Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom, nekem egyik sem vállt be.
Nem tudom. Ennél takartabbat én még otthon nem tudtam előállítani, és 10 perc alatt kész van.
Én nyomtattam fóliára ,és lamináltam (van itt valahol kép róla) de a vékony vonalaknál nem volt jó mert alávilágított a laminálófólia vastagsága miatt . Ezt csak nagyobb vezető-és szigetelő vastagságoknál tartom használhatónak, smd-t nem lehet vele csinálni .
Fenébe. Nem könnyű megváltani a világot.
Fordítva küldtem el az SMD két ledes villogómnak a tervét a nyomdába és ezért fordítva kellett világítani. Nagyon kicsit áttűnéses lett a dry a vezetők szélén, de ennek ellenére sikerült a 0.2mm-es vezetősáv és a vezetők közötti 0.1mm betartása. Szóval annyira nem kritikus az az "alávilágítás"
Sokan elvannak a nehézségekkel. Én 0,3millit is lazán fotóztam p20-ra , úgy, hogy én nyomtattam...
![]()
Most már megy a P20? Úgy emlékszek, hogy gondjaid voltak vele vagy az nem te voltál?
"sima " fóliával tökéletesen lehet dolgozni , de most a "beleminált" papír-fólia az amiről a diskurzus folyik .
Voltak. Az múlt idő drága barátom. Nem csak te tudsz fejlődni, én is ! :bummafejbe: A képeket most nem találom, de ígérem ha lesz időm, felrakom.. Tanulnom kell. Aztán csak rágódj....
Tessék hitetlen Roland, azok ott fent, a sok egyforma vonal, 0,3mm... Ja, és ezeket én fúrtam szabad kézzel, állvány nélkül, 1mm fúrószárral...
Azt látjuk hogy Te fúrtad állvány nélküli fúrógéppel, ugyan akkor a rajta lévő feliratok közel sem olvashatóak úgy mint egy dry fóliás maratás után.
Bővebben: Link
Jaja, mert nem úgy esett rá a fény, meg átcsiszoltam, és azt gondolom te is tapasztaltad, hogy ha a panel egyik részét vertikálisan, a másikat horizontálisan csiszolod, és ráesik a fény, akkor az egyik oldal világos,másik sötét lesz.
![]()
Mindig azt szokott...
Köszi Zoli bácsi ! Lehet nemsokára elkészül az első 2 oldalas is... ![]()
Azért ha sötét akkor is látszana a betű. Mellette még látszik a betű, következő meg már nem? Ez nem kukacoskodás, csak a technikai határok feszegetése. Maga a panel funkcionálisan működik, a fúrások majdnem középen vannak, kézzel ez is szép eredmény, de a dolog nem erről szólt, hanem a 0.3-ról. Azért írtam, hogy lehet hogy p20-al megy a 0.3, de a 0.2-0.1 már nem biztos.
Bekarikáztam feketével azt ahol még jó a betű, és pirossal azokat ahol kisebbek, vékonyabbak, és már nem bírja őket a p20 megvédeni.
Sziasztok!
Nekiláttam a vasalásos techonlógiának, tök jók a leírások, azonban mindig a papírnál akadok meg. Ugyanis, tojáspapírom nincs a közelben, sem műnyomó. Fotópapírom van, de a zsír új (erre vettem) lézernyomtatóm . Samsung ML 1660 nem igazán eszi a vastagabb papírokat - így a fotópapírt sem. Próbálkoztam öntapis papírok hátoldalával, nem volt rossz az eredmény, de sajnos abból is csak valami ultravékonyat találtam, ami könnyen meglebben - ezzel ez a baj. Már elkezdtem gondolkodni, hogy feladom az otthoni macerát - pedig nagyon szépen fedett - ahol sikerült levasalni. Érdekes módon a legvékonyabb vezetősávok (0.254) szuperek lettek, a vastagabbakkal volt inkább gond. Még nagyon vacilálok a laminálón, de ahhoz az kellene, hogy legalább jó papírt, vagy mást találjak. Avery A4 hátlap nem jó mert fel van hullámosra vágva, hogy könnyebben leválasztható legyen az öntapi. Előre is köszi..
Ha már laminálót veszel csinálhatsz fotós nyákot is főleg ha van nyomda a közeledben.
A lézerrel is lehet fóliát csinálni - ok. + fotólakk, vagy előre lakkozott nyák kell, sima panel meg van itthon. Vagy más eljárásra gondolsz? Tudok levilágítót is 6000dpi, csak hétvégén macerás...
Nem vagyok hitetlen csak nem emlékeztem, hogy ki volt. Olyat sem mondtam, hogy nem tudsz fejlődni
![]()
Sziasztok. Próbáltam nyomtatni matricának arra a részére amire rá van ragasztva.DE sajnos a nyomtató nem tud hiba nélkül rányomtatni pedig sima papírra nagyon szépen nyomtat.Ez mitől lehet?Műnyomóra vajon könnyeben tud nyomtatni?
Nyomtatni ,ugyan olyan könnyen nyomtat mindenre !
Csak az nem mindegy min ,mennyire tapad ..... A műnyomó jó lesz !
Dry fóliát laminálsz a nyákra, és ha tudsz levilágítást akkor negatív filmet csinálsz, rárakod a laminált nyákra a filmet adsz neki kis uv-t, mosószódával lemosod ott ahol nem érte uv, és mehet a maratóba.
Ezzel a résszel, miért bonyolítottad az életedet...? Nincs rá szükség.
Én is most veszem észre
![]()
Akkor is kukacoskodsz. Ha lesz gép a közelbe lefényképezem...
Nem vagy buta, csak tanulnod kell. No meg figyelni.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |