Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   334 / 581
(#) horváth lajos válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Szia! gondolom nem sok rádióba lehet bele karcolva kis középső cső ubl11 üdv lali
(#) elektroncso válasza horváth lajos hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Hát nem hiszem. Amúgy mikori gyártmány? 40-es évekre tippelek.
(#) horváth lajos válasza elektroncso hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Szia én 42-44 re tippelek de sikerült üzembe rakni ettől még van egy régebbi standardom is ami 1938-as
(#) elektroncso válasza horváth lajos hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Hú, az én legrégibb rádióm 54-es.
(#) horváth lajos hozzászólása Júl 9, 2014 /

ezek már veteránnak számítanak most egy Velence rádión dolgozom darabokba van csiszolom a dobozát pácolás és lakkozás vettem diófa pácot az szerintem jó hozzá
(#) Janó bácsi válasza horváth lajos hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Az a kis duci cső, az UBF11 és eredeti. Az első cső az nem gyári, ott UCH 11 volt, kicserélték foglalatostól. A végcső, az a nagy üveg, az az UBL11.
(#) horváth lajos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Szia úgy kaptam a rádiót jó poros volt üdv lali
(#) pucuka válasza horváth lajos hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Mind a két címer magyar. Az első a Kossuth címer, 1946 - 1949 -ig, és 1956 -ban volt használatban a második világháború után, a másik Rákosi címer, 1949 - 1956 között volt az ország címere.
(#) gkari válasza pucuka hozzászólására (») Júl 9, 2014 /

Lám-lám, ez számomra azt sugallja, hogy ezt a rádiót még a "Kádár" rsz. idejében is használhatták, tehát ebbe a topicba még a heraldika is belefér.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2014
(#) Gabi hozzászólása Júl 10, 2014 /

Sziasztok, szerintetek ránézésre komplett ez a rádió? Nem hiányzik belőle cső?

rádió_1.jpg

(#) Janó bácsi válasza Gabi hozzászólására (») Júl 10, 2014 / 2

Hiányzik belőle 2 cső, egy ECH81, és egy EBF80.
(#) Gabi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Köszönöm. (Müködőképesnek hirdették )
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
(#) kristikoma válasza Gabi hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Ez milyen típus? Elég a skáláról egy szép, részletes fotó. Látszólag egy végcső(EBL 21 talán), egy egyenirányító(EZ 80?) meg egy varázsszem van, ahogy látom.
(#) zolika60 válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Szerintem ez az.
(#) zolika60 válasza Gabi hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Nem egy ökör ára. Szerintem nem reménytelen darab ennyiért.
(#) kristikoma válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 10, 2014 / 1

Valószínűleg igen. Gabi! Amit Janó bácsi írt csöveket, azokat kell pótolni. EBF 80 helyett a gyakoribb EBF 89 is betehető változtatás nélkül. Az alvázon elvileg jól látható némi takarítás után a pontos csőtípus. Ha van hátlap, ott is felírták a csöveket.
(#) Vales válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 10, 2014 / 1

Ez pontosan egy Terta T328, nekem is van egy, tényleg működő!
2db ECH81 biztosan hiányzik belőle, az EBL21 (demod + hangvégfok), az EM80 (varázsszem) és az EZ80 (egyenirányító) az megvan benne.
Valami érdekesség ként a KF-et is ECH81-gyel oldották meg ebben, emlékeim szerint a heptóda rész pentódának kötve van, mert 1957-es gyártmány és anyaghiány lehetett. Talán ezért nem full novál csöves, mert felhasználhatták benne a maradék EBL21-eket is (véleményem szerint).
(#) kristikoma válasza Vales hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Majd csak megtudjuk, mi ez. A VT rádiókban is volt ez a megoldás, a Velencéknél.
(#) asasin hozzászólása Júl 10, 2014 /

Üdv mindenkinek! Tudom hogy ezen a fórumon szívesebben foglalkoztok muzeális rádiókkal de én nem muzeális rádiót mutatnék be. Nemrég szereztem egy Orion oscilloscope-ot ami szerintem muzeális de a korát nem tudom szeretném tudni hogy menyire értékes hogy ritkaság-e? Fel szeretném újítani mert elég leharcolt az eleje és belűl is kipucolnám kérdezném hogy alaki nem tud képeket küldeni róla aminek még épp az eleje mert némely helyeken a szám híányzik. Előre is köszi!
(#) Janó bácsi válasza asasin hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

Itt van róla minden: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2014
(#) Janó bácsi válasza Vales hozzászólására (») Júl 10, 2014 / 1

Igazad van 2db ECH81 való bele. Üdv.
(#) asasin válasza Janó bácsi hozzászólására (») Júl 10, 2014 /

köszönöm szépen Janó bácsi
(#) Gabi hozzászólása Júl 10, 2014 / 1

Igen, egy Terta T328, amiről szó van. Köszönöm mindenki segítségét.
(#) horváth lajos hozzászólása Júl 10, 2014 /

Sziasztok! szépen haladok a Velence rádióval ma meg kapta az első réteg pácot
(#) horváth lajos hozzászólása Júl 10, 2014 /

Szia! idén lesz Hobbi elektronika találkozó ? üdv lali
(#) asasin hozzászólása Júl 13, 2014 /

Üdv mindenkinek! Szereztem ma egy orion TYP 115A néprádiót úgydöntöttem felújítom de sajnos híányzik egy cső az UY1N cső de attól tartok hogy az UCH 21 se jó nemtudom hogy helyetesíthető más csővekkel de ha valakinek lenne ebből a két csőből fölös akkor szívesen érdeklődnék iránta. Eléggé látszik az idő rajta sajnos a hangszórót valami rágcsáló megtámadta de minden mást rendben találtam vannak képek róla
(#) q765 válasza asasin hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Jé nekem is van egy néprádió a polcon. Nekem még egy batár ellenállás van trafó helyett.
Télen simán kífűt egy szobát!
(#) kristikoma válasza asasin hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Az U sorozatú csöveket már elég nehézkes beszerezni. A csövek E betűsre cserélésekor át kell alakítani a fűtőkört, ugyanis sorba kapcsolódnak a fűtőszálak. Az UY1N fűtése 500Ohm/10W-os ellenállással, míg az anód-katód között egy diódával pótolható, bár így nem eredeti. Az UCH pótlását eredeti darabbal érdemes pótolni. Ugyan az ECH szerintem gyakoribb, mégse tedd bele! Más fűtőfeszültség-, illetve áram jellemzi.
(#) asasin válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Az a baj hogy a neten se találtam ilyen csövet nagyon főleg UY1N csövet azért fordultam hozzátok hogy megkérdezzem lehet e másik fajtával pótolni UCH 21 el is ez a gond, de láttam hogy az UY1N ilyenfajta utánzat készítésével oldották meg igaz nem eredeti de ha nem tudok szerezni csövet akkor ezzel megoldom
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2014
(#) kristikoma válasza asasin hozzászólására (») Júl 14, 2014 /

Érdemes lenne Janó bácsit zargatni ebben az ügyben, hátha tud segíteni. Lehetne ugyan az autotrafóra tekerni pár menetet az ECH fűtésének, de az egész fűtőkört módosítani kell.
Következő: »»   334 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem