Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   657 / 1388
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Vágd el két oldalon és meg van oldva. Ebből ne csinálj problémát. Eagle ezért jó. Ott ha megvan a tervrajz, és abból gyártod a nyákot, rögtön látszik ha már valamit nem kell bekötni, mert eltűnik a légvezeték. De tényleg jó kis nyák ez ahhoz képest, hogy 3 hónapja még azt sem tudtad mi az a p20.

Tedd egy lapscennerbe jobbat csinál mint bármilyen fotó. És adj neki 600dpi-t akkor jönnek nagyon jól ki a hibák.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Én teljes mértékben egyezek, akár alá is írom, az Eagle veri a Sprint Layoutot. Na, de: Mit kezdjek az Eaglellel? Nyáron nagy fellendülésbe kezdtem, majd én áttérek, profi dolgokat viszek véghez... Fenét. Nem ment. Túl bonyesz. Én lassan 1 éve, amikor az astabil multit építettem, akkor kezdtem el a Sprintet használni. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Az megvan benne ami kell, másra nincs szükségem. Nagyon a kezemre állt.
A scannerrel meg az a baj, hogy az sincs itthon.. Ja, a másik, már forrasztottam rá, csak nincs itthon alkatrész, meg a gimi minden időt elvesz. De talán a hétvégén jutok valamire. Lesz kémiai ónozó, rendes előhívő, két oldalas panel, és majd elkészítem a hangkártya nyákját...

Ehhez egy kérdés: A boltban azt mondjak, ez túl precíz fúrószár, ilyet ne vegyek inkább azt az olcsót, ami 20 fúrás után elkopik. Miért beszéltek le? Valóban nem tudom ezt használni a panelfúrómhoz? :O
Ilyen: Bővebben: Link És kb 1000ft forintba átszámolva...
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Pont, hogy ilyet kellene használnod, nem a gagyi 20forintos drótdarabot!
Van külömbség a kettő közt. Ez fúr, a 20forintos meg dúr. Csak kézben elég törékeny.

Mert el fogod törni.
Ehhez jó állványos fúró kell, ami nem is üt egyáltalán, vagy cnc. Ezek nagyon kemények 10.000 lukat kell bírnia, de oldalirányú terhelésre elpattan.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Ójajj. Akkor vegyek gagyit, többet? Mit csináljak?
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Áh, ilyenem se nincs. Veszek inkább gagyit, 120forintért. 20-30 fúrást kibír...

Oké, oké, de akkor már inkább valami állvány kéne nekem, ugyanis van profi fúróm, direkt panelokhoz, csak állványt kéne csinálni..
(#) Hp41C válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Ha ez egy analóg áramkör, analóg mérőkör egy kontrolleres áramkörben, akkor probléma lehet a földhurok, ha ez egy digitális áramkör, mikrokontrolleres panel digitális része, és a jel egy táp vagy a föld, akkor jogos a többszörös bekötés.

A digitális áramkörökben nem gond a földhurok (nem hallgatjuk a jeleket, zajtartalék pedig némány 100mV). Az alacsony föld (és táp) impedancia viszont fontos kérdés. Ennek megoldása az un. hálós földelés. Továbbá kereszthatások elkerülésére is használjuk a föld hurkokat pl. oszcilátor alacsony szintű jeleninek és más nagysebességű jelvezetékek egymásra hatásának csökkentésére. Ld. nagysebességű kontrollerek bekötési ajánlatát.

Analóg technikában sem ismeretlen a védő hurok - guard ring, de kialakítását gondosan kell végezni. Nagyimpedanciás bemenettel rendelkező műveleti erősítők bemeneti pontjai köré szoktak ilyen hurkot tenni, a nyák felületén történő átvezetésből származó áramok kivédésére. Tervezéskor azt kell betartani, hogy a potenciálja a bemenetével azonos legyen, a meghajtása alacsony impedanciáról és egyetlen pontban történjen.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Ez még egy hatvanas évekbeli masszív darab. Egy mai kínaival nemigen köszörülnél.

Jó ez,de az esztergályos, stb mechanikához egyáltalán nem értek, és ez a nagy baj. Majd megkérek valakit, lehet...

Van asztalos rokonom, talán ő tud segíteni ebben, mert ért hozzá!
(#) pityu_18 hozzászólása Okt 28, 2011 /

Sziasztok!Megjött a műnyomó de valami nem okés arra gondolok kevés a vasaló hőmérséklete (180fok).
Valaki bejelölné hogy a bimetálon mit kell hajlítani hogy picit nagyobb hőmérsékleten menjen?
(#) tikitiki hozzászólása Okt 28, 2011 /

Inkább ird le , hogy mi nem sikerült , az a 180 fok elég kell , hogy legyen , az én laminálóm 120-130 fok és elég, sok minden számit papir vastagság stb stb stbv.
(#) Hp41C válasza tikitiki hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

A hőmérséklet nagyon függ a nyomtató és a toner gyártójától. A HP tonernek jó a 120-130 fok, de az OKI tonernek lényegesen magasabb kell, 180-200 fok.
(#) pityu_18 hozzászólása Okt 28, 2011 /

135g-os műnyomóra nyomtatok,Konica Minolta 1300W nyomtatóval.Holnap csinálok pár képet a panelokról de az a baj hogy egy részén a panelon gyönyörűen megragad a festék a másik részén pedig semmi nem marad meg.Pedig egyenletesen vasalom.
De próbáltam a sütőbe is berakni 5percre 200fokon utána papír zsebkendővel végig simítottam de ennél a módszernél is csak az egyik felén maradt meg a festék.
Annyi hibát elkövettem hogy nem csiszoltam meg a panelt, de a zsírtalanítás megvolt.Ettől lehet?

Igen ezt elfelejtettem hozzá írni , igen számít a toner is , az enyém Lexmark , és nagyon jó vele dolgozni , de én kísérleteztem többféle vastagságú papirral , és ha vékonyabb a papír kevesebb hő kell , és kevesebb hő azért jobb , mert a vonalak nem nyomódnak szét , és csak pont annyira olvad meg a por , hogy áttapadjon a nyákra.Sőt nagyon jó minőséget lehet elérni öntapadó tapétának azzal a részével amit általában eldobunk , erre nyomtatva , és laminálva , vagy vasalva áztatás után szinte egy az egyben lejön nem kell dörzsölgetni mint a műnyomót , olyan mint amikor egy levonót húznánk le.
Ja akit érdekel lehet gondolkodni azon , hogy lehet nyákrajzot úgy készíteni mint egy levonót , vagy más néven matricát amit csak rá kell tenni lehúzni a rajz a nyákon marad , és nem kell vasalni laminálni , és még a maratásnak is sokkal jobban ellenáll nos ?????
(#) Bari- válasza pityu_18 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Szia

A nem tapadás oka legtöbbször a zsíros felület szokott lenni, mivel szoktad zsírtalanítani a panelt? Míg vasalásos módszerrel készítettem nyákot, addig a víz alatt Csiszolószivaccsal tisztítottam meg (a finomabb szemcsenagyságút szoktam használni, van belőle többféle, elég durva is), majd lecsöpögtetés után hőlégfúvóval szárítottam meg és ment rá a papír majd a vasalás, ezzel a módszerrel kicsit fel is érdesítettem a panelt amihez jobban tapadt a toner és tisztítva/zsírtalanítva is lett.
A Nyákkészítés lézernyomat laminálással témában, többek használják a hígabb maratóban való érdesítést, azt már nem próbáltam, mivel menet közben áttértem a fotózásra, de érdemes utána olvasni.

Bari
(#) janikukac válasza pityu_18 hozzászólására (») Okt 28, 2011 /

Szia ! Én is Konica Minolta Page Pro 1350W-al akartam vasalni, eredeti tonerral, de elég silányak lettek, így átmentem a fotozásra.

Na csak azért hogy lehet egész vékony vonalas nyákot is készíteni vasalva , vagy laminálva.
Vannak rajta hibák de az miattam van , mert kb siettem , tehát néhány vonal elcsúszott , de ez megint az én hibám cirka 5 perc alatt csináltam kb.
Ezt öntapadó tapéta lehúzott eldobandó fényes oldalára nyomtattam, és pont ezért kell vigyázni , mert erről könnyen le is jön mint látszik nekem is néhány vonal ahol hozzáért az ujjam mert direkt siettem megsérült , és a nyomtató beállitásokal sem törödtem , ala natur , csak hogy lássátok , ja és a nyákot sem tisztitottam annyira csak éppen hogy , persze ha minden ugy van csinálva ahogy kell , akkor tuti a végeredmény , de most direkt gyors akartam lenni , és akkor a képek
(#) janikukac hozzászólása Okt 28, 2011 /

Sziasztok !
Megkaptam a vegyszereket, örülök neki nagyon !!! Megjött a kémiai ónozóm, meg az előhívóm. Valaki azért elárulná, igazából pontosan, hogyan kell lezárni az üveget, hogy ne párologjon el az ónozó??? Üdv (TN 160)

Tetejére a kupak alá tegyél egy széles ragasztószalagot és úgy tekerd rá a kupakor.
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Nekem nem párolog a kémiai ónozóm. Ha egy kicsit zsíros a panel, akkor már nem tud megtapadni az ón.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Nem párolog csak lebomlik.
(#) dinokal válasza janikukac hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Szia! Fúróálványt fából aránylag kevés munkával lehet csinálni. Deszka, léc, szeg csavar, és egy rugó. A ma kapható kis álványok nagy hibája hogy egy hengeres vasrúdon vannak, és ha lenyomod, akkor oldalirányban elmozdulnak, ehhez kellene egy másik rúd, ami megvezeti, és nem engedi meg az oldalirányú mozgást.
A fúróknak számolj utána. 1 db 1000 Ft, és több ezer lyuk fúrása, vagy 120 Ft, és kifúrsz jó esetben 30-at. Utóbbi még egy egyszerűbb panelhez sem elég, tiszta pénztemető! Háromszáz lyuk 1200-ba fáj!
(#) dinokal válasza dinokal hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Még annyit, ha majd a rossz fúróhegy letép egy két forszemet a panelról, és már a sokadikat dobod el emiatt, rájössz melyik a spórolósabb!
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Köszönöm ! Tehát a nyílásra rakjam, ahol ki is öntöm. És ugye a tálba annyit öntök, hogy ellepje, és mozgatom 7 percig a tálat. Ha kész öntsem vissza az ónozó folyadékot?
(#) janikukac válasza dinokal hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Hát, remélem valamit ki fogok tudni találni...
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Utána alaposan ALAPOSAN még alaposabban öblítsd le, mert maga az ónozó is tartalmaz savat. Ha nagyon lemostad itasd fel a víz nagyját egy wc papírral, és utána egy száraz vécépapírral dörgöld szárazra. Ekkor nem fog elszíneződni. Ha már nem ónoz, akkor dobsz bele 2 gramm ónII kloridot.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 29, 2011 /

Aha, köszi !
Tehát a folyamat, ahogy elképzelem a szabályos, veszélytelen ónozást:
-gumikesztyűt húzok, kibontom a folyadékot, tálba öntöm
- az előre kifúrt, zsírtalanított (alkohol meg mosogatószerrel átmosott ) panelt belehelyezem a löttybe, mozgatom
-7 perc után kiveszem, nagyon óvatosan, kesztyűben megmosom langyos , bő vízzel
-az ónozó folyadékot visszaöntöm, vastag ragasztóval a nyílását a kupának leragasztom, rácsavarom a kupakot
-a tálat is elmosom , higiénikus legyen
-majd saját magamat teszem higiénikussá.

Így?
Következő: »»   657 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem