Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Kerékpár első izzó megfelelő, csak forrasztani kel rá kivezetést..
Köszi, de találtam olyat hogy 12V 166mA, ez is pont jó lenne bele, nem?
Ez megfelelő lenne? Bővebben: Link Most csak a csatlakozás érdekel, ennek még kisebb a fényereje, hiába 6-7 voltos
Oké, ez lesz, mennyire fogja bírni szerinted? Ellenállást esetleg sorosan tegyek majd neki?
Szia! Nem akarok beleszólni, de a rajzon nincs rajta semmiféle hangszóró adat.
De legalább a potméterek ellenállása rajta van.
Ezek a hsz.-k akkoriban 4-5ohmosak voltak. A potik szétszedhetők(korábban volt már erről szó).
Üdv! Legújabb szerzeményem.. ha kész az orion 324 akkor ez jön . Üdv!
Szia!
Mi a rádió tipusa?Azért érdekelne mert ilyen volt az első rádiónk mikor még gyerek voltam,és nagyon jó újra látni.
Vadásztölténygyár R946FA. Gyakorlatilag szinte ugyan az a bele ha jól tudom mint a 946Fi Szimfóniának, csak ennek a hosszúhullámú mod. tekercs ferritrúdon van. Na meg persze az új káva. Egyébként nekem nagyon tetszik a "dizájn"-ja.
Aranyos készülék és ahogy látom a képek alapján, egész egyben van, legalább is külsőre. Részemről a lekerekített kávák jobban bejönnek, de szó se róla, jól áll ennek a kis készüléknek ez a káva is.
Múlt hétvégén sikerült szereznem nekem is egy Vadásztölténygyári készüléket, R646 típus. Az mondjuk közel nincs ilyen szép állapotban, cserébe occó volt Az orion 228A után ez jön.
Nagyon Szép Rádió! Emlékszem rá, hogy általános iskolában az ebédő/nagynapközi teremben is volt egy ilyen. Menza alatt mindig szólt a zene és szép hangja volt.
Hát igen árad belőle egy retró érzést keltő valami. Egyben van szó se róla de át kell nézni mert rettentően búg, és a varázsszem nem fűt(jó a fűtőszál) ezen kívül csak takarítani kell meg a hangszóróselyemről azt a fekete szmötyit kell eltávolítani. Egyébként r946 nekem is van 946 ftért vettem elég rossz álapotban, mára szinte úgy néz ki mint 1960-ban.
Szép kis rádió,gratulálok hozzá!Én most durtam szét a terta t331-es rádiómat,és annak örülnék ha csak annyi baja lenne mint a tiédnek,de sajnos úgy fest a helyzet hogy annó a hál.trafó lezárlatolt és a csövekhez,hangszóróhoz és midenhova 220V-ot küldött.A végeredményt gondolon selyted.
Sziasztok! Végre valahára sikerült elkészülnie a Terta 328-asnak, de úgy gondolom megérte várni a festős srácra, mert álomszépen lakkozta le. A többi munkát én végeztem. Most hibátlanul működik. A beletaknyolt ge dióda visszacserélődött csőre és a varázsszem is új.
Nagyon szép lett gratula!!!!!!!!!!
Üdv mindenkinek. A már sokat emlegetett ládarádiómhoz gyártottam egy kis hangszóró dobozt. Igyekeztem a régi képek alapján megszerkeszteni, a benne levő hangszóró is legalább70 éves. Vékony fenyő deszkából lett összeragasztva, majd furnírozás, pácolás után lakkozva.
Az előkeretet régi képek alapján gyártottam rézlemezből, és konyhai szűrő-szita hálóból. A többit képekben:
Az előkeret készítése:
A kész hangszóró
Ez igen! Minden tiszteletem!
Hát, két ilyen remek munka láttán csak félve linkelem be, a Standard rádió végkifejletét, ami egyenlőre csak disz, de igyekszem beszerezni a hiányzó csövet, hogy a belével is megbirkózhassak.Standard
Hát ez nagyon szép lett, irigylem a munkádat, gratulálok.
Milyen cső kell? Lehet hogy van bontott.
Köszönöm szépen, bár a maga munkái dicséretre méltóbbak. EZ3-at keresek, de ezt már beszéltük itt. Emlitették hogy pótolható de nem akarok belekontárkodni. Annyira nem sürgős, főleg hogy kb fél évig biztos nem foglalkozok ilyenekkel. (Jön a baba, és bővitenem is kellene)
Talán új korában sem volt ilyen szép. Gratulálok hozzá.
Ez is a megszokott profi minőség. Úgy látom nem tudsz hibázni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |