Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Nekem is jobban tetszene, ha az én polcomon állna...
Bizony-bizony, szép darab, bár én nem rajongom a bakelit dobozosokért, de ezzel kivételt tennék én is. A hiányosságai (eredeti gombok) pótolhatók, ha a belsejét nem is akarod eredetire visszaalakítani.
Ja amúgy Horthy néprádiónak szokták becézni.
Nem mondod, hogy ez bakelit! Akkor benéztem rendesen.
Ez bizony az! 1940-es évek, s Orion 011 a becsületes neve. 10-20 ezer körül mozog az ára a vaterán, állapottól függően.
Válasszak? Ezt hogy érted?
Az a baj, hogy egyik sincs.:rinya:
Illetve hazudok, - mert egy néprádióm (115-ös) van. Ha választhatnék, akkor a 011, 044, 150, 222, áááá... Nem is folytatom.
Sziasztok!
Tud segíteni valaki, hogy milyen típusú rádió ez?
ORION 332 Bővebben: Link
sziasztok !
Kaptam egy RFT OE 174 A tipusu oszcilloszkopot. Nem uzemel. Nincs kep. Rendbe tudja hozni valaki ?
Köszi!
Azt lehet esetleg tudni, hogy ebben miért vannak loctal csövek és miért nincs rajta az ORION embléma? A hátulján pedig 110 voltos hálózati van. Még nem bontottam meg a saszít, talán az majd többet elárul.
Ebben szinüvegcsövek vannak, ami furcsa, mert ez a tipus ilyen csövekkel nem készült.lehet, hogy más tip. sasszi van benne?
Üdv!
Azt a kis kerek lyukacskát se látom az üveg jobb oldalán.
Valami visszajelző lenne ott? Meg az embléma hiányzik, amit nagyon furcsálok. Jobb oldalon van egy kék kis jel valami lemezjátszót ábrázol és egy 5-ös szám van rajta, az mit jelent? A saszíról majd csinálok több képet amin jobban látszanak az alkatrészek, hátha kiderül miféle.
Zolikám, én azt az egyencsövet UY22-nek nézem.
Szia!
Az egyik UCH21 az biztos/ sajnos el volt törve, de a tetejét megtaláltam amire rá volt írva./ a másik is UCH21 meg UBL21, a többit majd megnézem holnap.Van valami sejtésed, milyen típus? Olyan mint ha Orion 332 lenne, de a csövek nem olyanok, meg hiányzik a logo az üvegről.
A kép alapján Orion 311-re tippelek.
Üdv!
Amit küldtem az 7 csapos miniatür csövekkel készült , de a tied az a 21-es U szériával univerzális táplálású. A doboz és a sasszi olyan, a csövezés pedig egy variáns. Ha 110V-os hálózatra készítették, akkor lehet, hogy külföldre szánták, vagy azon kevés hazai területre ahol ilyen hálózat volt. Ha megtalálom valamelyik múzeum, gyüjtemény képei közt elküldöm a linkjét. Még egy pár variáns:Bővebben: Link[/url]
2.link[/url] 3.link[/url]
Bocs nem mentek át a linkek:
http://oldhunradio.uw.hu/RAD0803.JPG http://oldhunradio.uw.hu/RAD0779.JPG http://oldhunradio.uw.hu/RAD0780.JPG Egyiken látszik az Orion embléma
Azért is gondolom, mert a jobboldali cső biztos, hogy UY.Nem lehet, hogy van ott fesz.váltó, csak nem látszik?
Üdv!
Csináltam még egy pár képet az aljáról.
Én úgy nézem mint ha átalakították volna a táp részét. Egy alu lemezzel van elfedve a trafó helye és azon van az egyencső. Az a másik trafó meg szerintem nem bele való. Lehet, hogy átalakították 220V-ra?
Ahogy elnézem valóban átalakítás, nem csak az egyenirányító csőnél hanem a többi csőnél is látszik. Gyári készüléknél a foglalatokat nem ilyen selejtesen csőszegecselték a sasszira. A kimenőtrafó is kicsit nagyobbnak tűnik ehhez a méretű hangszóróhoz. viszont korabeli átalakításnak tűnik, így ebben az állapotában célszerű felújítani, megjavítani. Nem leltem fel U szériás változatot csak telepes és a miniatürcsöves hálózati tipust.(Orion332B és Orion 332)
A linken lévő honlapon láthatod mindkettőt:Bővebben: Link A csövek fűtőfeszültségének összege + a soros huzalellenállásból kiszámítható, hogy 220 vagy 110 voltról üzemelt-e?
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Elektro Akusztikai Gyár, AE 782 rádiós keverőerősítő
1960-ban készült Csövezése: 3xECC83, 2xEL84, ECH81, EBF80, AZ21 Doboz: vaslemez bordó és szürke kalapácslakkal festve Mérete: 39x27x14 cm Súlya: cca. 10 kg 15 ohm-on 12W teljesítményű középhullámú rádióval egybeépített keverőerősítő. Két mikrofon, egy lemezjátszó és a rádió jele keverhető. Egyik mikrofon bemenetre beépített elektromechanikus "gong" hangja keverhető. 1.55V vonalfeszültségű ki és bemenettel is rendelkezik. A fellelt példány skálaüvegje hiányzik. A kérdésem, hogy van-e valakinek skálaüvegje ehhez vagy fényképe, hogyan nézett ki a skálaüveg?
Az miféle kijelző az elején? Szép!
Az lenne a skálaüveg, egy bakelitcsík van a helyén ismeretlen elkövető által! Ha nem kapok akkor megnézem, hogy a forgókondi áttétele mekkora skálamutató mozgást kíván és keresek valamilyen alkalmas hosszúságú műanyag skála"üveget" azért még próbálkozom itt hátha előkerül valami roncsból........
Ebben az állapotban került elő, a forgatógombokat is cserélnem kell eredetire vagy hasonlóra.
Szép példány! Kapcsolási rajzot adjak hozzá? Skálaüvegén még "dolgozom".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |