Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Büszke lehetsz a munkádra, ezt a nagybetűs HALÁLBÓL hoztad vissza!
Úgy látszik termékeny volt a hétvége.
Martinov Akár borotválkozni is lehetne a rádió előtt annyira csillog villog. Janóbá Már megint nagyot alkottál! ticseboy Téged irígyellek a legjobban, hogy sikerült életre keltened Standard rádiót. Remélem az enyém is lesz ilyen szép. Gombok dísz festése fehér vagy arany színű?
Csak ámulok ezektől a szépségektől.
Martinov, nagyon szép lett, gratula! Janó bácsi kreálmánya elképesztő, a korábban látottakhoz hasonlóan hibátlan munka. ticseboy, csatlakozva az előttem szólóhoz irigykedek rendesen, hogy sikerült szerezned egy Standard rádiót és ilyen csodásan helyretetted. Full respect, volt vele dolgod rendesen és úgy érzem megérte a ráfordított idő, nagyon szép lett.
Nagyon Szép lett, gratulálok!
Nekem is vagy egy ilyenem, bár nem ilyen szép állapotban.
Nagyon szép munkák,csak ámulok,bámulok.
Tegnap valahogy átsiklottam felette, pedig ez is igen szép munka. Gratulálok.
Helló!
Találtam egy ház kiürítésénél egy ORION 115 A Néprádiót gy.év:1950. Elején a szövet szakadt, burkolata széthullóban, belseje hiányos, tekerők nehezen működnek. Na és olyan kérdésem volna, hogy szerintetek inkább újítsam fel eredeti állapotára vagy alakítsam át modern mp3, usb, led kijelzős rádióvá? Használni műhely rádiónak használnám, azért is volna jó a modernizáció! Eredeti kinézete
Adok neked érte cserébe egy kétkazettás sztereo rádiósmagnót, csak ne szedd szét!
Átalakítani meg egyenesen eretnekség kategória.
Ha műhelyrádiót akarsz akkor inkább egy dobozt szerezzél és abba tegyél modern belsőt vagy készíts egy nosztalgia kinézetű dobozt. Olyan rádiót aminek a belseje is megvan inkább felújítani kell. Nem illik a régi idők emlékeit tönkretenni.
Köszönöm, és köszönöm! Ezeka dicsérő szavak inspirálnak újra és újra, hogy mindig neki álljak egy újabb ""romnak"", mert van még egykét db a sufniba.
Arany szinü a gombnak a diszitése, sajna az egyik gomb eltörött a szétszedésnél, azzal is rengeteg meló volt az összelegózásával.
Az átalakítást úgy gondoltam, hogy az bármikor visszaállítható lenne eredeti állapotára!
Holnap jobban szétszedem és készítek pár fotót!
Lefordítom neked az itt fórumozók alapállását: aki egy felújítható Orion115 A-t mp3-as usb-s led-es rádióvá akar átalakítani, az más egyéb aljasságra is képes. (Vicc volt, nem kell megsértődni!!!)
Így bizony
Javaslom nézegesd a topicot, sok csodával találkozhatsz, amit szinte a halálból hoztak vissza! Szerintem még a gondolata se merül fel a rádiód szétbontásának és abba mindenféle ultramodern, 2 évig talán működő kínai csoda belepakolásának, ha meglátod, miket csináltak itt sokan! Példának okáért itt van mindjárt ticseboy Standard-ja az előző oldalon. Amire gondolsz, szintén sok példát hoztak hozzáértő fórumtársaink korábban, pici modern rádió a régiek dobozába, annak szétbarmolása nélkül.
Janó bácsi, fegyvermester: Köszönöm a felvilágosítást! Megfogadom a tanácsaitokat és felújítom original állapotába! És írhatom azt, hogy őket, mert találtam egy másikat is annak a típusát az évek alatt rárakódott kosz és por miatt nehéz megállapítani, de holnap fényképekkel jövök vissza!
Ui.: Ahogy néztem elég egyszerű felépítése van a 115-ös "gépházának" itthon az asztalos mivoltommal felvértezve össze tudnék dobni egy hasonlót aminek retro kinézete van és amibe be tudok építeni egy "ultramodern, 2 évig talán működő kínai" szerkentyűt! hatvanasjocó leírása alapján retrósítva!
Az ígért képek! Elég ramaty állapotba van rajta minden. Hogyan tudom ellenőrizni az alkatrészek működését? Egyszerű multiméterem van, azzal terhelés nélkül tudok mérni valós adatokat?
Nincs olyan roszz állapotba mint tűnik,újídzsd fel megéri!!!!Az én orion 115 a rádióm előtte-utána,itt van a kép.
Elnézéseteket kérem, hogy rosszul raktam fel csak siettem! Köszönöm a munkát!
A külső munkálatokat kisujjból lenyomom az nem lesz gond, de a belső elektronika. Áj-áj! Hol kezdjem el a belső felújítását???
Üdv! Azért van bibije, majd egyszer leírom ha rájövök mi csak most 24-ezés után agyhalott vagyok a szereléshez...:/ Martinov Gratula a rádióhoz(Terta 328). Nem tudod véletlen milyen technikával lett lekenve és mivel(milyen lakkal, páccal stb hogy így csillog)?
Janó Bácsi nagyon jó lett a póthangszóró!
Ez a másik jószág Videoton R 926. Kicsit jobb passzban van mint a másik belülről. Találtam is itthon hozzá festéket!
Szép készülék. Egy ilyet akarok még szerezni én is mindenképpen.
Köszi! Amennyire tudom ilyen márkájú diófa pácot kapott miután 1000-es papírral kézzel tisztára csiszolta barátom, a pác után pedig valamilyen (ezt sajna nem tudom most, de jó drága) két komponensű lakkal lett fújva, kb 9 rétegben, 2rétegenként csiszolva. Végül, pedig kapott egy gépi polírt is. Nagyjából ennyit értettem abból amit a barátom mondott.
Öregem egy asztal kezelt le ugyan ezzel a módszerrel. 30 évig csodásan bírta az asztal lakkozása most már kezd kopni, de majd azt is restaurálom.
De Én nem akarok ilyen durva lakkozást rakni a gépre, ennek a fele is megteszi az Én igényeimnek!
Szerintem Gemini parketta lakk lehet, vagy ha nem az akkor az is ilyen. Ezer éves dolog, de ennél kevés jobb van.
Alkatrészeket honnan tudok beszerezni?
Én leginkább a vakeráról szoktam, megbízható forrás, de nem egyszer vettem már ezt azt innen a fórumtársaktól is.
Hmm kösz a tippet!. Én majd a terta 325-ömet akarom szépre, végül is a gépi políron kívül minden adva van de azt is megtudom oldani. Sajnos az orion 324-em már lehet nem lesz ilyen szép, mert több helyen javítani kellett a fát és a fajavító anyag meg fehér így több réteg lazúrt kapott... bár így se csúnya de nem látszik a fa erezete. Hamarosan kész lesz és dobok fel képet.
Nekem konkrétan mindenre van szükségem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |