Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   226 / 581
(#) CHZ válasza forma3 hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Kerékpár első izzó megfelelő, csak forrasztani kel rá kivezetést..
(#) forma3 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Köszi, de találtam olyat hogy 12V 166mA, ez is pont jó lenne bele, nem?

Kicsi lesz a fényereje.

Erre gondoltam.

Ez megfelelő lenne? Bővebben: Link Most csak a csatlakozás érdekel, ennek még kisebb a fényereje, hiába 6-7 voltos

Oké, ez lesz, mennyire fogja bírni szerinted? Ellenállást esetleg sorosan tegyek majd neki?

Nem kell, mivel feszültsége megfelelő..
(#) (Felhasználó 20218) válasza kadarist hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Szia! Nem akarok beleszólni, de a rajzon nincs rajta semmiféle hangszóró adat.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

De legalább a potméterek ellenállása rajta van.
(#) gkari válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Ezek a hsz.-k akkoriban 4-5ohmosak voltak. A potik szétszedhetők(korábban volt már erről szó).
(#) Puklee hozzászólása Máj 5, 2012 /

Üdv! Legújabb szerzeményem.. ha kész az orion 324 akkor ez jön . Üdv!
(#) satlokk válasza Puklee hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Szia!

Mi a rádió tipusa?Azért érdekelne mert ilyen volt az első rádiónk mikor még gyerek voltam,és nagyon jó újra látni.
(#) Puklee válasza satlokk hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Vadásztölténygyár R946FA. Gyakorlatilag szinte ugyan az a bele ha jól tudom mint a 946Fi Szimfóniának, csak ennek a hosszúhullámú mod. tekercs ferritrúdon van. Na meg persze az új káva. Egyébként nekem nagyon tetszik a "dizájn"-ja.
(#) fegyvermester válasza Puklee hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Aranyos készülék és ahogy látom a képek alapján, egész egyben van, legalább is külsőre. Részemről a lekerekített kávák jobban bejönnek, de szó se róla, jól áll ennek a kis készüléknek ez a káva is.

Múlt hétvégén sikerült szereznem nekem is egy Vadásztölténygyári készüléket, R646 típus. Az mondjuk közel nincs ilyen szép állapotban, cserébe occó volt
Az orion 228A után ez jön.
(#) Vales válasza Puklee hozzászólására (») Máj 5, 2012 /

Nagyon Szép Rádió! Emlékszem rá, hogy általános iskolában az ebédő/nagynapközi teremben is volt egy ilyen. Menza alatt mindig szólt a zene és szép hangja volt.
(#) Puklee hozzászólása Máj 6, 2012 /

Hát igen árad belőle egy retró érzést keltő valami. Egyben van szó se róla de át kell nézni mert rettentően búg, és a varázsszem nem fűt(jó a fűtőszál) ezen kívül csak takarítani kell meg a hangszóróselyemről azt a fekete szmötyit kell eltávolítani. Egyébként r946 nekem is van 946 ftért vettem elég rossz álapotban, mára szinte úgy néz ki mint 1960-ban.
(#) Molnár Gergely válasza Puklee hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Szép kis rádió,gratulálok hozzá!Én most durtam szét a terta t331-es rádiómat,és annak örülnék ha csak annyi baja lenne mint a tiédnek,de sajnos úgy fest a helyzet hogy annó a hál.trafó lezárlatolt és a csövekhez,hangszóróhoz és midenhova 220V-ot küldött.A végeredményt gondolon selyted.
(#) (Felhasználó 20218) hozzászólása Máj 6, 2012 /

Sziasztok! Végre valahára sikerült elkészülnie a Terta 328-asnak, de úgy gondolom megérte várni a festős srácra, mert álomszépen lakkozta le. A többi munkát én végeztem. Most hibátlanul működik. A beletaknyolt ge dióda visszacserélődött csőre és a varázsszem is új.
(#) Janó bácsi válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Nagyon szép lett gratula!!!!!!!!!!
(#) Janó bácsi hozzászólása Máj 6, 2012 /

Üdv mindenkinek. A már sokat emlegetett ládarádiómhoz gyártottam egy kis hangszóró dobozt. Igyekeztem a régi képek alapján megszerkeszteni, a benne levő hangszóró is legalább70 éves. Vékony fenyő deszkából lett összeragasztva, majd furnírozás, pácolás után lakkozva.
Az előkeretet régi képek alapján gyártottam rézlemezből, és konyhai szűrő-szita hálóból. A többit képekben:
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Az előkeret készítése:
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

A kész hangszóró
(#) (Felhasználó 20218) válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Ez igen! Minden tiszteletem!
(#) hatvanasjocó válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

(#) ticseboy hozzászólása Máj 6, 2012 /

Hát, két ilyen remek munka láttán csak félve linkelem be, a Standard rádió végkifejletét, ami egyenlőre csak disz, de igyekszem beszerezni a hiányzó csövet, hogy a belével is megbirkózhassak.Standard
(#) Janó bácsi válasza ticseboy hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Hát ez nagyon szép lett, irigylem a munkádat, gratulálok.
Milyen cső kell? Lehet hogy van bontott.
(#) ticseboy válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Köszönöm szépen, bár a maga munkái dicséretre méltóbbak. EZ3-at keresek, de ezt már beszéltük itt. Emlitették hogy pótolható de nem akarok belekontárkodni. Annyira nem sürgős, főleg hogy kb fél évig biztos nem foglalkozok ilyenekkel. (Jön a baba, és bővitenem is kellene)
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 20218) hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Talán új korában sem volt ilyen szép. Gratulálok hozzá.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Máj 6, 2012 /

Ez is a megszokott profi minőség. Úgy látom nem tudsz hibázni.
Következő: »»   226 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem