Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Kipróbáltam a cikkeknél olvasható lézernyomtatós, műnyomó papíros technikát és nem sikerült valami jó eredményt elérni. Néhány helyen egyáltalán nem ragadt rá a festék a panelra, pedig mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Nem igazán értem mi lehet a probléma
Üdv!
Az alkatrészt szépen óvatosan ki kell belőle húzni, és összekötő vezetéknek én pl. tömör erű UTP kábel vezetőereit használom fel. (figyelj, mert UTP kábelből van sodrott erű is) A kiosztás a következő: az 5 lyukú mezőben az oszlopok vannak összekötve, az alsó és fels két mezőben pedig a két-két sor teljes hosszban. Remélem érthetően írtam le.
Kötésre a merev utp nagyon jó, eeve 8 szín van benne, és 0.8-as blankolóval könnyen blankolható, ha kicsit beónozod még jobb.
Csináltam egy rajzot, ez alapján fuss neki egy ohm mérővel és megtudsz mindent.
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy vasalásos nyákot csak lézernyomtatóval lehet vagy tintasugarassal is jó lesz mert sajnos nincs lézer nyomtatom eddig alkoholosfilcel készültek a nyákjaim.
Több oka is lehetett:
- Nem volt elég meleg a vasaló - Nem volt elég a nyomás - Nem volt egyenes a felület, amin a NYÁK feküdt - Nem volt kellően tiszta a NYÁK felülete - Kevés volt, vagy nem egyenletes minőségű a tonerpor Sajnos ezek mindegyike külön-külön is okozhatta a gondot, de akár több tényező együtt is lehetett a "bűnös". Próbálgasd még egy kicsit, ha nagyon nem megy, akkor marad a fotolitographia.
Helló!
Csak lézernyomtatóval lehet, vagy kinyomtatod tintással és ráfénymásoltatod a műnyomóra.
Köszi, de nem vasaltam, hanem mint a cikkben is le van írva sütőbe melegítettem és laminálóval nyomtam össze.
Ha jól értem nem ragadt rá a festék, ha ez a helyzet akkor.
Próbáld ki hogy az előmelegített panel annyira legyen meleg hogy kézzel még meg bírd fogni, és ne színeződjön el. Ez után óvatosan tedd rá a panelra, el ne csússzon, és küld át többször a laminálón , ha lehet gyorsan hogy átvegye a megfelelő hőt a panel és ekkor tökéletes lesz. De megjegyzem ez a módszer nálam így vált be, és öntapadós matrica hordozójára nyomtatok "etikett címke" a lézerrel, erről könnyebben lejön a műanyag por a panelra. Nem hagy semmilyen papír maradékot és kis vizet ráengedve lehúzható könnyedén, nem kell sikálni.
Én leteszem a kinyomtatott mintát egy vastag deszkalapra és ráteszem a letisztított nyákot majd a vasalót. Így nem mozdul el a minta és nem is nagyon nyúlik meg mivel azonnal a nyákra olvad a festék. Utána szoktam a laminátorba tenni és 4-5-ször átengedni össze vissza forgatva tehát hogy minden oldalról jól nyomja rá a festéket a két gumihenger. Ezzel a módszerrel kiváló nyákokat tudok készíteni és még a laminátoron sem kell semmit módosítani.
Köszönöm mindkettőtöknek! Tegnap amikor csináltam, történt egy olyan "baleset", hogy amikor a laminálóba tettem a papírt behúzta a panelt meg lelökte magáról. Ti szoktátok rögzíteni valahogy?
Ha az én módszeremmel csinálod akkor nem kell rögzítés mivela vasalóval való melegítéskor és enyhe nyomáskor már annyira feltapad a tonerpor, hogy nem jön le csak vízzel. Próbáltam!!
Sziasztok!
Valaki tudna egy jó elektronikai tervezőprogramot olyat amivel lehet panel is tervezni? Nekem van a Multisim 10 de nem tudom használni! Köszönöm!
Ha kapcsolási rajzot és panelt is szeretnél tervezni akkor az Eagle ami neked kell. Amennyiben egy egyszerű és könnyen használható nyák tervezőt keresel akkor a Sprint Layout-ot ajánlom.
A vasalót milyen fokozatba szoktad állítani? Olvastam valahol, hogy a túl meleg se jó.
130-150 celsius. ezt szerintem jobb mérni mivel minden vasaló más.
Érdekes. Videókon meg cikkekben mindenhol 180-190°C-ot ajánlanak. Én is kb. ilyen hőmérsékleten csináltam.
Akkó meg minek kérdezted. :nyes:
Tudom. Mert nem akartad, vagy nem tudod mivel meg mérni a vasalót
Ha te is tudod, akkor minek kérdezed?
Egyébként, azt kérdeztem milyen fokozatba, nem azt, hogy hány fokra
Sziasztok! Én is vettem egyet 1640-ért tartalékba Olyan kis Tescoban hol nem is árultak ilyet! Biztos van készletük
Ez olyan volt mint aza a vicc mikor a kapitány lekiált a gépházba:
-Mennyi? -30! -Mi 30? -Mi mennyi? Minden vasalón más a skála.
Heló mindenkinek!
Valaki tudna segíteni?Kéne egy nyáktervező progi lehetőleg ne Eagle,mert akárhány változatát letöltöm nem indul a gépen.Ha valaki tudna valamilyen egyszerű,magyar programot ajánlani azt nagyon megköszönném.üdv.: Peti
Hat en ajalnam a Sprint Layout progit ennek van magyar verzioja is es nagyon egyszeru a mukodese
Esetleg tudsz linket adni?
Köszönöm a linket.Kipróbálom és ha valamim problémám van akkor írok.
Köszönöm a programot,jól működik,holnap nekiállok az áramkör megtervezésének és ha van valami problémám akkor írok vele kapcsolatban.Üdv.: Peti
Talán használd a hivatalos helyről letölthető demó verziót!
10*10cm-es kétoldalú nyákot tudsz vele csinálni és nem kell hackelni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |