Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ehhez nem kell évekig fúrógyárban dolgozni. Én csak 3 éve járok műszaki suliba és szemre megvan a 118° (na jó bevallom van hogy 110-115°-os lessz)
Jól megcsiszolom utána előmaratom . Az minden hibára felhívja a figyelmemet .
A vasalós előmelegítés meg azért jó mert pontosabban lehet beállítani nem mozdul el laminálás közben. Szinte hiba nélküli nyák készíthető.
0.5-ös HSS-t hogy szoktál köszörülni?
Én is szoktam köszörülni a 0,6-os fúróimat. Megerősíthetem, hogy simán meg lehet élezni. Ha nem is 50-szer, de 5-6-szor biztos.
Képzeld ,még csiszolni sem kell
Legalábbis nem csiszpapírral.....
Azt értem én hogy meglehet de a mikéntjét elárulhatnátok mert nekem még nem sikerült, bár láttam ilyen profi élező gépeket aranyáron de gondolom ti sem olyannal csináljátok.
Van egy kb 2 centi átmérőjű köszörű kövem, amit 20000 fordulattal pörgetek a gépben. Nagyon stabil rögzítés kell, mert azonnal oda az éle egy rezdülésnél. Csináltam egy pici asztalszerűséget a kő elé, mint a nagy köszörűkön van, csak sokkal kisebb. Azért, hogy arra támasszam a fúrót. A módszer különben ugyan az, mint a nagyobbaknál.
Bár én most már keményfémfúrót használok régebben úgy szoktam élezni a HSS-t, hogy egy egyszerű minidrillbe való csiszolófejhez nagyító alatt simán kézzel(egyik kezembe minidrill, másikba a fúró) odanyomom és ezt addig csinálom, amíg látom hogy nagyjából jó az éle.
Üdv, mate_x
Nagyító alatt sem tudom megfelelő szögben berakni a picike kis fúrót, de már elszántam én is magam én is keményfém fúró beszerzésére.
Nem lenne egyszerűbb hogyha csinálnál köszörűre egy szögsablont? Körübelül 10 percet vesz igénybe meg egy kis fejszámolást(118/2=59) és a köszörűkőre merőleges asztalra rábarkácsolsz(heggesztessz?) egy 59°-ban álló lemezt. És kész a köszörűsablon(hivatalos szabvány szerint 118° nem én találtam ki).
Itt egy video. Nézd meg. Van benne egy részlet, ahol megmutatják, hogy kell a fúrót tartani. Bővebben: Link
Helló!
Bocs javítottam a linket. http://www.expressz.hu/secure/showAdvert.do?rid=1&aid=27280817&cid=542 plussz info: Hideg-meleg laminálógép, LCD kijelzővel, max. laminálási szélesség 17 cm. - Hideg és meleg laminálás buborékmentesen. - Jó minőségű laminálótartók. - Egyedülálló biztonsági jellemzők, amelyek megfelelnek az európai és az amerikai biztonsági előírásoknak. - Tökéletes minőség érhető el fényképek és színes másolatok laminálásakor. - 8 Bit mikroprocesszor, ami biztosítja a programozás könnyedségét. - Könnyed kezelhetőség - Hőmérséklet 0-160 fokig szabályozható - 6 sebességi fokozat - Transzfer funkció - Visszafele fordítható a rollerek mozgásiránya elakadásnál, ferde behelyezésnél.
Sziasztok!
Ugyanúgy lakkoztam ma a panelt, mint eddig. Igaz sikerült ki is maratni, de ezt észleltem: Vettem WOLF kémiai ónozót. A doboz leírása szerint 1 térfogat előhívóhoz, 9 térfogat vizet adtam. Semmit nem csinált tíz perc alatt se. Ezután adtam még annyit, akkor valamit elkezdett, de semmi. Aztán még kétszer adtam hozzá, kb az doboz 20%-a belekerült a vízbe, és aztán így is nagy nehezen 40 perc alatt előhívódott. Aztán a maratás karikacsapásra ment. Mit bénáztam el?
Kémiai ónozóval előhívni? Gondolom csak elírtad... Én nem vagyok jártas ezekben a hiper-szuper löttyökben, sosem használtam, tized árért lehet kapni lefolyótisztítót ami ugyan olyan jó. Ha gondolod majd próbáld ki.
Igen, mert már azon jár az eszem, holnap hogyan ónozok. Elnézést, ELŐHÍVÓ , a WOLFtól. Az a kék lötyi. Én is lefolyótisztítóval kezdtem, el is rontottam mindig. Aztán kaptam valód NaOH tablettát nyár elején kb 40 grammot, és el is fogyott mostanára, alig maradt valami, és vettem egycsapásra két vegyszert most..
Ha tudsz szerezni valahonnan sziti-t vagy MR Mattes-t, azoknál grammra pontosan meg tudom mondani miből mennyi kell a garantált sikerhez, és tuti nem fogod elrontani. Egyébként borzasztóan sokszor újra lehet ám használni az előhívót is, többször mint a gyári maratószert. Az már más dolog hogy én is mindig kiöntöm mert minek hagyjam meg ha van még 5kg porban...
* , Szitit nem, de MR. Musclee-t valamilyent majd lehet tudok szerezni, ha ez elfogy..
Hali! NYÁK készítésre adtam a fejem, és hát igen, ez lenne életem elsője. A nyomtatásos verziót választottam mert van laser nyomtatónk. eddig oké is a dolog, de kellene hozzá valami spec papír amit nehéz beszerezni. Viszont valahol neten olvastam hogy egyes újságok papírjára nyomtatva ugyanazt a hatást lehet elérni mint a spec. papírral. A kérdés az hogy tudnátok e mondani ilyen újságokat ? mert nekem van itthon pl.: chip, telecom, bike mag, motorrevü, stb. valamelyik megfelelne a célra ?
És a 2. kérdésem: ezt szeretném megcsinálni : www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/sztereo_ccir_fm_radioado.html?pg=3&Submit=%3E%3E van egy olyan hogy a nyák terv pdf formátumban letölthető innen. (nincs tükrözve) tehát nekem ennek a tükörképét kell kinyomtatnom ? előre is köszi. Ja és még valami. Mondjuk a vasalást a Nyák lemezre ma megcsinálom, leszedem a papírt stb. baj az hogyha a maratást mondjuk pár nap múlva csinálom meg ?
Jó délelőttöt !
Most ónoztam le a panelt, szépen sikerült , 10 percet volt benne. Az a gond, hogy a ragasztó nem tapadt rá a tetejére, ezért a gyári ragasztót raktam vissza a tetejére, meg jó érősen rácsavartam. Remélem eléggé jól zár.. Szerintetek? Az előző témámhoz visszatérve: mit rontottam el az előhívóval? :O
Ha hideg vízzel keverted az előhívót, akkor lehetett ez is a baj. Kb 30 fokos vízbe kellett volna keverni és ilyen hőfokon kell előhívni, mert így gyorsabban dolgozik az előhívó. Hideg előhívó sokkal lassabban oldja le a lakkot.
"Lakkozott" újság kéne, de én inkább a fotó/műnyomópapírt javasolnám vagy azt amin a matrica van.
Hát, oké, de amikor NaOH tablettával csináltam, akkor akár hideg, akár meleg, mindig max 5 perc volt.. Nem értem.
Ebben a témában lehet hogy tudok segíteni.
Az egyik hely ahová járok postázni, az egy nyomda. Konténerek szoktak tele lenni ilyen matrica lehúzott papírokkal. Ha valaki nagyban csinálja, akkor gondolom már csak megéri azt a szinte minimális díjjat ami posta költség, annak cserébe hogy mennyi belefér egy kartondobozba. Gondolom jópár hónapra elég lenne. Persze csakha valakit érdekel, nagyon szívesen elintézem.
Köszi!
Be voltam jelentkezve, s így lett vacak a link. http://www.expressz.hu/showAdvert.do?cid=542&rid=1&aid=27280817#
Sziasztok!
Házi nyákfúrót szeretnék építeni, amihez most keresek magas fordulatszámú DC motort. Egy modellboltban találtam egy ilyet, a fordulatszáma biztos elég, azt nem tudom, hogy a nyomatékara elég-e... bár szerintem az is elég. Wolfram-karbid fúrókkal használnám leginkább. Szerintetek?
Szerintem vegyél egy gyári nyákfúrót : ez kb6000ft
egy tokmány 3000 az esztergályos munka vagy3000 már ott vagy 12000 nél ezért már kapsz egy elfogadható minőségű nyákfúrót !
Abba nincs benne az építés öröme... gyári, állványos nyákfúróval még nem találkoztam.
Sziasztok!
Megrendelésre tervezek egy áramkört, de annyira bonyolult, hogy nem tudom kivitelezni házilag, így arra gondoltam valakivel megcsináltatom. Az volna a kérdésem, hogy van-e tapasztalatok valamelyik NYÁK gyártó céggel? A google elég sokat kidob, de elég nagyok a különbségek köztük, főleg ami az árat illeti. Ha valaki már megtalálta a tutit kérem ossza meg velem! Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |