Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Bizony lehetséges, mert a VT exportra sokszor "Orion" márkajelzéssel gyártott.
Ez így van, az Orion nagy tételben szállította az Orion emblémás hátlapokat Fehérvárra........a Videoton márkanév még nem volt külföldön elfogadott.
Üdv!
Régi típusú kamera, és TV. szereléshez használt régi mérő műszerek ingyen elvihetők. Kérésre képet küldök.
Üdv! Kérdésem lenne. Ezt az invertert használhatom Nixie cagy egyéb cső meghajtására? Előre is köszi!
Ha az tud kb. 160V DC-t kiadni magából, akkor Nixie-t igen, egyéb cső -nem biztos, az a gyanúm, hogy ez kapcsolóüzemű tápegység.
Helosztok.
Honnan tudnék Videoton Szimfónia de Luxe ba kimenőtranszformátort szerezni?
Küldj egy fotót, ha megvan a rossz akkor megmondom, hogy van-e. Ha nincs meg akkor is körülnézek, szerintem lesz.
Le fogom fotózni, csak sajnos most nem vagyok otthon.
Köszi! Ez 1200V AC-t nyomat magából. Szerintem akkor használom lámpának mert megvannak az eredeti csövei...
Üdv Moltam ! Nekem van. Öreg T
Helo.
Lefotóztam a trafó tekercseit. A szakadt primer le van róla szedve.
Sajna itteni net kapcs. kimaradás miatt az üzenetem nem ment át. Bocs, de elhamarkodott voltam. Másik "de luxe" tipushoz való van csak A negatív visszacsatoló tekercs nélküli. "Mezei" négykivezetéses trafóm van azzal is beüzemelhető ha nem tudsz szerezni. A vasmagméret ugyanaz, a forrléc felerősítése is ugyanaz.A fórumba küldött kapcs rajz részleten átrajzoltam a szükséges változtatást. Lényeges minőségromlás nélkül átköthető.
Biztos, hogy a primert bontottad le? Nem jellemző, hogy az van felül. Leszámoltad a meneteket? Derót átmérő?
Üdv!
Helo.
Írta oregtamas0202 is, hogy meglehet így oldani. Neki is van ilyen trafója. Nem akartam megváltoztatni a gyári állapotot, de ha muszáj...
Biztos. Az átmérő méréshez nincs megfelelő ezközöm. Sajnos nem számoltam a meneteket, de a tekercsellenállást tudom.
A kimenőtrafóknál ez a jellemzőbb, a primer felül.....
Moltamnak: az eredeti forrlécen a két átkötés megoldható í gy nem kell a vezetékezésen változtatni és ha előkerül eredeti akkor csak újabb két forrasztás és már jó is.
Egyszerű mérési mód: egy ceruzára feltekersz szorosan 10 vagy 20 menetet, azt leméred vonalzóval és osztod az eredményt 10-zel vagy 20-szal. Nem bonyolult eszköz!!!
Szevasztok! Van egy kis képcsövem. A kérdésem az lenne, hogy kb. milyen és mekkora feszültségeket kellene adni neki, hogy működésre bírjam? Előre is köszi!
Addig ne is gondolkozz ezen amig nincs hozzá eltérítőtekercs! Azután ha van tipusszáma akkor legelőször a fütőfeszültséget kell kideríteni azután a többit.Ez a leggyanúsabb: Link
A tekercsei megvannak. Amúgy valami sokkal újabb készülékből származik. csak semmit nem tudok a típusáról.
Szerintem ez a mini-vidi ben és a VL100 as ban használatos képcső lesz . Itt az adatlapja
VIL 100 tv-ben vékonyabb nyakú képcső volt és 70 fokos eltérítési szöggel müködik. Az előlnézet is szögletesebb. Amit newman92 mutat az úgy látom a miniatűr 7 csapos csövekhez hasonló láb elrendezésű, inkább a minividiben használthoz hasonlit és 90 fokos eltérítésű. A minividiben nem szovjet képcső volt.
Nekem is van mini vidim, és abban szovjet KS cső van: 16LK01B tipusú, és a nyaka kb. ceruza vastagságú!
Müszi
Igazad van, lehet benne az is de akkor mitől 25 W a fogyasztás? A VIL100 csak 5 W-ot evett 3 laposelemről.
Az én mini-vidim be ez a fajta ruszki képcső van beépitve [apró eltéritőtekercsekkel], és igaza van müszinek tényleg vékonyabb a nyaka.
Adatlap meg későbbi felhasználás céljábl még jól jöhet majd
Ha a hanglemez alkatrész akkor egy régi alkatrész képeit mutatom, az LP ősét. Aluminium korong mindkét oldala lakkozott felületű és ebbe vágták a barázdákat egyedileg. Ezek nem sokszorosított hanem egyedi példányok. Sajnos ez már használhatatlan , sérült példány de nagyon érdekes......
Az ötvenes évekig ilyenre rögzítettek a Magyar Rádióban. Alulemezen sellakk volt, így egyszerű volt a felesleges műsorok törlése. Ha ép lenne, lejátszható lenne 78 as fordulaton
Ilyenem nekem is van,de az hibátlan,igen ezt a 40-es 50-es években csinálták,úgy mint a zselatin lemezt is.Van is egy zselatinvágó fejem.És egy video a lakklemezről,ami jó állapotban maradt fenn,a minősége a korának megfelelő A Lenco L78 egyenlőre "deszkamodell",poraiból támasztottam fel.
Tetszik! Nem különösen vonzódom a lemezjátszó gyüjtéshez, de mint érdekesség van azért egy pár. Ha előkotrom felteszek képeket egy Philips mono sassziról, azzal játszottam át szalagra régi 78-as bakelitokat a 30-as 40-es évekből. Sok mindennel próbálkoztak anno, még röntgen filmből kivágott korongokra is vágtak fonoamatőrök........
Olyanom is van,a háborús időben még a beszédek is arról szóltak.Némelyik igen "félelmetes".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |