez... amíg aztán +-1digit pontossággal általában beáll... az enyémből az elsőnek a kondiméréssel volt valami baja de pontosan nem tudom már mi... A többit meg nekem is rögtön mutatja, szóval én elfogadtam ilyen, ha csak válogatni kell, hogy melyik a 10k ohm és melyik a 12,5k, arra jó és gyors, amúgy meg megvárom, mert akkor meg úgy tűnik, hogy különösen pontos...
Azt hittem a tiednek is ilyesmi "tünetei" vannak
(#) apac válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Semmi ilyet nem tapasztaltam mint te.
A multit kinából rendeltem én is. Ingyenes postával 31$ volt.
Bővebben: Link
Valami fekete péntek volt pont amikor rendeltem és elengedtek 18$-t minden új vevőnek. Sikerült jókor kifognom.
(#) abcdabcd válasza apac hozzászólására (») Dec 6, 2011 /
 
Akkor szerencséd volt!

Nekem amúgy bejön, az enyémen, hogy 4,5digites, a 61-es szériából néztem a 61E-t meg a 60H is hasonló de elvileg ez a specifikáció alapján pontosabb a legtöbb mérésben a 61-esek talán mind TrueRMS, nekem arra nem volt szükségem, szóval én így ezt vettem... Ami ilyen pontos egyenben és TRMS is az meg nem ennyibe kerül
Amúgy nézegettem már én is, hogy lehetne közvetlenül is rendelni, de főleg hogy ezzel is pl így jártam, kitudja milyet küldenek, és ott ha még vissza is küldhetem kitudja mennyiért, szóval azért elbizonytalanít egy kicsit, bár most nem kell még több multi az igényeimhez teljesen jó ami van
(#) moltam hozzászólása Dec 10, 2011 /
 
Helosztok.
Szétszedtem a GANZUNIV 2 típusú műszeremet, mert meg kellett javítani a kis forgókapcsoló golyós mechanikáját. A probléma az, hogy most nem tudom hogy kell összerakni. Eltekergettem a méréshatárválasztó tárcsákat, a műszerben pedig semmiféle jelölés nincs, hogy kéne őket összehangolni. Le tudná valaki írni hogyan kell?
(#) st4rlight hozzászólása Dec 11, 2011 /
 
Sziasztok!

Eladó 2-3 darab**** Akit érdekel, keressen meg! Itt az adatlapja: ****Én is vettem tőle. Remélem jól jártam vele

Adás-vételre az apróhirdetést használd!
(#) BULL1988 hozzászólása Dec 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Szeretnék venni Karácsonyra egy multit. Ami pluszban kellene, hogy tudjon, az az induktivitás mérés, frekimérés, és kapacitásmérés. Lehetőleg ne Kínából kelljen megrendelni. A keret olyan 15-17 ezer lenne. Köszi a válaszokat!

Üdv, BULL
(#) st4rlight válasza BULL1988 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
E-mail és privát ment.
(#) proba válasza moltam hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
A rajz sokat segíthet.Kinevezel egy tetszőleges méréshatárt ,ezután a tárcsaérintőket beforgatod úgy hogy a rajzon az adott méréshatárhoz tartozó alkatrésszel találkozzon az érintő.Elég nagyjából belőni az irányt ,a pontos pozíciót mechanikusan beállítja.
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Dec 14, 2011 /
 
Sziasztok!

Sajnos azt kell tapasztalnom, hogy az induktivitásmérésre alkalmas multiméterek (számomra) horror áron vannak, bőven 10.000 Ft felett.
Most találtam egy Newcason XC4070L nevű multimétert az Ebayen, ami újonnan is csak 4500 Ft-ba kerül.

http://www.ebay.co.uk/itm/LCR-Inductance-Capacitance-Digital-Multim...7a4d0d

Ez miért ilyen olcsó? Addig OK, hogy kínai, de valószínűleg a legtöbbet ott gyártják.

Nekem csak induktivitásmérő kellene, ezért nem szívesen költenék tizenezret erre az egy dologra.

Előre is köszi.
(#) st4rlight válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Ami olcsó, az általában olyan is. Tesztelni jó, de alkatrészeket mérni nem (és aki épígetne is, az valószínűleg nem is veszi számításba az ilyet), valamint a méréshatáraik is majdnem használhatatlanok. 10 alatt nem szabad venni semmit sem szerintem, de inkább 20 körül kell nézelődni, végülis jobb egyszer megvenni a jót, mint utána szívni évtizedekig (vagy eladod és veszel jobbat, de akkor meg ugyanott vagy, csak ráment egy csomó energiád és időd a bohóckodásra).
(#) (Felhasználó 51715) válasza st4rlight hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Ez teljesen igaz, csak elég nagy kitolás, hogy nekem csak arra az egy funkcióra lenne szükségem, a többi felesleges, mert arra már van másik 4 multiméterem.
(#) abcdabcd válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Esetleg építs egy LCM3-at itt a fórumon komplett dokumentáció van hozzá... +sok építő tapasztalata a témában, és ha esetleg valami ezeken kívüli gond merülne fel nálad az építés közben, akor még kérdezhetsz is a készítőktől a fórumon keresztül... (vagy még ott az LCFESR nevű műszer is szintén ugyanabban a témában bár ott van korlátozott szoftver meg teljes amiért viszont elvileg pénzt kér a készítő, a demo talán csak 5 percig működik, aztán ki meg be kell kapcsolni a műszert, végülis nem nagy gáz, ha az tetszik neked jobban elvileg azt is kb ugyanannyiból ki lehet hozni...)
(#) blackdog válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Nézd meg az olcsó műszerek pontosságát. Számomra 1-2% tűrés alatt kezdődik a potos műszer. Persze ez nem 10e forintos kategória, de hosszútávon szerintem jobban megérti.
LCR mérésre én ezt használom: Bővebben: Link
A listában találod az olcsóbb változatot is.
(#) (Felhasználó 51715) válasza blackdog hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Ha jól látom, az LCM3 PIC-el szerelt, tehát az már alapból kiesett nálam.
A linkelt műszer nagyon drága, de a minőségnek ára van. Azt már látom, hogy nem fogom megúszni a dolgot 10.000 alatt, de lehetőleg nagyon fölé se szeretnék menni. Egy Maxwell MX-25314-ről mi a véleményetek?
(#) abcdabcd válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Az LCFESR viszont AVR-es egy párhuzamos port + 4 ellenállás és kész az égető hozzá... a célnak elvileg az is megfelel, az említett időbeni korlátozással... sőt tudok jobbat az LCM3-at kitben meg lehet venni egyik fórumtársunktól, a témában megtalálod a nevét, ahogy néztem nem adja a bekerülési áruktól lényegesen drágábban a dolgokat, szóval ahogy én emlékszek egészen jó ára volt, és nyák is van a kitben meg minden... és ugye a PIC is felprogramozva kerül postára...
(#) (Felhasználó 51715) válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Nem rossz ötlet. És mennyire pontos egy olyan LCM3?
(#) abcdabcd válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Hát elvileg eléggé pontos, az egyik tervező (p_istvan) hiányolta többször is, hogy mindenki csak kondit mér vele és tesz ki eredményeket róla, és tekercset szinte alig valaki, kondira pl találsz valahol tőlem is egy mérési eredmény sort... van pár elég pontos kondim és azoknak a ráírt értékét 0,1%! körüli pontossággal hozta, azok fél % os kondik szóval ez elég jó... akkor tekercset is elvileg ilyen pontosan tud mérni, de attól függ milyen tekercset szeretnél mérni, ha légmagosat akkor az elvileg simán megy, mert annak az induktivitása nem frekifüggő vasmagosnál viszont azt nem lehet tudni a vasmag mennyire lineáris, szóval mivel egy mérési freki van "csak" a műszerben, amúgy a gyáriakban is ami szóba került csak 1 van, így csak adott frekin tudhatod meg az induktivitást... de pl ha a 100kHz-n kívül lenne benne 10 meg 1 is, és neked 50kHz-re kéne akkor abból se tudnál meg sokat, de valószínű gyári műszerből is akkor alaposan körül kéne nézned meg a zsebedbe nyúlnod, ha ilyen jellegű méréseket szeretnél... szóval röviden szerintem jó kis műszer az LCM3, meg sokak szerint is!
(#) (Felhasználó 51715) válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
Ezt még alaposan át kell gondolnom, de köszönöm a válaszokat!
(#) TAKLACO válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Dec 14, 2011 /
 
En a GLOBIZ-bol rendeltem multimetert.
http://www.globiz.hu/index.php?page=table&kategoria_id=104
(#) BULL1988 válasza BULL1988 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /
 
Akkor szűkítem a kört. Főként Maxwellt, Unit-t illetve Voltcraftot keresek, a többi gondolom ilyen árban nem árul multit. (15-17 ezer) Ami még fontos lenne, hogy itthon is be lehessen szerezni. Esetleg szóba jöhet RLC mérő is.
(#) BULL1988 válasza BULL1988 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Kinéztem egy Maxwellt, méghozzá a 25304-eset. Valaki tudja, hogy Pesten hol kapható? (a net szinte csak webshopokat dob ki, de keresek még, hátha találok) Sajnos lomex, kontha alapból kilőve, mert szerintem ott nincs raktáron....
(#) abcdabcd válasza BULL1988 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /
 
Szerintem azért próbáld meg felhívni őket és rákérdezni... a Lomexben pl láttam a polcon multimétereket már többször is, szóval akár mért ne lehetne nekik ebből is raktáron... vagy ugyanígy a Konthában is...
(#) aDaMoo hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
DC áram méréséhez lenne szükségem lakatfogóra. Az alábbiak közül melyiket lenne érdemes megvásárolni?

Egyik

Másik
(#) abcdabcd válasza aDaMoo hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Azt nézd meg, hogy milyen felbontásra van szükséged, a Conrad-féle az oda van írva, hogy 0,1A-es a felbontása, azaz a legkisebb kijelezhető érték, a Maxwellnél viszont nincs odaírva, a használati utasításban sem láttam erre utaló jelet...

Amikor én nézegettem magamnak lakatfogót, azt tudom, hogy volt amelyik felbontásban volt gyengébb, mint a többi, én is ac+dc-set kerestem... én amúgy végül egy Maxwell 25692 - es lakatfogó adaptert vettem, ezen nincs kijelző, multiméterhez kell csatlakoztatni, de akár szkóphoz is lehet, így rögtön két eszközöd van egy helyett, ha nem gond, hogy multiméter is kell hozzá... és az ára ennek kb a fele, mintha komplett lakatfogót vennél...
Következő: »»   24 / 127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem