Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Köszönöm a kapcsolási rajz megvan.
A nyílás 20x3,5 cm. A skálamutató mozgása 16,5 cm. Célszerűen egysávos( középhullám) skálaüveg lenne jó.
Mindenkinek köszönöm, hogy foglalkoztok vele. És ha valahol képet is találtok akkor azt vagy a linkjét köszönettel veszem. Az alsó sorban lévő forgatógombok miatt lenne jó látni egy képet.
Kössz a próbálkozást, május 9-én megyek a börzére, akkor lesz a nosztalgia egyesület kirakodója és közgyülése is.
Nem valami nagy szám,de hátha segít valamit.
Csabai:Hangerősitő kapcsolások 50.old. Üdv!
Kössz! végül is sokat segít mert ha mással akarom pótolni a skálaüveget látom hogy kerekített és nem szögletes. Emlékeim alapján műanyagból volt, legalább is a keret biztosan. Még annyit árulj el, hogy miben találtad ezt az oldalt?
Előző hsz.-ben is írtam:"Hangerősítő kapcsolások", letölthető:Innen-"Elektronika" mappából.
Üdv!
Mai szerzemény. Szinte semmi tennivaló nincs, fényes és működik.
Üdv ! És még a hangja is jó ! Szép. Öreg T
Szia! Ezek szerint neked is van, ha így tudod!
Tettem fel pár képet egy home made detektorosról e másik fórumon. Mi a véleményed? Bővebben: Link
És nem is szeded szét?
Üdv ! Nincs. Öreg T
Sziasztok! A kékes televízióban cseréltem nagyfeszkarikát,korhűre sikeredett,mert egy 1965-ös Budapest tv-jé volt amit beépítettem.Ami miatt mégsem korhű az az hogy (próbaként) szelénnel hajtom.. a kép nem teljes,de az eredeti karikával sem volt,mert legyengültek a sorvégcsövek.. viszont most az "Új" karikával 20 perc járás után sem terhelődik le semmi,ugyanis az eredetivel 3-4 perc után elment a fény,leállt a sor és az egész tv.. A PY 82-esek pedig égtek mint egy izzó.Most mértem egy buszterfeszt és 550-560V
Persze azért némi kiporolást megérdemel, teszek fel majd képet a belső részeiről.
No azé!
gkari hogy tudom elérni az elektronika könyvtarat? Volt ott 1,2 érdekes doksi.
Igaz, az a link már nem volt jó(nem igazán értem,hogy miért, mert néhány napja ment), tegnap frissítettem, íme:
Bővebben: Link1, Bővebben: Link2, Bővebben: Link3.Egyenként lehet töltögetni, remélem,ezek már működnek.Konkrétan az RT3-ban nyisd meg a "Könyvek"-et, majd az "Elektronika"-t(nem a + jelen!)! Szia!
Nagyon köszönöm. El sem tudod képzelni mennyit segitettél. Ezek a könyvek nekem megvannak csak otthon csak kicsit messze lakom az otthonomtól és igen körülményes mindig szkeneltetni küldetni stb...
még 1x
Üdv!
Ma vettem a Szolnoki Börzén ezt a Gyönyörű és működőképes Terta T328-at. Nagyon régen vágytam már erre a rádióra, úgy érzem, Ő ott engem várt! Hallgassátok meg, hogyan szól: MKR, Nótaműsor (Szolnok, 1341KHz)
Nagyon szép! Gratula hozzá! Használd egészséggel! Szép hangja van!
Szervusz!
Gratulálok én is, szép darab. Ez az T 528-as tesója, nekem T 528-am van (ő is rám várt ), szépen szól, bár még volna mit csinálni rajta, főleg az URH részen. Csak építenem kell műszert (GDO, jelgenerátor) Üdv!
Nos, valahogy így néz ki az AE 782-es. Feltételezhető, hogy ezen minden eredeti.
Oké! nagyon köszönöm, ez az amire én is emlékeztem de nem találtam képet.
Sziasztok! Én csak érdeklődöm,hogy ha elhoztam volna ezt a rádiót a kukából,érne valamit?
A hangszórójából hiányzott a papír,és a vászon sem volt előtte. Amúgy egyben volt a készülék.
Egy életen át bánhatod ,hogy otthagytad!
Egy ugyanilyen, de egy kicsit elázott, s még a csövei is hiányoztak, no azért ha jól tudom, 20000 forintot adtak a vaterán. Kirestaurálva érhet vagy 40-50 ezret. Jól saccolom kollégák?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |