Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   663 / 1388
(#) papa43 válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Vannak érvek a lézer mellett. De aki fotózni szeretne és lötstop fóliával is foglalkozni, /mint én/ a tintasugarast választom. Nincs deformálódás, és minden igényt kielégít a film által elérhető minőség.
(#) papa43 válasza watt hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Tegnap reggel valami 17 volt a látogatók száma, most pedig 166. Az eladó köszönheti Nektek.
(#) storm válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Tikitiki bocsánat hogy belevau de nem értem, hogy mi olyan különleges egy házilag nyomtatott fólián. Én amit szoktam vasalni nyákokat szoktak bonyolultabbak is lenni, és mégis elsőre sikerülnek. Félreértés ne essék nem azt akarom ezzel mondani hogy nem jó amit csinálsz, csak szívesen megnézném, hogy ezzel a fóliával hogy csinálsz hibátlan nyákot. A 14-es képen ha jól látom simán átvilágítja a lámpa, akkor az UV-nek se jelenthet akadályt.
(#) Balaa16 válasza papa43 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Üdv!
De amikor vasalással készítek NYÁK-ot (egyszerű rajzoknál), akkor bizony "rossz" a tintasugaras. Kinyomtatom tükrözve a mintát, elviszem fénymásoltatni műnyomó papírra. Hozzájutottam a régebbi fajta tintasugaras nyomtatóhoz ezt szeretném majd átalakítani úgy, hogy közvetlenül lehessen nyomtatni NYÁK-ra.
(#) tikitiki válasza storm hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Igen így igaz ahogy irod , de ez csak egy normál beállításnál történt nyomtatás volt semmi különleges nincs rajta , és nem is irtam , hogy ez igy tuti , de lehetne , illetve tudnám , tudom olyanra fokozni a toner , , vagy tintasugaras nyomtatónál a festék intenzitását , hogy azt bizony nem igen világitanád át semmivel a másik , kérdezem akkor aki levilágítással készit nyákot , hogy mi az a vékonyság ami már ott sem vállalható , mert , akkor kérnék valakitöl egy nyák rajzot , és tennék egy próbát hátha nekem sikerül , természetesen feltenném ide a végeredményt nos ?
(#) tikitiki válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Balázs milyen tipusú nyomtató mert nem mindegy
(#) papa43 válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia. Valószínűleg igazad van, már ami az "(egyszerű rajzoknál)" kérdést illeti. Én a fotózásról írtam, és a lötstop fóliáról. Nem igazán foglalkoztam a vasalásos eljárással. Ez régi téma hogy közvetlenül lehessen nyomtatni nyákra. Tudok adni Neked tintát amit nem old a vasklorid, de eddig egy nyomtatót sem találtam ami túlélta volna. Ipari környezetben működik.
(#) Balaa16 válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Üdv!
Lehet, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Belenéztem a belsejébe, és nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult. papa43: azt nem tudtam, hogy a hagyományos tintát oldja a vasklorid. Akkor inkább hagyom az egészet, egyszerűbbnek képzeltem.
Üdv! Balázs
(#) tikitiki válasza Balaa16 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Nem bonyolult az segítek nyugodság , csak ird meg milyen a nyomtató tipusa.Igen a hagyományos tinta nem jó műanyag alapú tinta kell , a normál tinták általában vizes bázisúak ezért nem jók
(#) boss61 hozzászólása Nov 4, 2011 /

Azért ezt érdemes megnézni.
4 hengeres 6 sebesség előre, 1 hátra 1 fokonkénti hőmérséklet állítás
http://www.gmppro.com/documents/Plastification/pochette/photoart_en.pdf
-ha ez nem elég a motor és vezérlés kivehető, bármire alkalmazható
- a motor áttétellel két vezetéken , akár antenna árbocon is vezérelhető /egyenáramú/

belső fotókat igyekszem feltenni.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Itt a minta:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
Nem ugyan az lett maratva, de a lényeg ugyan az.
A kis számok is látszódjanak maratva is.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

A másik nem inverz rajzolatot tedd fel inkább , azt nem kell szerkesztgetni , egyébként ha kinagyítod a PDF ben a rajzot , és a nézet menüben adsz neki egy drótvázas nézetet , és úgy nyomtatod ki , és ha jól sikerül nagyot fogsz nézni , hogy lehet még lejjebb is menni a vonalakkal , akkor jöhet a másik oldal a rajznak.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Nincs másik. Én fóliával dolgozom ahhoz ez kell.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Értem , na mindegy , megnézted drótvázas nézetben , na hogy tetszett?
(#) tikitiki hozzászólása Nov 5, 2011 /

Ilyesmire gondoltál ?
(#) tikitiki válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Mondjuk igy , hogy a tökéletestés házi körülmények között , és nem dicsekvésnek , vagy versengésnek szánom félre ne értsétek na meg kicsi kihivás is ,csak az a baj , hogy ha már túlon túl is tökéletes lesz ,akkor már nem lesz érdekes , mert már nem fogja a fantáziámat
/bazgurálni / hát kb ennyi ért na meg aki elfogadja annak segitségként,
(#) storm válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Tökéletes nincs, maximum egyre jobb. A gyári minőséget otthoni körülmények között nem lehet felülmúlni sajnos.
(#) tikitiki válasza storm hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Ez igaz ,de ha már csak félig olyan mint a gyári ,akkor már megérte,, na meg az sem elhanyagolható , hogy ugye van a gyári , és most hol tart az otthoni nyák késztés , úgy hogy szinte semmiből,
(#) koczka válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Hány mil volt a legvékonyabb vezetősáv amit házilag sikerült kivitelezned?
(#) tikitiki válasza koczka hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Az igazat megvalva még sosem mértem , mindig csak a végeredményt figyeltem , hogy szép vagy nem , de az a kép amit az imént feltettem szerintem gond nélkül azt is meg tudom csinálni
(#) koczka válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Nekem eddig dry filmel 2mil-ig sikerült 35um-os nyákra egy problémám az volta az egésszel hogy nagyon könnyen lejött a vezetősáv az epoxirol ha körömmel egy kicsit megvakartam már elpattant a vezetősáv. Nem tudom hogy lötstop mennyire "ragasztaná" meg?
(#) pcroland válasza koczka hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Jó erősen megragasztaná. Nekem a lomexes nyákról még 0.2mm-es vezető sávot is le lehet kaparni nehezen.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Igen ezt tedd fóliáraa
(#) janikukac hozzászólása Nov 5, 2011 /

Sziasztok!
Itt mutatnám a képeket a múlt heti panelomról ! Ónozva is van TN160-al, p20-al lett csinálna.
Köszönöm gulasoftnak a segítséget az ónozóhoz. Remélem pozitív kritika is jön..
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Itt
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Köszi, a link tényleg lemaradt !
(#) tikitiki válasza janikukac hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

igen szép kivitelezés ,és tiszta , ez amint látom fóliával készült nyákok , de a végeredmény az tényleg szép
(#) janikukac válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Igen, fotoztam. 2 fóliát raktam egymásra.
(#) watt válasza boss61 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Nagyon drága. Ha csak ez lenne, akkor tovább vasalnék, mint eddig...
(#) gulasoft hozzászólása Nov 5, 2011 /

Na itt az enyém. Ez a 4. festékes kísérlet. Kicsit többet kéne bekeverni, és magasabb hőfokon szárítani, mert mielőtt előhívtam még fényes volt. Az előhívás során megmattult, de lassan belejövök. Meg illeszteni sem sikerült tökéletesen

img068.jpg

Következő: »»   663 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem