Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   765 / 1387
(#) alioka válasza Signal hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Köszi a tippet én is kifogom próbálni hátha ezek után amit eddig a leírásokból és videókból nem sikerült kiszűrnöm és elsajátítanom ezzel a programmal jobban rálelek
De ez egy hét múlva derül csak ki addig nyaralás (igen kora tavasszal is van summer beach hangulat )!
Üdv és köszönöm
alika
(#) pjg válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Inkább 1600-1800 közt.
(#) gulasoft válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 / 1

Ez egy darab nyák volt, és feldobáltam rá a fóliát. A cél az volt, hogy meglegyen, ahogy a kolléga mondta a fűrész kiegyenesíti.
(#) gulasoft válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Honnan tudjam? Nem méregettem. Gondoltam majd ti megméritek
(#) hotib válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

0,08 - 0,1 mm között, változó. A kép jó, de a pontos méréshez még kevés a felbontása.
Mármint a nagy képnek...
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

2400 DPI-vel ment, ez is meghaladja a scanner képességeit, azért van a vonalakban itt ott elmosódás, nagyító alatt nézve sokkal jobban egyben van a szöveg, és elválik minden betű. A scanner improvizált pár helyen

Mint kép, teljesen rendben van, csak azokat az apró betűket mérni kicsit pontatlan.
Az 5Ft-os átmérője ~21mm, a képen ~1000 pont, a betűk 4-5 pont vastagok. Ebből következtettem ki az eredményt.
Ez dry fólával, vagy lézer nyomattal készült? Lehet, írtad, csak nem voltam elég figyelmes.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Nem sz.al gurítasz.
(#) gulasoft válasza hotib hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Dry fólia+nyomdai film.
És ezt 4* egymás után meg tudom ismételni, vagy akár 400* is.

Remélem én is hamarosan Tegnap este kész lett a laminálóm (motor csere + mechanikai átalakítás)
A levilágító is működik már, ha lesz egy kis időm, csinálok tesztet.
A pdf elemeit nem én terveztem, úgy ollóztam topic társaink teszt ábráiból. Azért van több egyforma részlet rajta, hogy a kitakarásos módszerrel időzítést is tudjak tesztelni.
Ez (is) már nyomdai filmen van otthon.

Teszt_p2.pdf

(#) gordonfreemN válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Az UV-zás csak hobbi- hobbiból fog futni, otthoni projektként.
Az áramköri mintát lézer fogja felvinni...
(#) zozz12 hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Üdv!
Szerintetek 200g -os, félfényes műnyomópapír alkalmas (vasalásos) NYÁK készítéshez?

(#) BarnaPili válasza zozz12 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Ezt neked kell eldönteni egy próba során.Nekem a vékonyabb papírokkal jobban ment a vasalás.Lehet,hogy a nyomtatód sem fogja szeretni ezt a vastag papírt.Azért he kipróbáltad ,számolj be róla !
István
(#) gerry válasza zozz12 hozzászólására (») Ápr 5, 2012 / 1

Szia!

Próbálkozz, hátha, de.... a mai papír iparban létező és itthon kapható 200g félfényes műnyomók többsége nagyon ratyi. Ami abból áll hogy olyan sok krétát tartalmaznak felületileg, hogy a nyomdagépes nyomás alatt pereg le róla a kréta. Emellett némelyik olyan poros, hogy nyomás előtt néha nem árt szatinálni az íveket. A nyomatok minősége is karton függő. Ennyit a nyomdai részéről. Mivel vasalod, ahogy írtad, előfordulhat, hogy vasalás után behullámosodik. Ez azért van, mert minden papírnak, van egy bizonyos víztartalma (nedvessége) ami a gyártás technikájából adódik. Ha nem tárolják megfelelő körülmények között akkor a papír kiszárad. Ez a folyamat (kiszáradás) úgy megy végbe, hogy a papír sarkainál kezdődik a száradás és a sarkoktól folyamatosan halad befele, amíg el nem éri a papírra hosszanti irányában merőlegesen vetített rövidebbik oldalának szélességét. Ami annyit tesz hogy a papír sarkai felfele vagy lefelé konyulnak a közepén pedig jól kivehető egy nedvesebb felület, amely négyszög formájú. Ezt nevezem én "tányérosodásnak". Ez minden műnyomó és ofszet papír jellegzetessége, ha nem jól tárolják.
Esetedben, ha a kartont már felvágták A/4 be és úgy tárolták valószínűleg már kiszáradt, de még így is meghullámosodhat. De ez rögtön kiderül amint printelsz majd rá. Üdv!
(#) zombee hozzászólása Ápr 5, 2012 /

Sziasztok! Kémiai ónozó ügyében írok. Kb. egy hete kezdődött hogy ónozás közben fehér kristályok válnak ki az oldatból, és egy része rárakódik a fóliára is. A rárakódik nem kifejezés. Mintha ráégették volna!
Lásd: KÉP! Azok a sötét foltok a képen a kis fehér kristályok, amiről beszélek. Nem alámarás v. korrózió!

Vízben nem, vagy nagyon nehezen oldódik. Az ónozó hígításával nem tűnik el, és a panelek áztatásával, kefélésével sem jön le. De körömmel lepattogzik! Csiszolni nem akarom, mert leviheti az ónréteget!

Már elég régóta használom ugyanazt a cuccot, eddig mindig jó volt és már én is megkérdezem magamtól hogy mikor merül ki. Lehet hogy eljött az ideje mert az ónozás már órákat vesz igénybe a korábbi 20-30 perc helyett, de még mindig szépen bevonja a panelt, max. még marad egy kis sárgás színe is a réztől.

Valaki le tudná írni hogy miből van az a kristály, és kb. milyen reakciók játszódnak le ónozáskor?
Esetleg aki csinálta már, a regenerálásra is kíváncsi volnék, mennyire hatékony, stb.

PICT0429.JPG

(#) gulasoft válasza zombee hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

dobj bele 2-3 gramm ónII kloridot, és visszajavul 1-2 percre az ónozás. (Sósavban kell feloldani az ónt, a felesleges folyadékot elpárolni, a maradék kristály az onII klorid, ha jól emlékszem.)
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Este hívtalak. Mostmár mindegy.

Megint kellett gyártani egy nyákot. Már olyan régen foglalkoztam a 2 komponenses lötstoppal, hogy elfelejtettem mennyi időt is kell sütni 80 fokon.
A 80fok nálam amúgy is sok volt régről erre emlékszek.
Most 65 fokon ment 25 percet, és így úgy néz ki jó lesz. Előhívtam, és bevágtam a sütőbe 130 fokon 30 percre. Nem vártam meg a végeredményt haza jöttem. Holnap meglátom milyen lesz.

Ja, csak azért írom le ezt az egészet, mert tettem abból a hígítóból a cuccba amit adtál. Olyan hígra csináltam, hogy most már kenhető lett gyors keverés közben is. Hígítás nélkül gyors keveréskor össze tudtam állítani egy gombóccá. Aztán szétterült.
Szóval a hígító ellenére nem terül ez rendesen. Foltos még mindig. Szerintem egyelőre bele törődök. Vagy csinálok egy majdnem olyan hígat, mint nálad csináltunk.
(#) zozz12 válasza gerry hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Köszi a válaszokat!
Igazából nem én fogom csinálni, egy helyi reklámgrafikai cégnél vállaltak műnyomóra való nyomtatást, mivel nekem nincs lézernyomtatóm. Ott azt mondták ha jól emlékszem, hogy csak ilyen műnyomójuk van. Remélem jó lesz. De ha nem, még mindig van egy másik cég, ahol viszont többféle műnyomó van (az már egy nyomda).
Amúgy melyik a legideálisabb műnyomópapír?

Köszi
(#) pilotitalia válasza zozz12 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Szia!

Szerintem a leg alkalmasabb műnyomó papír az olyan 110-130 g/m2 közötti(lehetőleg fényes műnyomó) fajtájú a legjobb erre a célra,természetesen a félfényessel is lehet próbálkozni vagy ahogy nyomdai éveim alatt neveztük(matt műnyomó papír)!Természetesen ezek az én tapasztalataim,a vastagabb papír ott jelenthet gondot amikor felvasalod a rajzolatot a nyákra,és elkezded leáztatni mert ha nem sikerült elég jól a vasalás akkor bizony leszedi a mintázatot is.Természetesen ez a vastagabb műnyomó papírra érvényes,amit én is kipróbáltam!Ezek az én tapasztalataim,de szerintem a vékonyabb papír jobb eredményt biztosít!
Minden esetre sok sikert kívánok!
(#) gulasoft válasza zozz12 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Nekem eddig csak a 80 grammos vált be. Az is mérsékelt sikerrel.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Nem unalmaskodás képp, de újra megkérdezem, hogy a dry-t nem tudom mással, csak a fránya mosószódával lemosni? Egyszerűen még most se tudtam beszerezni, pedig akartam. Csak szódabikarbóna van, de az 1 óra alatt szedte le kereken, rohadt tömény oldatban, és nem is teljesen.
TN140 nagyon hígan nem megfelelő?

Üdv !
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Szia! olvasd el ezt!
ott leírják hogy igen leviszi simán.
(#) janikukac válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Így van, az a lemosó. Nekem előhívőként kellene elsősorban. Lemosás az már az utolsó fázis..
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Bármelyik háztartási boltban kapsz mosószódát!
Nem hiszem el, hogy nem találsz. Még nálatok is van, ez biztos.
(#) janikukac válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Nincs. Itt viccet félretéve senki se ismeri. Vagy csak a falu gagyi?! ....
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Esetleg ha majd jársz valami nagyobb "falu"-ban, akkor ott nézz szét.
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Szegeden bemész bármelyik háztartási boltba és veszel. 300Ft körül van egy kiló.
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Gyógyszertár van? Olyan ahol nem csak dobozosat lehet venni hanem kavarósat is? Mert ott tuti lennie kell mivel a szóda minden egyes patikában kapható....talán annyi lehet a különbség a mosó és a patikai szóda között, hogy utóbbi vegyileg tisztább.
(#) pepe091 hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Sziasztok!

A múltkor már emlegettem, hogy majd készítek egy képet nyákból. Hát ma eljött az ideje, és meglett:
(#) mrobi válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Szép. Jól néz ki. Mivel ónoztad le?
Következő: »»   765 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem