Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   504 / 1387
(#) vilmosd válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Nem ismerem a proggit, de esetleg print-> pdf.
(#) peti16biro válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Nem értem bővebben légyszives.
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Szia!
Töltsd le pl. a Bullzip pdf printer nevű progit, és amikor a programban bemész a nyomtatásba, akkor alapértelmezett nyomtatóként, ezt a progit add meg, rámész, hogy nyomtatás és akkor megcsinálja neked pdf-be.

Üdv.: mate_x
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Heló
Rájöttem mi volt a a baj és kijavítottam,most már működik.
Üdv.: Peti
(#) fantom45 hozzászólása Okt 19, 2010 /

Hali. Az lenne a kérdésem hogy egy nem méretarányos képet pl.ilyet hogy tudok úgy kinyomtatni hogy jó legyen?
(#) emmzolee válasza fantom45 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Hát sajna az ilyen képeknél nincs mód egyből hiteles méretben kinyomtatni. nyomtatsz egyet, megméred, módosítasz, nyomtatsz, mérsz, és egyszer csak jó lesz.
(#) fantom45 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Értem. És módosítani milyen programmal lehet?
(#) emmzolee válasza fantom45 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Én nem vagyok olyan járatos a képnyomtatás méret változtatásában. Azt viszont tudom, hogy a nyomtatóm menüjében van olyan, hogy hitelesítés, ahol lehet kicsinyíteni, és nagyítani is. Én különben a SprintLayout nyáktervező programot használom, abba szoktam az ilyen képeket importálni, Megrajzolom pikkpakk a hiteles alkatrészméretekkel az eredeti kép alapján.
(#) _JANI_ válasza fantom45 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

A WINDOWS PAINT programjával is tudsz képméretet változtatni... S Bizonyos esetekben elég csak a nyomtatási kép méretét módosítani.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 19, 2010 /

Jó hírem van emberek. Pénteken voltam a nyomdába, Alkotó paneljeinek a filmjeiért, és megkérdeztem ha valaki nem tud inverz pdf-et csinálni, akkor ők tudnak e belőle inverzet csinálni, és azt mondták, hogy az csak egy check box náluk, csak a levélben amiben külditek a tervet, erősen emeljétek ki, hogy inverzben kéritek!

Szóval nyomdára fel! Akinek a köki közel van, annak jobban megéri mint a nyomtatóval fóliákat egymásra rakosgatni. Multkor egy fél a4-es panelt adtam le, és az 180Ft volt, de mondjuk a4/360 forintért ingyen van.
(#) fantom45 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Hát igen énis SL-ot használtam csak linuxom van és ott nem tudok vele dolgozni.

Köszönök minden választ, megpróbálom ezeket a tanácsokat.
(#) storm hozzászólása Okt 21, 2010 /

Sziasztok!
Egy teljesen fémtisztára letisztitott nyáklap mennyi idő múlva kezd el oxidálódni??
(#) tbence3 válasza storm hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Perceken beül megkezdődik az oxidáció molekuláris szinten.
Szemmel láthatóan talán 10-15óra de ez nem biztos.
Ezért szoktuk közvetlenül a panelkészítés előtt megtisztítani a panelt.
(#) kazi113 hozzászólása Okt 21, 2010 /

Helló!
Szeretném megkérdezni hogy van-e valakinek felesleges Dry fóliája.Ha van valkinek akkor dobjon egy e-mailt.
(#) Spy32 hozzászólása Okt 22, 2010 /

Sziasztok Urak!

Volna egy kérdésem. A minap láttam egy youtube felvételt amit egy bizonyos Jameco készített. Jól megszerkesztett videó volt! Ebben csinált egy fotós nyáklemezt amihez csak egy sima azthiszem 30w-os izzót használt levilágításra. Említette is hogy semmiféle uv fényre nincs szükség hozzá és hogy 8 perc alatt kész lett így a lemez. Szerintetek ebből mi az igazság? Még soha nem csináltam levilágítósat, ezért kérdezem. Azthiszem a jameco.com oldalon is fent van a kb 9 perces videó.
Ja és a folyatónak mit ajánlotok ami mondjuk olcsó is?
(#) gulasoft válasza Spy32 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

A sima izzó is ad uw-t. Minden levilágítós helyen ezért sárga lámpákat vagy sárga neont használnak.
A 8 perc kicsit kevés főleg egy 30W-os izzóval, de én azért nem csinálnám sima lámpafénynél a fóliázást, mert azért megkaphatja 8 perc alatt, bár Bencéék szerint nem gáz. Az is lehet hogy ott másfajta a lámpa több benne az uv.
Ha minden jól megy hétvégén csinálok egy videót, ott bemutatom hogy nekem milyen levilágítással megy.
Most már 2*3 uv leddel megy, mert a4-et így tudok jól levilágítani, ez cirka 6000 forint.
(#) Spy32 hozzászólása Okt 22, 2010 /

Itt picit pontatlan voltam mert egy 30wattos energiatakis izzót használt.
(#) gulasoft válasza Spy32 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /

Pedig abban sok uv nincs. Nem nappal csinálta, és megsütötte a nap ?
(#) kis59 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Nagyon köszönöm mindkettőtöknek, különböző okok miatt csak most tudtam válaszolni.
Minden ok a panellel!
(#) Spy32 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Nem, semmi nap nem volt a dologban. Kipróbáltam én is és hát lehet a nyákon lévő fényérzékeny réteg lehet más. Sőt ez szinte biztos lehet. Nállam úgy nézett ki a dolog hogy elsőre egy asztali halogén lámpát használtam. Miután beleraktam az előhívó folyadékba halványan megjelentek a próba ábrák. Viszont nem jött le rendesen a lakk így 12 óra alatt sem marta le a rezet. A sima energiatakis izzóval is előjött halványan, ott már 1 óra múlva szépen lehetett látni a próbák megmatadását de ott is volt olyan rés ahol szintén nem jött le rendesen a lakk. Mindegy, még próbálkozom és olvasgatok picit. Lehet beszerzek azért néhány uv ledet.
(#) Zoli_bácsi válasza Spy32 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Ne is kísérletezz ilyen és ehhez hasonló fényforrásokkal. A fényérzékeny lakk UV-A tartományú fényre van érzékenyítve. Sem a halogén, sem az energiatakarékos izzó nem jó levilágításra. UV fénycsővel világítsd, a gyári levilágítóban is az van.

Üdv!
(#) kry100 hozzászólása Okt 24, 2010 /

Hello

Az a kérdésem volna hogy a nyomtatóval és vasalással készített nyáknál számít a nyomtató típusa mert csak arról olvastam eddig hogy lézernyomtatóval kell elkészíteni.
Tintasugaras nyomtatóval meglehetne-e csinálni?

előre is köszi

KRY
(#) Sir-Nyeteg válasza kry100 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Nem.
(#) J-O-E válasza kry100 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Nem alkalmas vasaláshoz a tintasugaras.

A lézer azért alkalmas mert hőre olvadó műanyag port használ a nyomtatáshoz, és a műanyagot nem oldják a fémet maró anyagok!

De ez ebben a topic-ban már sokszor elhangzott, érdemes vissza olvasni, minden le van már írva többször is.
(#) westhorses hozzászólása Okt 24, 2010 /

Nyomtatót szeretnék vásárolni és ahoz szeretnék segítséget kérni hogy milyet vegyek ha jó minőségi nyákot szeretnék készíteni vele?

Nyomtatót szeretnék vásárolni vasalási technikához. Próbáltam egyik havernál de nem szívta be a papírt, nehéz volt neki . Mi van otthon az 180g os ehez keresek nyomtatót. Tudna nekem segíteni valaki hogy milyet vegyek???
(#) lanti hozzászólása Okt 24, 2010 /

Már olvasgatom a ezt a topicot egy kis ideje , de nem találok összeszedett választ a kérdésemre.
Vettem ma egy Holam03-at a T ben és mit és hogyan alakítsak rajta hogy a nyák laminálthoz megfeleljen?

Módosítás: Megvan! Megtaláltam!

Bővebben: Link

Esetleg ki milyet használ?
(#) Lacko12 válasza westhorses hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Szia!
Ha használtat szeretnél nézz körül pár webshop-ban biztos fogsz találni neked megfelelőt például a vaterán vagy ilyesmi oldalakon ha meg nem szeretnél interneten vásárolni akkor a környékeden biztos vannak ilyen dolgokkal foglalkozó üzletek kérj tőlük tanácsot biztos segítenek!

Üdv!
Lacko12
(#) kaqkk válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Én a vaterán vettem Hp 2100 at nekem bevált , a vastag tapétahordozót is behúzza ,és tökéletes nyákokat laminálok a segítségével .
Következő: »»   504 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem