Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem ismerem a proggit, de esetleg print-> pdf.
Nem értem bővebben légyszives.
Szia!
Töltsd le pl. a Bullzip pdf printer nevű progit, és amikor a programban bemész a nyomtatásba, akkor alapértelmezett nyomtatóként, ezt a progit add meg, rámész, hogy nyomtatás és akkor megcsinálja neked pdf-be. Üdv.: mate_x
Heló
Rájöttem mi volt a a baj és kijavítottam,most már működik. Üdv.: Peti
Hali. Az lenne a kérdésem hogy egy nem méretarányos képet pl.ilyet hogy tudok úgy kinyomtatni hogy jó legyen?
Hát sajna az ilyen képeknél nincs mód egyből hiteles méretben kinyomtatni. nyomtatsz egyet, megméred, módosítasz, nyomtatsz, mérsz, és egyszer csak jó lesz.
Értem. És módosítani milyen programmal lehet?
Én nem vagyok olyan járatos a képnyomtatás méret változtatásában. Azt viszont tudom, hogy a nyomtatóm menüjében van olyan, hogy hitelesítés, ahol lehet kicsinyíteni, és nagyítani is. Én különben a SprintLayout nyáktervező programot használom, abba szoktam az ilyen képeket importálni, Megrajzolom pikkpakk a hiteles alkatrészméretekkel az eredeti kép alapján.
A WINDOWS PAINT programjával is tudsz képméretet változtatni... S Bizonyos esetekben elég csak a nyomtatási kép méretét módosítani.
Jó hírem van emberek. Pénteken voltam a nyomdába, Alkotó paneljeinek a filmjeiért, és megkérdeztem ha valaki nem tud inverz pdf-et csinálni, akkor ők tudnak e belőle inverzet csinálni, és azt mondták, hogy az csak egy check box náluk, csak a levélben amiben külditek a tervet, erősen emeljétek ki, hogy inverzben kéritek!
Szóval nyomdára fel! Akinek a köki közel van, annak jobban megéri mint a nyomtatóval fóliákat egymásra rakosgatni. Multkor egy fél a4-es panelt adtam le, és az 180Ft volt, de mondjuk a4/360 forintért ingyen van.
Hát igen énis SL-ot használtam csak linuxom van és ott nem tudok vele dolgozni.
Köszönök minden választ, megpróbálom ezeket a tanácsokat.
Sziasztok!
Egy teljesen fémtisztára letisztitott nyáklap mennyi idő múlva kezd el oxidálódni??
Perceken beül megkezdődik az oxidáció molekuláris szinten.
Szemmel láthatóan talán 10-15óra de ez nem biztos. Ezért szoktuk közvetlenül a panelkészítés előtt megtisztítani a panelt.
Helló!
Szeretném megkérdezni hogy van-e valakinek felesleges Dry fóliája.Ha van valkinek akkor dobjon egy e-mailt.
Sziasztok Urak!
Volna egy kérdésem. A minap láttam egy youtube felvételt amit egy bizonyos Jameco készített. Jól megszerkesztett videó volt! Ebben csinált egy fotós nyáklemezt amihez csak egy sima azthiszem 30w-os izzót használt levilágításra. Említette is hogy semmiféle uv fényre nincs szükség hozzá és hogy 8 perc alatt kész lett így a lemez. Szerintetek ebből mi az igazság? Még soha nem csináltam levilágítósat, ezért kérdezem. Azthiszem a jameco.com oldalon is fent van a kb 9 perces videó. Ja és a folyatónak mit ajánlotok ami mondjuk olcsó is?
A sima izzó is ad uw-t. Minden levilágítós helyen ezért sárga lámpákat vagy sárga neont használnak.
A 8 perc kicsit kevés főleg egy 30W-os izzóval, de én azért nem csinálnám sima lámpafénynél a fóliázást, mert azért megkaphatja 8 perc alatt, bár Bencéék szerint nem gáz. Az is lehet hogy ott másfajta a lámpa több benne az uv. Ha minden jól megy hétvégén csinálok egy videót, ott bemutatom hogy nekem milyen levilágítással megy. Most már 2*3 uv leddel megy, mert a4-et így tudok jól levilágítani, ez cirka 6000 forint.
Itt picit pontatlan voltam mert egy 30wattos energiatakis izzót használt.
Pedig abban sok uv nincs. Nem nappal csinálta, és megsütötte a nap ?
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek, különböző okok miatt csak most tudtam válaszolni.
Minden ok a panellel!
Nem, semmi nap nem volt a dologban. Kipróbáltam én is és hát lehet a nyákon lévő fényérzékeny réteg lehet más. Sőt ez szinte biztos lehet. Nállam úgy nézett ki a dolog hogy elsőre egy asztali halogén lámpát használtam. Miután beleraktam az előhívó folyadékba halványan megjelentek a próba ábrák. Viszont nem jött le rendesen a lakk így 12 óra alatt sem marta le a rezet. A sima energiatakis izzóval is előjött halványan, ott már 1 óra múlva szépen lehetett látni a próbák megmatadását de ott is volt olyan rés ahol szintén nem jött le rendesen a lakk. Mindegy, még próbálkozom és olvasgatok picit. Lehet beszerzek azért néhány uv ledet.
Ne is kísérletezz ilyen és ehhez hasonló fényforrásokkal. A fényérzékeny lakk UV-A tartományú fényre van érzékenyítve. Sem a halogén, sem az energiatakarékos izzó nem jó levilágításra. UV fénycsővel világítsd, a gyári levilágítóban is az van.
Üdv!
Hello
Az a kérdésem volna hogy a nyomtatóval és vasalással készített nyáknál számít a nyomtató típusa mert csak arról olvastam eddig hogy lézernyomtatóval kell elkészíteni. Tintasugaras nyomtatóval meglehetne-e csinálni? előre is köszi KRY
Nem.
Nem alkalmas vasaláshoz a tintasugaras.
A lézer azért alkalmas mert hőre olvadó műanyag port használ a nyomtatáshoz, és a műanyagot nem oldják a fémet maró anyagok! De ez ebben a topic-ban már sokszor elhangzott, érdemes vissza olvasni, minden le van már írva többször is.
Nyomtatót szeretnék vásárolni és ahoz szeretnék segítséget kérni hogy milyet vegyek ha jó minőségi nyákot szeretnék készíteni vele?
Nyomtatót szeretnék vásárolni vasalási technikához. Próbáltam egyik havernál de nem szívta be a papírt, nehéz volt neki . Mi van otthon az 180g os ehez keresek nyomtatót. Tudna nekem segíteni valaki hogy milyet vegyek???
Már olvasgatom a ezt a topicot egy kis ideje , de nem találok összeszedett választ a kérdésemre.
Vettem ma egy Holam03-at a T ben és mit és hogyan alakítsak rajta hogy a nyák laminálthoz megfeleljen? Módosítás: Megvan! Megtaláltam! Bővebben: Link
Esetleg ki milyet használ?
Szia!
Ha használtat szeretnél nézz körül pár webshop-ban biztos fogsz találni neked megfelelőt például a vaterán vagy ilyesmi oldalakon ha meg nem szeretnél interneten vásárolni akkor a környékeden biztos vannak ilyen dolgokkal foglalkozó üzletek kérj tőlük tanácsot biztos segítenek! Üdv! Lacko12 |
Bejelentkezés
Hirdetés |