Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Őő, ki mondott egy rossz szót is neked? Én ugyan nem. Legalábbis nem akartam semmi rosszat sem sugallni, de mindegy. A dryt meg azt hiszem mások találták ki, hogy először használják, vagy csak tévedek?
Én nem szidtam, csak mondtam felesleges kivéve nagylábszámú smd alkatrészeknél és drága. Ne ferdítsd el a szavaimat. Ez a seték cirka fele annyira jön ki mint a fólia. Ez is drága, és a programozó panelra nem is raktam, az csak nálam lesz, kép mellékelve.
3 felé lesz szétosztva, egyenlőre még csak emzolee jött érte.
Nekem egy régebbi típusa van, a Vaterán vettem potom áron. Nagyon bevált.
Te bújtál a szék alá nem én küldtelek oda
A dryt csak az egyetemen használták. Én onnan szereztem az első adagot, és kezdtem vele kísérletezni. Mikor bevált és megírtam milyen jól használható akár otthon is, akkor jöttek az első emberek és löthöz hasonló áron árulták a dry-t. Ekkor kaptam fel a vizet, és kezdtem szervezni az első beszerzést. De én akkor már az első 30 méteremen túl voltam. Mivel a magyar szállítót is nekem kellett kinyomoznom körbe emailozva a földgolyót, nem hiszem hogy rajtam kívül otthon sok ember használt volna akkoriban dry fóliát. Még most is sokan a p20-al szenvednek, ami messze nem olyan hatékony mint a dry, sokkal nagyobb az esély az alámarásnak, a túlhívásnak, de idővel csak lesz egy olyan cég akinél itthon is lehet dry fóliát kapni. Eddig nem volt rá igény, mert senki nem használt dry fóliát. Most hogy sikerült egész jól elterjeszteni, talán valamelyik üzlet veszi a fáradtságot és beruház két tekercs fóliába, és mondjuk beszerzési ár *2 áron kisebb tételben is árulja. (Ehhez persze a löthöz hasonlóan be kell csomagolni meg fel kell szabdalni ami megint költség, de ha 3*-so áron adja, akkor is 200Ft alatt marad az a4 darabja, és a fényérzékeny meg a sima nyák között nem 200ft különbség van egy a4-es panelnél. (bár 3 éve néztem utoljára kisker nyák árakat) Most néztem 1900Ft 2900Ft az ugyan akkora panel. (200*300mm) (mondjuk én 2 forint alatt veszem a nyák cm1-ét itt meg ez 3 forint felett van, de attól még látszik hogy a 200forintot ráraksz az még mindig 800Ft-al beljebb vagy a4-enkén.)
Igazad van, de azzal csak a saját ügyetlenségemet akartam mutatni !
Hát éngem érdekel nagyon a dry, mert olcsó. De nincs laminálóm. Még ha szerzek is, akkor azzal is gond lesz, mire átalakítom. De lehet kérek egy laminálót mondjuk szülinapomra, az nem sokára lesz. DRY-nak pontos ára micsoda? Tehát pl 1m az mennyi, és milyen széles? Te a nyákot /nyers nyákot/ hogyan szerzed be? Gondolom egyszerre veszel jó pár négyzetmétert, és úgy olcsón kijön. Én 1000ft-ért veszem az A4-et Szegeden. Üdv!
Ja a programozó panelra sima háztartási facsipesszel fogom fel az ic-t, felprogramozom, és utána ültetem be. Így nem kell még a beültetett panelra az 5 vezetéknek csatlakozót rakni, kisebb lehet a panel. Mondjuk egy 80 vagy 100 lábút még nem próbáltam így programozni, mert ott az a +5 csati nem oszt nem szoroz.
Ha már mindenki tölt fel akkor én is. Semmi különös nics rajta, csak le van ónozva, aztán gyantázva is. Vegyes képek, a legkisebb vonalvastagság 0,15mm. Vasalni szoktam.
15 méter 4300-4500Ft volt kb. Pontosan nem emlékszem. laminálót is linkeltem már. Csak szét kell szedni és a továbbítólemezeket ki kell szedni és összerakni. De sokkal jobban használható, ha nincs összerakva. (Csak meg ne égesd vele magad ) 5 db A4-es után biztosan visszahozza az árát.
És 15m-nél kevesebbet nem lehetett venni? Amúgy milyen széles a 15m-es tekercs?
Nagyon könnyű laminálni, ha szét van szedve, mert akkor laminálás közben sokkal kevesebb lehet az előre lehúzott fólia és így nem lesznek buborékok. Ha lesz nagyon kicsi buborék, akkor szúrd ki és az ujjaddal simítsd ki.
Sziasztok
Milyen programmal tudnék pdf file-ban lévő nyáktervet tükrözni? Üdv
Ki tudod szedni a képet belőle és paint-ben tükrözöd.
És ezt hogyan tudom megcsinálni? Egyszerűen kimásolom?
Tedd fel a pdf-et vagy küldj egy linket a kütyüről.
Szia!
Menj bele a pdf fájlba úgy, hogy lásd a NYÁK tervet a monitoron. Nyomd meg a billentyűzeten a Prt Scr gombot! Ez az insert vagy a delete gomb fölött van, ott jobb oldalt a Scroll Lock mellett. Menj be a Paint-ba! Szerkesztés menü-Beillesztés. Innen gondolom megy! Üdv! Balázs
Már értem hogy gondoljátok de azért felteszem.
Hát ez nem a nyákterv! Ez inkább a beültetés!
Igen az ezt szeretném levasalni azért akarom tükrözni.
1.Egyrészt tisztelni kéne a másikat azzal, hogy nagybetűvel kezdjük a nevét.
2.Pont,vessző, mondateleji nagybetű. 3.Káromkodás. 4.Már napok óta a semmin vitatkoztok. 5.Ha igy folytatjátok ezt ^3Zoli meg fogja unni!(és abol szép kis figyelmeztetések lesznek...)
Az enyém 1200 dpi IQ ban lett 2400 ig tudom itthoni körülmények között
Igen akár vasal akár világít, aki megfogadja az "öregek" tanácsait az jót fog gyártani. Persze lehet újítani és ha jobb mint amit használunk átvesszük, mert mindenki a minőségi munkát keresi, és mi is tapossuk az új utakat, próbáljuk a kompromisszumot megtalálni a legolcsóbb és a legminőségebb között. Szerintem ez már a nyákgyárak szintjét közelíti, még a furatgalvánnal vannak sokkal beljebb, de hamarosan utolérjük őket, a kérdés itt is megéri e belefeccölni pénzt, energiát, időt hogy utolérjük őket. Ezért haladnak lassan a projektek. Én napi 8 órát melózom teljesen más téren, ha találok valami újat, vagy régit tudom jobbá tenni megosztom, ha mégsem jó úgyis kiderül.
Hát nézegesd kicsit, mert a nyomdain látszik a sok dpi, nálad 600-nál nem mondanám többre. Az ami rá van írva a scennerre meg a nyomtatóra az félig sem igaz, annak a fele valami szoftveres okosítás.
Így van én is az öregek útján indultam el, aztán ezt-azt módosítottam, és így még jobb a minőség, de ezt sok sok nyák bánta, és persze nem kevés pénz, de sikerült egy eléggé költséghatékony módszert kifejleszteni, ami hosszútávon behozta az árát nem is kicsit, és így a vevő és én is boldogok vagyunk
Nyugalom ember! Üldözési mániád van?!
Hogy egy jó példával éljek ottvan a kis fényképezőgépeken a digitális zoom ami nem csinál mást mint elrontja a képet, de aki nem ért hozzá a nagyobbat veszi, mert az biztos jobb, holott az nem biztos
600 dpi hez meg tülságosan , is jó lenne 1200 on ment,vannak ötleteim , de mint te is én is más vonalon ténykedem , de ha van egy kis időm hát hobbiskodok ,vagy kocsmázzak , de nincs kivel szóval csak ez marad.
Egyébként a következő amin agyalok a matricás nyák készités, vagy másnéven levónos. Ez ugy nézne ki , hogy rajzolat a matricán rá a nyákra matrica lehúz rajz marad , lehet maratni.
Köszönet.
Szerintem ezt most hagyjátok abba. UI.: Tiki én szoltam....
Tisztelt Fórumozók!
Szakmai vitát kérnénk és nem személyeskedő "kapd be" és társait. A trágárkodásért a tulajdonos elnyerte a méltó büntetést, és az ügy itt legyen is befejezve. Nem szeretnénk újabb panaszt kapni. Jó pár hozzászólást töröltem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |