Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   112 / 580
(#) gkari válasza Papimanó hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Bizony lehetséges, mert a VT exportra sokszor "Orion" márkajelzéssel gyártott.
(#) hatvanasjocó válasza gkari hozzászólására (») Jún 26, 2010 /

Ez így van, az Orion nagy tételben szállította az Orion emblémás hátlapokat Fehérvárra........a Videoton márkanév még nem volt külföldön elfogadott.
(#) zsuzsa590622 hozzászólása Jún 27, 2010 /

Üdv!
Régi típusú kamera, és TV. szereléshez használt régi mérő műszerek ingyen elvihetők. Kérésre képet küldök.
(#) newman92 hozzászólása Jún 27, 2010 /

Üdv! Kérdésem lenne. Ezt az invertert használhatom Nixie cagy egyéb cső meghajtására? Előre is köszi!
(#) gkari válasza newman92 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Ha az tud kb. 160V DC-t kiadni magából, akkor Nixie-t igen, egyéb cső -nem biztos, az a gyanúm, hogy ez kapcsolóüzemű tápegység.
(#) moltam hozzászólása Jún 27, 2010 /

Helosztok.
Honnan tudnék Videoton Szimfónia de Luxe ba kimenőtranszformátort szerezni?
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Küldj egy fotót, ha megvan a rossz akkor megmondom, hogy van-e. Ha nincs meg akkor is körülnézek, szerintem lesz.
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Le fogom fotózni, csak sajnos most nem vagyok otthon.
(#) newman92 válasza gkari hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Köszi! Ez 1200V AC-t nyomat magából. Szerintem akkor használom lámpának mert megvannak az eredeti csövei...
(#) oregtamas0202 válasza moltam hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Üdv Moltam ! Nekem van. Öreg T
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Jún 30, 2010 /

Helo.
Lefotóztam a trafó tekercseit. A szakadt primer le van róla szedve.

kep0107.jpg

(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Sajna itteni net kapcs. kimaradás miatt az üzenetem nem ment át. Bocs, de elhamarkodott voltam. Másik "de luxe" tipushoz való van csak A negatív visszacsatoló tekercs nélküli. "Mezei" négykivezetéses trafóm van azzal is beüzemelhető ha nem tudsz szerezni. A vasmagméret ugyanaz, a forrléc felerősítése is ugyanaz.A fórumba küldött kapcs rajz részleten átrajzoltam a szükséges változtatást. Lényeges minőségromlás nélkül átköthető.

PICT1286.JPG

(#) gkari válasza moltam hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Biztos, hogy a primert bontottad le? Nem jellemző, hogy az van felül. Leszámoltad a meneteket? Derót átmérő?
Üdv!
(#) moltam válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Helo.
Írta oregtamas0202 is, hogy meglehet így oldani. Neki is van ilyen trafója. Nem akartam megváltoztatni a gyári állapotot, de ha muszáj...
(#) moltam válasza gkari hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Biztos. Az átmérő méréshez nincs megfelelő ezközöm. Sajnos nem számoltam a meneteket, de a tekercsellenállást tudom.
(#) hatvanasjocó válasza gkari hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

A kimenőtrafóknál ez a jellemzőbb, a primer felül.....
Moltamnak: az eredeti forrlécen a két átkötés megoldható í gy nem kell a vezetékezésen változtatni és ha előkerül eredeti akkor csak újabb két forrasztás és már jó is.
(#) hatvanasjocó válasza moltam hozzászólására (») Júl 1, 2010 /

Egyszerű mérési mód: egy ceruzára feltekersz szorosan 10 vagy 20 menetet, azt leméred vonalzóval és osztod az eredményt 10-zel vagy 20-szal. Nem bonyolult eszköz!!!
(#) newman92 hozzászólása Júl 2, 2010 /

Szevasztok! Van egy kis képcsövem. A kérdésem az lenne, hogy kb. milyen és mekkora feszültségeket kellene adni neki, hogy működésre bírjam? Előre is köszi!
(#) hatvanasjocó válasza newman92 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Addig ne is gondolkozz ezen amig nincs hozzá eltérítőtekercs! Azután ha van tipusszáma akkor legelőször a fütőfeszültséget kell kideríteni azután a többit.Ez a leggyanúsabb: Link
(#) newman92 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

A tekercsei megvannak. Amúgy valami sokkal újabb készülékből származik. csak semmit nem tudok a típusáról.
(#) mackopajtas válasza newman92 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Szerintem ez a mini-vidi ben és a VL100 as ban használatos képcső lesz . Itt az adatlapja
(#) hatvanasjocó válasza mackopajtas hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

VIL 100 tv-ben vékonyabb nyakú képcső volt és 70 fokos eltérítési szöggel müködik. Az előlnézet is szögletesebb. Amit newman92 mutat az úgy látom a miniatűr 7 csapos csövekhez hasonló láb elrendezésű, inkább a minividiben használthoz hasonlit és 90 fokos eltérítésű. A minividiben nem szovjet képcső volt.
(#) Müszi válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Nekem is van mini vidim, és abban szovjet KS cső van: 16LK01B tipusú, és a nyaka kb. ceruza vastagságú!

Müszi
(#) hatvanasjocó válasza Müszi hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Igazad van, lehet benne az is de akkor mitől 25 W a fogyasztás? A VIL100 csak 5 W-ot evett 3 laposelemről.
(#) mackopajtas válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Az én mini-vidim be ez a fajta ruszki képcső van beépitve [apró eltéritőtekercsekkel], és igaza van müszinek tényleg vékonyabb a nyaka.

Adatlap meg későbbi felhasználás céljábl még jól jöhet majd
(#) hatvanasjocó hozzászólása Júl 10, 2010 /

Ha a hanglemez alkatrész akkor egy régi alkatrész képeit mutatom, az LP ősét. Aluminium korong mindkét oldala lakkozott felületű és ebbe vágták a barázdákat egyedileg. Ezek nem sokszorosított hanem egyedi példányok. Sajnos ez már használhatatlan , sérült példány de nagyon érdekes......
(#) pucuka válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 10, 2010 /

Az ötvenes évekig ilyenre rögzítettek a Magyar Rádióban. Alulemezen sellakk volt, így egyszerű volt a felesleges műsorok törlése. Ha ép lenne, lejátszható lenne 78 as fordulaton
(#) Malfox válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Ilyenem nekem is van,de az hibátlan,igen ezt a 40-es 50-es években csinálták,úgy mint a zselatin lemezt is.Van is egy zselatinvágó fejem.És egy video a lakklemezről,ami jó állapotban maradt fenn,a minősége a korának megfelelő A Lenco L78 egyenlőre "deszkamodell",poraiból támasztottam fel.
(#) hatvanasjocó válasza Malfox hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Tetszik! Nem különösen vonzódom a lemezjátszó gyüjtéshez, de mint érdekesség van azért egy pár. Ha előkotrom felteszek képeket egy Philips mono sassziról, azzal játszottam át szalagra régi 78-as bakelitokat a 30-as 40-es évekből. Sok mindennel próbálkoztak anno, még röntgen filmből kivágott korongokra is vágtak fonoamatőrök........
(#) Malfox válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Olyanom is van,a háborús időben még a beszédek is arról szóltak.Némelyik igen "félelmetes".
Következő: »»   112 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem