Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
CNC-vel fúrtad? Látom ez nehezebben megy mint a Lötstop fólia.. Azok szépek lettek, ezen tényleg lehet csiszolni. Még jó, hogy én nem szereztem ilyet be. :hide:
gulasoft na itt van a fóliás 84 lábú , de mindenkinek csak szólók , hogy ez is csak natur nincs tisztázva , ja web kamerás felvételek bocsi remélem a lényeg látszik és persze ebből is lehet akár duplán kinek hogy felel meg , ez még vékonyabb
vonallal let csinálva mint amit gulasoft pdf et felrakott , remélem tetszeni fog nektek
Ja bocsi összekevertem ugyan az nem a vékonyabbik , de az is menne
Hát a levilágítóba nem raknám bele. Eléggé átlátszó lett.
Tudom de mint irtam natur , lehet duplázni , de mint hogy nem nyomdai ugy elég jónak mondható nem? ja fedést tudom fokozni
Persze, lehet duplázni, de ha 0.1mm-ert elcsúszik, már nem lesz jó.
Azért a kimaratott panelből is kérnénk képeket!
Tudod, a bizonyíték!
Jaja, ki is kellene maratni!!!! :yes:
De hát akkor mi ebben a pláne? Eddig is két rétegben csinálta több ember is, te meg feltaláltad a spanyolviaszt. Most akkor mire fel ez a sok kísérlet? Semmi új nincs ebben.
Tényleg nincs ebben igazad van csupán annyi hogy ez házi , és nem nyomdai,
Igen eben igazatok van , hogy kimaratva a bizonyiték , de nekem jelenleg nincs ilyan nyákra szúkségem , de kisérletezni a rajz az megfelel pár perc , és felteszem a sötétebb , és vékonyabb vonalas verziót
Azt ugye tudod, hogy itt az emberek közül max 5-10 ember megy nyomdába, a többiek ugyanúgy csinálják, ahogy te itt oldalakon keresztül levezetted?
Tehát érdemben újat nem mondtál, képzeld én simán A4-es fénymásolópapírra nyomtatom és azzal világítom le. Ha precízebb nyák kell, akkor szoktam két pauszból összetenni. Ennyi. Nem leszólni akarlak, de semmi újat nem mondtál ezekkel a kísérletekkel.
Ha jól értem, akkor azt akartad bebizonyitani, hogy a te nyomtatód jobban nyomtat, mint ami bárki másnak van. Mert én idáig csak fóliára nyomtatott terveket láttam, semmi kész művet. Az én nyomtatómból is jönnek ki szép tervek, na de az még fél siker sincs. A hordozóról valahogy át kéne vinni a nyákra a tervet, aztán kimaratni kifúrni és lekezelni a nyákot. Ezek közül egyet se láttunk még idáig. Nem akarlak megbántani, de ebben tényleg semmi új nincs. Ha meg valami korszak alkotó ötleted van, akkor azt kész munkával támaszd alá.
OK de mint irtam nekem nem kell ez a nyák csak kisérletre , és tudjtok ti is ha a fedés jó , vagy jól takar stb , és itt van a lényeg , akkor a maratás is jó lesz,Bizony kell a jó gép , de nem ezt szerettem volna ecsetelni hanem azt ha pontosan precizen csinálok valamit , akkor a végeredmény is jó lesz,Volt itt olyan próbálkozásom is amiről le irtam , hogy nem lesz maratás után sem jó , ha elovastátok tudjátok, És akkor itt vannak a vékonyabb vonallal készült , és sötétebb változat.
És még négy kép , de végül is kaptam legalább jelzéseket igy vagy úgy,, hogy jók a tervek nekem ez elég is a célomat elértem
Ha most lenne kedvem felraknám a nyomdai filmet, és sírnál, hogy ennyi időt elpazaroltál. Ha kettőt összeraknál akkor is csak a nyomdai filmet alulról súrolnád, de pont ez a panel az ahol nem lehet kettőt egymásra rakni, mert:
1:A két fólia vastag, ebből következően az oldalról jövő fény nem tudna bevilágítani a két láb közé, mert a felső fólia vonala takarja a rést, de 2:mindez nem számít mert nem tudod a két fóliát úgy illeszteni, hogy a kicsi számok is századmiliméterre takarják egymást, mert ott már századokról van szó. De cáfolj meg, illessz kettőt, és marasd ki. Nem hiszem hogy egy 5*5-ös panel ára vágna a földhöz, tedd meg, és szkeneld be az eredményt.
Én is mondtam, hogy lehet egy kicsivel jobb a fedés ha cifrázzuk és lapról fóliára lamináljuk, meg miegymás, de akkor is két réteg kell.
Persze nem vág földhöz csak kiváncsi voltam mit tudok kihozni magamból .Igen próbáltam két fóliát csak ugy összeilleszteni ténleg szinte nem nagyon lehet, de miért is törekszik az ember a határok feszegetésére ennyire amikor lehet az életbe nem is lesz rá szüksége , mármint ennyire a minőségre , kezdve a lakkozástól a lötstoppig és a festék stb valahol mindenki úgy van ezzel , hogy minnél jobbat , és jobbat szeretne , látod te is igy vagy a festéssel amit legutóbb csináltál holott ezt is megtudják csinálni rendelésre cégek akiknek meg van ehhez a megfelelő felszereltségük mégis te is saját magad akarod , és a többiek is na hát pont én is vagyok ezzel
Hmm ha tudnád, hogy gulasoft elég sok nyákot készít megrendelésre, akkor te sem így állnál hozzá. Ott nem megengedett a hiba, és törekedni kell a leggyorsabb, legjobb megoldásra. Mivel a saját anyagoddal játszol, így a hiba nem megengedett. A megrendelőre nem terhelheted rá a te szerencsétlenségedet, vagy hibádat. Gulasoft épp ezért keresi a legjobb és legkézenfekvőbb, legegyszerűbb, de még profi módszereket.
Szerinted miért kísérletezett többször is a drága furatgalvánnal, ha a nyákgyártók ezt megcsinálják? Elég sok mindent kísérletezett már ki ő itt, és nem csak azért, mert épp unatkozott.
Na látod én is szeretek kisérletezni pont ezért csináltam, de mint ahogy irta neki is nyomdai filmjei vannak , és természetesen csinálhat ő megrendelésre , de szerintem ez nem zárja ki a további kisérletezés tényét .
Senki nem mondta, hogy nem szabad kisérletezni, csak már kicsit unalmas, hogy mindíg foliára nyomtatott terveket látunk. Jól mondta gulasoft, egy 5x5-ös nyák ára nem olyan sok, kísérletezz ki valamit aztán azt oszd meg 1-2 hsz.-ban, és ne oldalak legyenek tele majdnem egyforma képekkel. Esetleg videót is tölthetsz fel az oldalra.
Na jó ok nagyon akarjátok a bizonyitékok hát legyen
Azért ne felejts el, hogy mind a dry-hoz, mind a lötstophoz komplett használati útmutatót kaptatok, amit nem a kisujjunkból szoptunk ki, hanem sok kísérlet és kudarc után találtuk meg a legjobb még otthon megvalósítható megoldást, és neked csak ezeket kellett követned. Spec ez nálad elég macerás volt, mart mikor monduk hogy jobbra menj, Te mindíg ballra mentél, és csak a sokadik hátrárc után jöttél rá, hogy amit mondunk azt esetleg érdemes megfogadni. Ez a 4. festési kísérlet, és már csak a fényességet kell eltalálni, csak kevés festéket kevertam be, és ezt festettem utoljára, ha jobban megnézed a képet látszik hogy a másik oldal fedetteb. Az volt a 3. lefestett oldal, ezen a nyákon 4 ilyen panel volt, a másik panelen 2 nagyobb, azt holnap pescannelem, és látni lehet az mennyivel fedettebb.
Lépésről lépésre egyre jobb lesz, az elsőt úgy kellett levakarni a nyákról, mert nem hagytam reagálni a két festéket, csak egyből felkentem, és azt hittem a hőfok miatt nem jön le. Most már tudom, hogy emelni kell a hőfokon, mert nem mertem 60 közelébe menni, szerintem ezért szedi le a felső fényes réteget az előhívó, szerintem a 8. környékén gyári lesz a minőség, minden kísérlettel egyre közelebb jutok hozzá. Neked meg majd megint csak be kell ülni a készbe és döngetni a melled, hogy mennyire ügyes vagy, de valahogy megbírkózom ezzel is, és legalább a többiek megveregetik egy egy hozzászólással a vállamat, mert ugyan megrendelésre csinálom a paneleket nagyrészt, és ezzel a saját "üzletemet" rontom, mégis megosztom a nehezen szerzett tudást, és elégedett vagyok pár dícsérő szóval. Úgyhogy te csak bújj a szék alá és figyelj, majd mi kitapossuk ennek is az útját.
Én nem a te 'utadat' követem mégis egyet kell értsek veled. Nagyon sok mindent el lehet lesni a fórumról. De ez a lánc csak akkor maradhat fenn, ha mindenki önzetlenül hajlandó megosztani másokkal a tapasztalatait. Az meg ha valaki a más tollával ékeskedik az csakis őt minősíti (és itt most nem céloztam senkire).
Rakjatok fel képeket a lötstop fólás panelekről. Saccra vagy 8 emberke vett, eddig egy icipici panelt láttunk. Biztos készülnek a szebbnél szebb panelek, scanner mindenkinek van a közelében (iskola, melóhely...). Tessék dicsekedni. A legjobbak az előtte, utána stílussal jöhetnének, hogy a bizonytalanok is eldönthessék kell e nekik ilyen. Nekem most jól jött ott a felületszerelt pic-nél, ott van is létjogosultsága . A másik panelen is egy felületszerelt pic van, de az már a 24-es sorozat. Holnap abból is össze kéne rakni egyet.
Szerintem gulasoft-nak a nagyon jó minőség a célja, jó áron. Mindent meg tud csinálni gyári minőségben, kivéve a maszkot, azt egyszerűbb elküldeni nyomdába. Most már én is nyomdába küldöm. Addig nem voltam boldog, amíg az 1mm-es betűk nem lettek tökéletesek
Én is raktam fel képeket, de az fóliás lötstopp. Hogy szidtad, hogy soha nem kell, amíg nem volt 1 liter lötstoppot osztottatok szét nyolc fele?
Hello sziasztok!
Lenne egy kapcsolásom ****** aspys@***** Moderálva.
Szia!
Hol az a kapcsolás? Rakd fel a fórumra, hogy mindenki lássa. |
Bejelentkezés
Hirdetés |