Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   500 / 1387
(#) Pali79 hozzászólása Okt 9, 2010 /

Kipróbáltam a cikkeknél olvasható lézernyomtatós, műnyomó papíros technikát és nem sikerült valami jó eredményt elérni. Néhány helyen egyáltalán nem ragadt rá a festék a panelra, pedig mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Nem igazán értem mi lehet a probléma
(#) sucuka válasza kis59 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Üdv!

Az alkatrészt szépen óvatosan ki kell belőle húzni, és összekötő vezetéknek én pl. tömör erű UTP kábel vezetőereit használom fel. (figyelj, mert UTP kábelből van sodrott erű is)

A kiosztás a következő:
az 5 lyukú mezőben az oszlopok vannak összekötve, az alsó és fels két mezőben pedig a két-két sor teljes hosszban. Remélem érthetően írtam le.
(#) gulasoft válasza kis59 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Kötésre a merev utp nagyon jó, eeve 8 szín van benne, és 0.8-as blankolóval könnyen blankolható, ha kicsit beónozod még jobb.

Csináltam egy rajzot, ez alapján fuss neki egy ohm mérővel és megtudsz mindent.
(#) terabyte hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy vasalásos nyákot csak lézernyomtatóval lehet vagy tintasugarassal is jó lesz mert sajnos nincs lézer nyomtatom eddig alkoholosfilcel készültek a nyákjaim.
(#) Frankye válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Több oka is lehetett:
- Nem volt elég meleg a vasaló
- Nem volt elég a nyomás
- Nem volt egyenes a felület, amin a NYÁK feküdt
- Nem volt kellően tiszta a NYÁK felülete
- Kevés volt, vagy nem egyenletes minőségű a tonerpor
Sajnos ezek mindegyike külön-külön is okozhatta a gondot, de akár több tényező együtt is lehetett a "bűnös". Próbálgasd még egy kicsit, ha nagyon nem megy, akkor marad a fotolitographia.
(#) Ricsi89 válasza terabyte hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Helló!
Csak lézernyomtatóval lehet, vagy kinyomtatod tintással és ráfénymásoltatod a műnyomóra.
(#) Frankye válasza terabyte hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Csak lézerrel.
(#) Pali79 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Köszi, de nem vasaltam, hanem mint a cikkben is le van írva sütőbe melegítettem és laminálóval nyomtam össze.
(#) J-O-E válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha jól értem nem ragadt rá a festék, ha ez a helyzet akkor.
Próbáld ki hogy az előmelegített panel annyira legyen meleg hogy kézzel még meg bírd fogni, és ne színeződjön el.
Ez után óvatosan tedd rá a panelra, el ne csússzon, és küld át többször a laminálón , ha lehet gyorsan hogy átvegye a megfelelő hőt a panel és ekkor tökéletes lesz.
De megjegyzem ez a módszer nálam így vált be, és öntapadós matrica hordozójára nyomtatok "etikett címke" a lézerrel, erről könnyebben lejön a műanyag por a panelra. Nem hagy semmilyen papír maradékot és kis vizet ráengedve lehúzható könnyedén, nem kell sikálni.
(#) edison14 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Én leteszem a kinyomtatott mintát egy vastag deszkalapra és ráteszem a letisztított nyákot majd a vasalót. Így nem mozdul el a minta és nem is nagyon nyúlik meg mivel azonnal a nyákra olvad a festék. Utána szoktam a laminátorba tenni és 4-5-ször átengedni össze vissza forgatva tehát hogy minden oldalról jól nyomja rá a festéket a két gumihenger. Ezzel a módszerrel kiváló nyákokat tudok készíteni és még a laminátoron sem kell semmit módosítani.
(#) Pali79 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Köszönöm mindkettőtöknek! Tegnap amikor csináltam, történt egy olyan "baleset", hogy amikor a laminálóba tettem a papírt behúzta a panelt meg lelökte magáról. Ti szoktátok rögzíteni valahogy?
(#) edison14 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha az én módszeremmel csinálod akkor nem kell rögzítés mivela vasalóval való melegítéskor és enyhe nyomáskor már annyira feltapad a tonerpor, hogy nem jön le csak vízzel. Próbáltam!!
(#) jumbo65 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tudna egy jó elektronikai tervezőprogramot olyat amivel lehet panel is tervezni?
Nekem van a Multisim 10 de nem tudom használni!
Köszönöm!
(#) san398 válasza jumbo65 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ha kapcsolási rajzot és panelt is szeretnél tervezni akkor az Eagle ami neked kell. Amennyiben egy egyszerű és könnyen használható nyák tervezőt keresel akkor a Sprint Layout-ot ajánlom.
(#) jumbo65 válasza san398 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Köszönöm!
Megkeresem.
(#) Pali79 válasza edison14 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

A vasalót milyen fokozatba szoktad állítani? Olvastam valahol, hogy a túl meleg se jó.
(#) edison14 válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

130-150 celsius. ezt szerintem jobb mérni mivel minden vasaló más.
(#) maestro válasza edison14 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Érdekes. Videókon meg cikkekben mindenhol 180-190°C-ot ajánlanak. Én is kb. ilyen hőmérsékleten csináltam.
(#) Pali79 hozzászólása Okt 11, 2010 /

Igen, a cikkben is 180 °C van írva
(#) emmzolee válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Akkó meg minek kérdezted. :nyes:

Tudom. Mert nem akartad, vagy nem tudod mivel meg mérni a vasalót
(#) Pali79 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Ha te is tudod, akkor minek kérdezed?
Egyébként, azt kérdeztem milyen fokozatba, nem azt, hogy hány fokra
(#) patexati hozzászólása Okt 12, 2010 /

Sziasztok! Én is vettem egyet 1640-ért tartalékba Olyan kis Tescoban hol nem is árultak ilyet! Biztos van készletük
(#) gulasoft válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Ez olyan volt mint aza a vicc mikor a kapitány lekiált a gépházba:
-Mennyi?
-30!
-Mi 30?
-Mi mennyi?

Minden vasalón más a skála.
(#) peti16biro hozzászólása Okt 12, 2010 /

Heló mindenkinek!
Valaki tudna segíteni?Kéne egy nyáktervező progi lehetőleg ne Eagle,mert akárhány változatát letöltöm nem indul a gépen.Ha valaki tudna valamilyen egyszerű,magyar programot ajánlani azt nagyon megköszönném.üdv.: Peti
(#) DJanosi válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Hat en ajalnam a Sprint Layout progit ennek van magyar verzioja is es nagyon egyszeru a mukodese
(#) peti16biro válasza DJanosi hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Esetleg tudsz linket adni?
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Szia!
Bővebben: Link

Üdv.:
mate_x
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Köszönöm a linket.Kipróbálom és ha valamim problémám van akkor írok.
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Köszönöm a programot,jól működik,holnap nekiállok az áramkör megtervezésének és ha van valami problémám akkor írok vele kapcsolatban.Üdv.: Peti
(#) gulasoft válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Talán használd a hivatalos helyről letölthető demó verziót!
10*10cm-es kétoldalú nyákot tudsz vele csinálni és nem kell hackelni.
Következő: »»   500 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem