Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1007 / 1385
(#) Szpisti válasza papus51 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
Tényleg vicc hogy ebayen kb. tíz ilyen carbidot adnak ebből az itthoni áráért. Ezentúl én is csak onnan! Tudom jóval ridegebb, de majd vigyázok.
(#) papus51 válasza pluto hozzászólására (») Márc 15, 2014 /
 
Szia pluto!
Végignéztem a belinkelt topicot. Vannak benne ötletes megoldások.
(#) kaqkk válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Nézd! Szállítással együtt is 160Ft/db de tuti hogy találsz olcsóbbat is
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) papus51 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Én is kerestem neked egy olcsó tételt:
Bővebben: Link
(#) Szpisti válasza papus51 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Köszi fiúk, én is megtalálom az ilyesmit, csak az e-havi PP keretemet már kimerítettem ...
(#) Gabi6 hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok én Edding 400 tollat használok a nyák kirajzolásához 2-3 is át megyek az adott felületen és ha savba teszem ott is elkezdi lassan lemarni és máshol pedig ott hadja a réz felületet mit csináljak vele hogy egyenletesen marja le?
(#) pgazso hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni nyák lemez elkészítésében? Nincsen sajnos se levilágítóm, se lézernyomtatóm, így muszáj mással megcsináltatnom. Privátban írjatok! Előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza pgazso hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Az apró tele van ilyen hirdetésekkel.
(#) Bakman válasza Gabi6 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
A leírásból arra lehet következtetni, hogy nem tiszta a rézfelület, amire rajzolsz.
(#) BarnaPili válasza Gabi6 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Ha sokszor végigmégy egy vonalon,akkor a már rászáradt tintát elkezdi feloldani az új,jól becsíkozva ezzel az összefüggő rajzolatot.Egyszer,de lassan húzd el a filcet.A tökéletes zsírtalanítás is fontos.
(#) aviator17 hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok!

Adódott egy problémám, szeretném kérni a segítségeteket, tanácsaitokat. Röviden: használhatatlanná oxidálódott a nyákom...Bővebben: Maratás után lekezeltem kémiai ónozóval, egy hétig állt, ez alatt megjelentek a felületen mindenféle oda nem illő dolgok a forrszemek körül, szennyeződések, nem kívánt kapcsolatok a vezetékek között stb. Kellene egy olyan anyag - ha van ilyen - amivel az alkatrészekkel már felszerelt, működőképes nyákot elzárom az oxidáló levegőtől. Valami lakk vagy hasonló. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérni néhány ötletet, vagy bármilyen tanácsot a probléma egyéb módszerekkel történő megoldására.

Köszönöm!
(#) san398 válasza aviator17 hozzászólására (») Márc 16, 2014 /
 
Kémiai ónozónak nem kell több mint 15-20 perc!
Talán a legolcsóbb a denszeszben feloldott fenyőgyanta. Flakonos lakkból én a TN170-et használom.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2014
(#) eyess hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Csak mert olyan régen láttunk már nyákról képet , és ónozva meg pláne. Egy műszer hasznos kelléke lesz egyébként.Ez lenne
(#) gulasoft hozzászólása Márc 17, 2014 /
 
Ezűűűeyess ez olyan mintha "viziónozva" lenne
(#) gulasoft válasza papus51 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Hát nálam a CNC ezt megcsinálja. 800mm/perces előtolással 25.000-es fordulattal, 0.6-1.0-ig onnan a mozgás marad 800mm/perc viszont a 800-as előtolás osztódik a fúrómérettel, azaz 2.0-ás már csak 400mm/perc-el megy.
Így azért 400 luk max. 10-15 perc fúrócserékkel, a körbemarás esetenként tovább tart mint a fúrás (Ha sok apró panel van egy lapon panelenként 40 furat 10 perc, de mire mind a 10 panelt körbemarja úgy hogy a 4 oldalon egy 5mm-es részen csak 1mm-ig marja be a panelt, a többi részen viszont teljesen átmarja az lehet 20 perc is)
(#) aviator17 válasza san398 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Nem az ónozóban állt egy hetet . Abban tényleg 15-20 percet állt. Akkor azt mondjátok, hogy az ónozó elég kell, hogy legyen? Forrasztás utánra is vonatkozik ez? A forrasztás nem bontja meg a védőréteget?
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Talált süllyedt .Pontosan megfelel a célra , és mivel nem túl sokat csináltam , ezért van még belőle .Igaz , hogy elvileg tisztán lehetne tartani mivel a doboz tetején lesz , de nem árt , ha fedi valami a rezet .
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
3 hete használtam én is, az volt nehéz, hogy amint hozzáért a nyákhoz rádermedt, úgyhogy a nyákot is forralni kell egy darabig
(#) papus51 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Kicsit irigyellek is ezért. Csak az nyújt némi vigaszt, hogy a manufakturális módszer cirka 200 lepedővel kevesebbe kerül.
Félre téve az élcelődést, nagy tisztelője vagyok a CNC-s társadalomnak.
Üdv.
papus51
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Igen szokott ilyen lenni.Viszont én meg rájöttem arra , hogy teflon felületű tálcában , mert én ilyenben csináltam ilyenben nem jó.Mert annyi jó benne , hogy az aljára nem tapad oda az ón , de viszont sokkal jobban gátolja a nyák , vagy ón átmelegedését , és így tovább tart , illetve nehezebb lesz a művelet.
A legjobb volt , akkor amikor konzerves dobozban csináltam , csak ennél meg méretbeli határok vannak.Egyébként próbáltam sima forrasztó ónnal is azzal is működik.
A vége felé amikor már mindenhol befestem ónnal utána én azt szoktam csinálni , hogy egy pálcika végére gumit fogatva még a forrongó víz alatt egyenletesre húzom a felületen az ónt , és szép egyenletes lesz ezáltal , és mindenhol egyforma másik meg az , hogy lehet így valamennyire szabályozni , hogy milyen legyen az ón vastagsága a felületen .Nekem ezen a teszt panelen szép vékony lett , és muszáj volt , hogy egyenletes legyen , és vékony , hogy teszteléskor mindenhol jól érintkezzenek az alkatrészek.
(#) ktamas66 válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Én is csináltam hasonlót, csak néhány tapasztalat:
- sajnos az ónréteg is oxidálódik, néha át kell törölnöm, fényesítenem (papír zsebkendő),
- új alkatrészeknél jól működik, de kiforrasztottaknál már nem mindig (nem ér le a 3 láb), ezért legyen egy jó, csipeszes mérőkészleted is .

Egyébkén nagyon szép, átgondolt munka, nem is kell lecsavarozni, kétoldalas ragasztóval elég rögzíteni.
(#) eyess válasza ktamas66 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Igen hát a működése az majd folyamatában fog kiderülni . A tisztán tartása nem lesz gond mivel jól hozzáférhető kinti helyen lesz a doboz előlapján .Némi alkoholos , vagy hasonló tisztítás biztos nem árt majd neki,.
A másik a teszt nyáknál törekedtem arra , hogy viszonylag sokféle smd tokozású alkatrészt lehessen vele mérni úgy , hogy csak ráhelyezve az adott helyre könnyen gyorsan menjen a mérés.
Ezzel , így a SOt89R, a SOT23 , a SOT223, a DPACK-3, a D2PACK,a D2PACK-3, az smd passzív alkatrészek legkisebbtől , a legnagyobbig , és smd zéner dióda , és stabilizátor fajták mérését lehet rajta elvégezni.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Sokba kerülne aranyoztatni?
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Nem vagyok én olyan nagyra vágyó jó nekem az ezüsthöz hasonlító ón bevonat is.
Bár kétségtelen , hogy tartósabb bevonatot eredményezne , aranyoztatni.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
No meg sok kontakt hiba által okozott kellemetlenségtől mentesítene. Több darabnál biztosan olcsóbb. Egyre én is beneveznék.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Ha lesznek többen , akiket érdekel , vagy utána néz ennek , akkor biztos megérné nagyobb tételben .Tartósabb , időállóbb , és még szebb is lenne ez tény.Viszont egy alkatrész láb , ha el van hajolva az aranyozottság sem küszöböli ki , két lábú alkatrésznél elvileg nincs gond , hát a három lábúnál meg , ha előfordul , hogy valamelyik nem fog érintkezni , akkor majd alakítok egy kicsit a lábakon , hogy érintkezzenek.Ez legyen a legkevesebb.Egyébként tervben van már a műszerhez a frekvencia mérés , és az amper mérés funkciók is.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2014
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
A három lábú állvány (alkatrész) áll minden lábán a legbiztonságosabban.
(#) papus51 válasza pjg hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Bocs fiúk a beleszólásért, de azt hiszem, hogy ktamas66 kollegánk nem SMD alkatrészekre gondolt amikor aggályát fejezte ki a rétegvastagság miatt.
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Szia eyess!

Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen ötleted van a mérendő alkatrészek leszorítására. Egyáltalán terveted-e?
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Márc 17, 2014 /
 
Van ötlet igen.
Ez egy olyan lenne akár sorozatot is lehetne csinálni belőle , de ezen még gondolkodom , hogy hogy legyen.Megpróbálok egy kis móricka rajzot csinálni , hogy mire is gondolok.
Következő: »»   1007 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem