Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   658 / 1388
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Így, bár én a gumikesztyűt nem használom. Maratás után vagy egy ragasztószalagon lóg úgy is a nyák, vagy kétoldalasnál a sarkánál megfúrt lukban egy dróton, és úgy rakom az ónozóba.
Lemosásnál meg ha már lemostad csapvíznél nyugodtan fogdoshatod, úgyis szárazra fogod törölni. De a gumikesztyű is jó.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Ok. Tehát, amit írtam, hogy mosogatószer+alkohollal tisztítok az is okés nem, elvégre zsíroldók. Ja, meg ugye nem lehet oxidos a nyák?!
(#) pityu_18 hozzászólása Okt 29, 2011 /

Sziasztok.Nyákot szeretnék készíteni lamináló segítségéve.Ajánlanátok pár típust ami használható?

Én találtam egyet,megfelelő lenne?

Úgy gondoltam sütőbe melegítem a nyákot és utána átengedem a gépen.Lamináló
(#) hormi válasza pityu_18 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

szia
Amit linkeltél az mennyibe kerülne?
Mert amit én fentebb linkeltem az 10eft+a posta 2eft volt és nem kell semmit átalakítani sütőbe tenni 1 az 1be használható....
(#) slogan válasza hormi hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Azért az igazsághoz hozzátartozik ,hogy nem mindegy milyen papír és nem mindegy milyen tonerrel !
(#) hormi válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Biztos igazad van ....Én nekem csak műnyomópapír és hp nyomtatóval volt lehetőségem ezt próbáni...
(#) slogan válasza hormi hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Műnyomóból is van többféle ,valamint a HP-nak alacsonyabb hőfok kell.
Ha neki nem ezek vannak (esély megvan rá ) ,akkor nem tuti a siker.
(#) pittosi válasza pityu_18 hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Fogsz egy méretes nyákot megcsiszolod alaposan.
Bele teszed hígított vas kloridba . hagyod a felületet Ráteszed a mintát És közép állású( a papírt ne barnítsa) vasalóval rásütőd több percig. Ezután nem mozdul el . És jöhet a felfűtött lamináló.
sok sikert
(#) slogan válasza pittosi hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Felesleges az előmaratás.
Ha minden jó ,megy anélkül is.
(#) pittosi válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

10* nagyobb a tapadása.
Ezt festék lecsiszolásnál is érzem .

Miért jó az ha az elégnél 10* nagyobb ?
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Hol lehet ónII kloridot venni? Nekem több, mint 1 éve megvan és még rendesen ónoz, pedig csak rácsavarom. Én csak beteszem a nyákot és a felét kiöntöm. Utána visszaöntöm és a nyák ott marad. Utána bő vízzel lemosom.
(#) pityu_18 válasza hormi hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Milyen tipusú lamiálót vettél mert a linken már nem hoz semmit.Ez 6000ft.Igazából az érdnek hogy amit linkeltem be e veszi a nyák lemezt,elég e a 125mic?

Szia
Bővebben: Link
ezt olvasd el....
Ettől az embertől vettem:
Bartolák László
bacek@freemail.hu

Viszont slogan olyan dologra hívta fel a figyelmemet ami eddig elkerülte..nem ugyan az az olvadáspontjuk a külömböző típusú tonereknek ..
Nekem HP -val nűködik.....
(#) szabolala hozzászólása Okt 29, 2011 /

Sikerült a másolás papirról nyáklemezre átvinnem,vasalással, és jó minőségben.Maratásnál a megmaradt rézvonalat is megmarja a vasklorid.Szerintetek mi lyen hibát követek el, vagy túl erős a marató anyag.Maratás után azonnal bő vizzel lemosom. nagyon vélony vonalakmegszakadtak.
Előre is köszönöm a választ.
(#) patexati válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Szia! Nem az számít,hogy néz ki a nyomat hanem,hogy tapad fel! Szerintem előmaratás nélkül bonyolult vékony huzalozású nyákot nagyon nehéz elkészíteni! Főleg ha peroxidos a maratás! A toner egy egybefüggő réteget alkot ha fellamináljuk mert kemény lesz de alul csak pát helyen tapad oda .. Erősen ajánlom mindenkinek de már leírtam párszor! Vasaláskor meg még jobb ott észre lehet venni a különbséget egyből.)
(#) pcroland válasza szabolala hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Alámart vagy nem is tapadt meg jól.
(#) storm válasza pcroland hozzászólására (») Okt 29, 2011 / 2

Legkönyebben otthon lehet előállítani, úgy hogy ónpacákat csinálsz, aztán öntesz rá háztartási sósavat. Megvárod még elpárolog a sósav, ami keletkezik fehérszínű por az lesz az ónII klorid.

Az általad írt oldalon 2*125 mic van írva,amit én kinéztem az 80-125 mic vastagságot tud.Igazából nem értem mi az a 2*125?

Jó lesz amit kinéztem?

Szerintem az a lamináló fólia vastagságára utal...
mert ez alapértelmezetten laminálásra való..

OKés azt értem.De akkor honnan lehet azt tudni hogy a nyák átmegy e rajta?
(#) gulasoft válasza storm hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Én vettem 3 éve. Azóta megvan.
(#) slogan válasza patexati hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Atti !

Én sem csak felvasalom és nézegetem ,ki is szoktam maratni !
Természetesen erről beszéltem.
A képen szereplő panel (és egyik panelem sem) nem lett előmaratva ,pedig elég vékonyak a sávok.
És a TQFP64 -et is tökéletesen lehet vele vasalni.

100_0747.JPG

Szerintem kisebb átalakítással mindegyik laminálón átmegy...a tengely furatot kell reszelni hosszúkásra...
(#) storm válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Én 1 éve csináltam meg hogy 3 nagyobb ónpacát változtattam át aztán úgy ahogy van öntöttem rá az ónozót. Még mindíg elég pár másodpercre beledobni a nyákot.
(#) patexati válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Persze,hogy fel lehet csak a hibaszázalék csökken.) Érdemes kipróbálni. Én alacsony hőfokon laminálok,hogy szép legyen a huzalozás..
(#) tikitiki válasza szabolala hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Attól függ hogy az átvitt rajzolat a nyákra hogy tapadt meg , vagy pedig úgy mart alá , hogy elve nem fedett rendesen amikor átmásolódott a nyákra a rajz most melyik is??
Az én képeim amit feltettem tükrözik a gyors , és helytelen művelet végzést , direkt igy csináltam , hogy lehessen látni , hogy ugyan átmásolódik a rajz , és a vékony vonalak is , csak nem ér semmit , mert ezt úgy lemarja a marató mint a huzat , én ezt nem marattam le , csak szemléltetésképp csináltam , de ez igy nem jó , és addig csináld kísérletezz amíg nem ilyen lesz hanem mintha gyári lenne , ja és áztatáskor ha a papírt dörzsölőd le elvileg nem szabad lejönni a rajznak , ha lejön , akkor nem tapadt meg rendesen a por , és az tuti le fogja a marató is szedni ezért mar alá.
(#) pcroland válasza storm hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Kipróbálom majd, köszi! és teszek rá szigetelőszalagot, ha azt mondjátok lebomlik...
(#) pittosi válasza slogan hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Mert kevesebb hiba lehetőség . Pl. ha zsíros csepp van vagy más az meglátszik a maratáson . Ott nem matt.

Idézet:
„Pl. ha zsíros csepp van vagy más az meglátszik a maratáson”

Te miről beszélsz ???

Azt hittem ezen túl vagyunk és megtisztítottuk !
Vagy Te előmaratást használsz tisztítás helyett ?

Itt kezdődnek az alapvető gondok !
Ha megtisztítod rendesen nem lehet zsíros folt és semmi más sem !
Következő: »»   658 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem